safaturi bat !!!help

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

gozo
junior
junior

Mesaj de gozo » 07 Aug 2008, 21:16

ai dreptate dintru-un punct de vedere dar omul din greseli invata!......

Mugurstefan
veteran
veteran

Mesaj de Mugurstefan » 07 Aug 2008, 21:17

Tristian tu ai dat cu batul asta si nu ai putut da cu 20gr pe lac ??

8)
Se spune ca SISTEMUL e bun dar Poporul e rau. Ganditi altfel: poporul e asa cum e ganditi un sistem pentru el !
Mugur Dixit !

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 07 Aug 2008, 21:27

Tristian scrie:La vreo 15-40 cat e puterea la batul de care ne zici, ar trebui sa pescuiesti frecvent cu 20 gr jig, ceea ce e foarte mult, ai sa vezi. Eu spun ca pe lacuri e exclus sau mai bine zis, eu nu l-as scoate la pescuit niciodata.
mai bine specifici despre ce adancimi vorbesti, ca daca la baltile de pe langa Bucuresti de ex. le spui lacuri... atunci te inteleg :)
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

Chief
veteran
veteran

Mesaj de Chief » 07 Aug 2008, 22:20

Mugurstefan scrie:Tristian tu ai dat cu batul asta si nu ai putut da cu 20gr pe lac ??

8)
Poti da cu batul asta pe lac, si cu 20 de grame. Nu stiu ce vrei sa obtii, o prezentare sau un bombardament...
i am haunted by waters ...

www.chiefsfishing.ro
www.abrevis.ro

Chief
veteran
veteran

Mesaj de Chief » 07 Aug 2008, 22:24

Adi_ scrie:
Tristian scrie:La vreo 15-40 cat e puterea la batul de care ne zici, ar trebui sa pescuiesti frecvent cu 20 gr jig, ceea ce e foarte mult, ai sa vezi. Eu spun ca pe lacuri e exclus sau mai bine zis, eu nu l-as scoate la pescuit niciodata.
mai bine specifici despre ce adancimi vorbesti, ca daca la baltile de pe langa Bucuresti de ex. le spui lacuri... atunci te inteleg :)
Deobicei la cele de acumulare le spun lacuri si la cele mai mici si ca dimensiune si ca adancime balti, dar nu-i o regula.

www.chiefsfishing.ro
www.abrevis.ro

onesti
veteran
veteran

Mesaj de onesti » 07 Aug 2008, 22:26

A, si daca pui acelasi jig de 20g pe un ML vei obtzine cu sigurantza cea mai fina prezentare?

Chief
veteran
veteran

Mesaj de Chief » 07 Aug 2008, 22:37

Asa ciorba face lumea intre greutate, putere, finete, medium si heavy de nu mai stim despre ce vorbim si daca il pui pe unul sa citeasca ceva, cum ar fi recomandarea producatorului lansetei macar nu vreo carte desteapta, se supara. De ce sa dai cu 20 de grame in lac? Asta vroiam sa spun! Unde trebe sa plonjeze asa? Are timp saracu' peste s-o prinda sau isi rupe dintii si nasu'? Nu, nu poti sa dai cu 20 de grame cu un medium-lite. Pentru douazeci de grame merge ceva 3/8-5/8 sau 1/2-1. Asta daca vrei sa folosesti lanseta pentru ce a fost facuta si sa ai lansari, recuperari si reactie optime.

www.chiefsfishing.ro
www.abrevis.ro

onesti
veteran
veteran

Mesaj de onesti » 07 Aug 2008, 22:45

Tristian scrie: De ce sa dai cu 20 de grame in lac?
De ce sa nu dai cu 20g? Eu cred ca sunt lacuri si conditzii care cer jiguri mai grele, la fel cum sunt lacuri si conditzii care cer jiguri mai usoare.

Remarca mea se referea la faptul ca tu ai zis in alte cuvinte ca 20g inseamna bombardament in timp ce ceva mai lejer se cheama prezentare.

Mugurstefan
veteran
veteran

Mesaj de Mugurstefan » 07 Aug 2008, 22:47

OK.
Hai ca te-am inteles pana la urma.
Tu zici ca nu e Ok sa dae sub 1/2oz pe lac.
Io zic ca poate sa dea si sub aceasta limita, chiar daca lanseta are alte specificatii !
Mai sunt care dau !
Deci...se poate ! :lol:
Se spune ca SISTEMUL e bun dar Poporul e rau. Ganditi altfel: poporul e asa cum e ganditi un sistem pentru el !
Mugur Dixit !

Chief
veteran
veteran

Mesaj de Chief » 07 Aug 2008, 22:50

Parerea mea este ca in lacuri exact asa se si intampla. Cum adica: de ce nu ai da? Pentru ca poti pescui si cu 5 grame in apa de 10 m si pentru ca nu ai nevoie de lansari de 50 m care oricum sunt cam inutile, si pentru ca nu vrei sa cada naluca cu vreo 1,5m/secunda. Vorbim de salau. Si apoi si daca ar fi nevoie de 20 gr intr-un lac, oricum, nu asa cred ca vrei sa iti incepi cariera in jigging.

www.chiefsfishing.ro
www.abrevis.ro

Scrie răspuns