Salmo Slider floating

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

mss
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de mss » 21 Mai 2008, 08:25

Esti tare! Deci asa trebuie recuperat! Voi incerca si sunt sigur ca voi avea rezultate! Imi faceam griji degeaba. Abia astept sa vina toamna! Dar pina atunci vara sa treaca cat mai incet sa ne bucuram de pescuit cat de mult putem!

Vectrex94
senior
senior

Mesaj de Vectrex94 » 21 Mai 2008, 18:44

Hm..aici o intrebare...
Am un bat de jerk 1.98m, 40-80 gr. Dina cate am auzit, pot sa arunc greutati mai mari, sa zicem 70-90 gr, dar s-ar ivi o problema la recuperare, adica la jerk.E adevarat?

Va intreb pt ca vad jerkbait-uri care depasesc 70 gr, si care fac cu ochiul...sau o idee mai buna ar fi sa-mi schimb lanseta?

tudor
Moderator
Moderator

Mesaj de tudor » 21 Mai 2008, 22:09

Nu o schimba inca. Mai intai incearca. Betele astea rezista la mai mult decat scrie pe ele. :wink:

adi777
veteran
veteran

Mesaj de adi777 » 22 Mai 2008, 08:47

Vectrex94 scrie:Hm..aici o intrebare...
Am un bat de jerk 1.98m, 40-80 gr. Dina cate am auzit, pot sa arunc greutati mai mari, sa zicem 70-90 gr, dar s-ar ivi o problema la recuperare, adica la jerk.E adevarat?

Va intreb pt ca vad jerkbait-uri care depasesc 70 gr, si care fac cu ochiul...sau o idee mai buna ar fi sa-mi schimb lanseta?
Ce bat ? s-ar putea sa ai probleme la recuperare, adica sa ai recul. Depinde de jerk.
TEAM ATOM

Chief
veteran
veteran

Mesaj de Chief » 22 Mai 2008, 14:56

Pentru a face sliderul sa coboare folosesc doua tehnici, descrise si pe pagina la salmo - how to xxx with slider. Una ar fi jerkuri lungi insotite de recuperari rapide si perioade de stopare de cateva secunde 2-3-4. Descrierea cea mai buna e comparatia cu un cadran de ceas. Daca esti pozitionat in centrul unui cadran de ceas analog, avand in fata ora 12, cu lanseta orientata drept inainte, fiecare jerk ar presupune o intepare laterala de la ora 12 pana la ora 10. Am explicat pe inteles? Mie in cap imi suna bine, nu stiu daca m-am exprimat bine. Lanseta se readuce in pozitia de ora 12 imediat cu recuperarea excedentului de fir. Se pot face pana la 3 jerkuri succesive si alternate. Pauzele dintre reprizele de jerkuri (1,2 sau 3 la numar) trebuie sa fie de cateva secunde 2-3-4, timp in care nu se opreste complet recuperarea pentru a nu lasa naluca din inertie sa depaseasc struna si sa permita incurcarea firului dupa primul carlig triplu de pe naluca. Deci in asa-zisa pauza dintre jerkuri poti sa dai usor de tot la manivela, numai cat sa miste usor naluca. Atacul e spectaculos. In timpul jerkurilor sliderul coboara 20-30 cm. Eu recomand tinerea varfului lansetei orientat in jos. In pauza dintre jerkuri naluca urca usor spre suprafata. A doua tehnica este o recuperare relativ constanta dar lenta cu jerkuri continue dar mult mai scurte. Adica de la ora 12 la ora 11.30 cum ar veni pe ceas. Pauzele sunt mai rare si intervin la vreo 3 metri de fir recuperat. Atacurile survin pe recuperare in principal. Referitor la echipamentul de jerk, cel recomandat in topic, baitcasting cu multiplicator si lansete scurte si rigide este ideal, dar 90% este tehnica. Adica eu nu am asemenea echipament dar obtin evolutii eficiente cu o lanseta medium, fast, 2,40, de spinning. Solutia: slider, stai afara! (iesi pe balta)
i am haunted by waters ...

www.chiefsfishing.ro
www.abrevis.ro

superbaloane
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de superbaloane » 22 Mai 2008, 15:05

Ai recul cam la toate betele ieftine si care n-au nici o legatura cu specificatiile date! De fapt asta-i problema adevarata, de aruncat pot multe lansete sa o faca, jocul insa e vital!

Cu un bat ieftin de jerk de 40-80gr. poti arunca linistit Slider-ul de 7cm, mai mare nu-ti recomand!

@adi777
Ti-am vazut miscarea pe film si cred ca e mai nimerita pentru Laponia decat pentru ce-avem noi pe aici, stiuci speriate mici si mofturoase in balti pline de plase!

Din 10 partide pescuite cu Slider mi-am facut o idee despre naluca asta - la mine e la categoria favorite! Ideea era sa-ti adaptezi stilul de jerk la stiucile de pe la noi urmand sa cresti amplitudinea miscarilor in functie de gradul de hranire!

Slider-ul sinking coboara si 10m fara probleme! Cel de 10cm coboara cu aprox. 30cm pe sec.!
De acum poti pleca linistit la pescuit, pentru decorul evenimentului tau ne ocupam noi. Detalii la www.superbaloane.ro

adi777
veteran
veteran

Mesaj de adi777 » 22 Mai 2008, 16:07

superbaloane scrie:Ai recul cam la toate betele ieftine si care n-au nici o legatura cu specificatiile date! De fapt asta-i problema adevarata, de aruncat pot multe lansete sa o faca, jocul insa e vital!

Cu un bat ieftin de jerk de 40-80gr. poti arunca linistit Slider-ul de 7cm, mai mare nu-ti recomand!

@adi777
Ti-am vazut miscarea pe film si cred ca e mai nimerita pentru Laponia decat pentru ce-avem noi pe aici, stiuci speriate mici si mofturoase in balti pline de plase!

Din 10 partide pescuite cu Slider mi-am facut o idee despre naluca asta - la mine e la categoria favorite! Ideea era sa-ti adaptezi stilul de jerk la stiucile de pe la noi urmand sa cresti amplitudinea miscarilor in functie de gradul de hranire!

Slider-ul sinking coboara si 10m fara probleme! Cel de 10cm coboara cu aprox. 30cm pe sec.!
:)) Pai nici nu vreau sa prind din alea mici. Ma feresc in totalitate. Decat sa prind din alea mici mai bine nu prind deloc. Nu vreau sa omor pestii. Cu stilu asta am prins nu odata.
TEAM ATOM

Vectrex94
senior
senior

Mesaj de Vectrex94 » 22 Mai 2008, 17:10

Batul e Penn Millenium Jerkbait 40-80 gr.

shootgun
veteran
veteran

Mesaj de shootgun » 23 Mai 2008, 00:16

eu jerkuiesc sliderul mult mai rar s cu pauze mai lungi....am avut rezultate excelente in ape pline de vegetatie...in orice caz, e super voblerul...

liviu_v
senior
senior

Mesaj de liviu_v » 23 Mai 2008, 08:08

A utilizat cineva Salmo Slider pe ape curgatoare ? Si daca da, cu ce rezultate si ce tehnica a folosit la recuperare?

Scrie răspuns