Nici asta nu am spus. Pe lac se poate da de la 1/8 in sus lejer. Ideea de baza era sa iti alegi naluca in plaja de greutate recomandata de producator pentru lanseta cu care pescuiesti. Atat. Da cum am mai spus. Poate da cine vrea cu ce vrea, oricum nu-i o regula si nu te poate opri nimeni.Mugurstefan scrie:OK.
Hai ca te-am inteles pana la urma.
Tu zici ca nu e Ok sa dae sub 1/2oz pe lac.
Io zic ca poate sa dea si sub aceasta limita, chiar daca lanseta are alte specificatii !
Mai sunt care dau !
Deci...se poate !
safaturi bat !!!help
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
Dupa algoritmul tau potzi pescui si cu 1g in apa de 10 m indiferent de alte variabile minore cum ar fi vant, curentzi, distantze de lansare, etc. cu acelasi randament. Sunt curios cum simtzi la 10m adancime cu VIP-ul tzacurile salaului in conditzii de valuri cu jig 5g. Sau tu dai exclusiv la vertical, din barca?
N-am zis ca nu se poate pescui cu 5g. Am zis ca uneori se cer lesturi mai mari.
N-am zis ca nu se poate pescui cu 5g. Am zis ca uneori se cer lesturi mai mari.
Cine zice ca trebuie obligatoriu sa simtzi tzacul?!onesti scrie: Sunt curios cum simtzi la 10m adancime cu VIP-ul tzacurile salaului in conditzii de valuri cu jig 5g. Sau tu dai exclusiv la vertical, din barca?

Ultima oară modificat 07 Aug 2008, 23:07 de către Adelin, modificat 1 dată în total.
Când crezi ca sti pescuit apare ceva si iti da peste cap toate teoriile...
WSB CLUB
WSB CLUB
Normal ca nu dau cu 1 gram in 10 m si am si eu vant si oarece curenti. Apa curgatoare se misca cu toata masa odata, curentii de pe lacuri sunt mult mai mici, as spune chiar inexistenti in comparatie cu dinamica nalucii. Cand am valuri nu aleg 1 sau 5, aleg 8-10 sau maxim 12 (pe VIP nu merge). Firul sa fie subtire si scapi si de valuri aproape de tot. Voi pescuiti cu 20 de grame pe lac? Da cu 30? 40?
- Mugurstefan
- veteran
@Onesti, haimai lasa. ca alta era discutia !
Daca nu spunea Tristian de lasat lanseta acasa , pa cuvant ca nu interveneam.
Ce spune Tristian e OK, mai putin faza cu lasat lanseta acasa !
gata, eu am iesit de pe subiectul asta !

Daca nu spunea Tristian de lasat lanseta acasa , pa cuvant ca nu interveneam.
Ce spune Tristian e OK, mai putin faza cu lasat lanseta acasa !
gata, eu am iesit de pe subiectul asta !
Se spune ca SISTEMUL e bun dar Poporul e rau. Ganditi altfel: poporul e asa cum e ganditi un sistem pentru el !
Mugur Dixit !
Mugur Dixit !
Cine zice?Adelin scrie:Cine zice ca trebuie obligatoriu sa simtzi tzacul?!
De aia isi cumpara lumea betze de jig super senzitive, eventual JDM-uri: ca sa dea la vedere, ca profesorii (in sensul ca sa urmareasca firul, care tre' sa fie neaparat galben si eventual STREN).
Tristian: Pe lac pescuiesc cu ce se cere la momentul respectiv. Am jiguri de la 1/32 la 1oz. Dar de obicei cand merg pe lac aleg alte naluci decat silicoanele.
Numai bine!
Hai ma nu te supara da sa nu uitam si de problema omului. N-am vrut sa spun ca o lasam acasa, dar mai luam si una med-lite in barca. Lanseta care ti-ai comandat-o gozo e beton, la modul cel mai serios, dar trebuie sa-i gasesti pestele si naluca, acuma ca ai luat-o invers dupa parerea mea. Am eu o fixatie cu dedicarea pescuitului... poveste lunga. Ai sa vezi ca ce scrie la noi prin magazine pe lansete 10-40 e de fapt un 5-25 real, parerea mea, mai ales daca vorbim de marci "neamericane" le spun eu. Asta de care spui tu poate si vrea sa arunce, exact cat scrie pe ea. Nu mi-ai spus cat a costat si cand vrei sa faci urmatoarea investitie?
Sa nu reducem discutia la lac si daca dam cu silicon sau nu. Daca pescuiesti in Canada se schimba un pic datele problemei, probabil pescuiesti mai mult la bass decat la walleye. Daca vorbim de salau si Romania, orice alta tehnica de cat jiggingul cu diferitele lui forme e aproape falimentara, cu mici exceptii.
- Mugurstefan
- veteran
N-am cum.Tristian scrie:Hai ma nu te supara da sa nu uitam si de problema omului. N-am vrut sa spun ca o lasam acasa, dar mai luam si una med-lite in barca. Lanseta care ti-ai comandat-o gozo e beton, la modul cel mai serios, dar trebuie sa-i gasesti pestele si naluca, acuma ca ai luat-o invers dupa parerea mea. Am eu o fixatie cu dedicarea pescuitului... poveste lunga. Ai sa vezi ca ce scrie la noi prin magazine pe lansete 10-40 e de fapt un 5-25 real, parerea mea, mai ales daca vorbim de marci "neamericane" le spun eu. Asta de care spui tu poate si vrea sa arunce, exact cat scrie pe ea. Nu mi-ai spus cat a costat si cand vrei sa faci urmatoarea investitie?

Dar recitind ai vazut si tu cum suna parerea ta.
Se spune ca SISTEMUL e bun dar Poporul e rau. Ganditi altfel: poporul e asa cum e ganditi un sistem pentru el !
Mugur Dixit !
Mugur Dixit !