safaturi bat !!!help
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
- Mugurstefan
- veteran
mai bine specifici despre ce adancimi vorbesti, ca daca la baltile de pe langa Bucuresti de ex. le spui lacuri... atunci te intelegTristian scrie:La vreo 15-40 cat e puterea la batul de care ne zici, ar trebui sa pescuiesti frecvent cu 20 gr jig, ceea ce e foarte mult, ai sa vezi. Eu spun ca pe lacuri e exclus sau mai bine zis, eu nu l-as scoate la pescuit niciodata.

"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski
Deobicei la cele de acumulare le spun lacuri si la cele mai mici si ca dimensiune si ca adancime balti, dar nu-i o regula.Adi_ scrie:mai bine specifici despre ce adancimi vorbesti, ca daca la baltile de pe langa Bucuresti de ex. le spui lacuri... atunci te intelegTristian scrie:La vreo 15-40 cat e puterea la batul de care ne zici, ar trebui sa pescuiesti frecvent cu 20 gr jig, ceea ce e foarte mult, ai sa vezi. Eu spun ca pe lacuri e exclus sau mai bine zis, eu nu l-as scoate la pescuit niciodata.
Asa ciorba face lumea intre greutate, putere, finete, medium si heavy de nu mai stim despre ce vorbim si daca il pui pe unul sa citeasca ceva, cum ar fi recomandarea producatorului lansetei macar nu vreo carte desteapta, se supara. De ce sa dai cu 20 de grame in lac? Asta vroiam sa spun! Unde trebe sa plonjeze asa? Are timp saracu' peste s-o prinda sau isi rupe dintii si nasu'? Nu, nu poti sa dai cu 20 de grame cu un medium-lite. Pentru douazeci de grame merge ceva 3/8-5/8 sau 1/2-1. Asta daca vrei sa folosesti lanseta pentru ce a fost facuta si sa ai lansari, recuperari si reactie optime.
De ce sa nu dai cu 20g? Eu cred ca sunt lacuri si conditzii care cer jiguri mai grele, la fel cum sunt lacuri si conditzii care cer jiguri mai usoare.Tristian scrie: De ce sa dai cu 20 de grame in lac?
Remarca mea se referea la faptul ca tu ai zis in alte cuvinte ca 20g inseamna bombardament in timp ce ceva mai lejer se cheama prezentare.
- Mugurstefan
- veteran
OK.
Hai ca te-am inteles pana la urma.
Tu zici ca nu e Ok sa dae sub 1/2oz pe lac.
Io zic ca poate sa dea si sub aceasta limita, chiar daca lanseta are alte specificatii !
Mai sunt care dau !
Deci...se poate !
Hai ca te-am inteles pana la urma.
Tu zici ca nu e Ok sa dae sub 1/2oz pe lac.
Io zic ca poate sa dea si sub aceasta limita, chiar daca lanseta are alte specificatii !
Mai sunt care dau !
Deci...se poate !

Se spune ca SISTEMUL e bun dar Poporul e rau. Ganditi altfel: poporul e asa cum e ganditi un sistem pentru el !
Mugur Dixit !
Mugur Dixit !
Parerea mea este ca in lacuri exact asa se si intampla. Cum adica: de ce nu ai da? Pentru ca poti pescui si cu 5 grame in apa de 10 m si pentru ca nu ai nevoie de lansari de 50 m care oricum sunt cam inutile, si pentru ca nu vrei sa cada naluca cu vreo 1,5m/secunda. Vorbim de salau. Si apoi si daca ar fi nevoie de 20 gr intr-un lac, oricum, nu asa cred ca vrei sa iti incepi cariera in jigging.