Rulment galet ptr. Daiwa
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
Re: Rulment galet ptr. Daiwa
edi
am citit acum si mp -ul , multumesc
Eu cred ca eu am dreptate si rulmentul de certate trebuie inlocuit , tu sustii ca tu ai si e doar lipsa de gresare ...
Nu e nici o problema in a nu fi de acord ...desi eu nu m-am adresat tie
Insa faptul ca tu crezi ca doar tu ai testat pe fapte, e o simpla presupunere
Si de aici plecand , pasul urmator la tine a fost marlania ....tu poti sa-i spui lipsa de umilinta sau orgoliu , dar e doar marlanie .
am citit acum si mp -ul , multumesc
Eu cred ca eu am dreptate si rulmentul de certate trebuie inlocuit , tu sustii ca tu ai si e doar lipsa de gresare ...
Nu e nici o problema in a nu fi de acord ...desi eu nu m-am adresat tie
Insa faptul ca tu crezi ca doar tu ai testat pe fapte, e o simpla presupunere
Si de aici plecand , pasul urmator la tine a fost marlania ....tu poti sa-i spui lipsa de umilinta sau orgoliu , dar e doar marlanie .
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.
pescuiasca si el va
Trecand direct la subiect
rulmentul de certate , fata de cel din poza e unul capsulat
e mai greu, dar se poate si el curata si gresa .
ca se uzeaza e limpede si asta , atata vreme cat acolo pe line roller sta presiunea din drill , socuri din agatatura ce se transmit prin fir ...
la daiwe intra mai usor mizerie , pentru ca acel rulment e mai expus si ca atare se uzeaza mai repede
shimano a pus acele invelitoare din plastic care protejeaza mai bine rulmentul sa nu intre mizerie
iar la stella , line rollerul e sustinut chiar de 2 rulmenti nu doar de unu ca la certate ....de unde problemele shimano in general la capitolul asta sunt mult mai putine .
din pacate , rulmentii sunt supusi uzurii mult mai repede decat ne place sa credem si nu e vorba doar de cei de la galet ....si gresarea si curatirea sunt doar uneori solutii.
ca se uzeaza e limpede si asta , atata vreme cat acolo pe line roller sta presiunea din drill , socuri din agatatura ce se transmit prin fir ...
la daiwe intra mai usor mizerie , pentru ca acel rulment e mai expus si ca atare se uzeaza mai repede
shimano a pus acele invelitoare din plastic care protejeaza mai bine rulmentul sa nu intre mizerie
iar la stella , line rollerul e sustinut chiar de 2 rulmenti nu doar de unu ca la certate ....de unde problemele shimano in general la capitolul asta sunt mult mai putine .
din pacate , rulmentii sunt supusi uzurii mult mai repede decat ne place sa credem si nu e vorba doar de cei de la galet ....si gresarea si curatirea sunt doar uneori solutii.
pescuiasca si el va
pescuiasca si el va
Solutia....bucsa de teflon? 

tot rulment dar cu intretinere mai des ....ii mai prelungeste perioada de folosinta
acum sa gresezi galetul la fiecare iesire deja mi se pare mult prea mult....daca e nevoie de asa ceva mai bine se trece la alta mulineta mai fiabila
acum sa gresezi galetul la fiecare iesire deja mi se pare mult prea mult....daca e nevoie de asa ceva mai bine se trece la alta mulineta mai fiabila
pescuiasca si el va
pescuiasca si el va
- edi_curiosul
- veteran
ai trecut la jigniri, dar nu continui pe acest subiect pt ca nu este subiectulSorin scrie:Trecand direct la subiect
termenul de capsula din pacate e departe, mai corect spus capace pentru mizerie grosiera
poza atasata are acelasi rulment ca la certate
nu te contrazic ca sunt mari fortele pe un galet in agataturi si drill, acest lucru se intampla si la shimano/etc
dar sa ma repet, plasticul taie vibratia adica zgomotul, nu izoleaza de jeg
apa adusa cu firul lansetei spala bine galetul, neuns rulmentul/galetul apa ia locul uleiului si devine rezervor de decantare pt toata apa stoarsa de pe fir, exagerat spus, normal ca apoi mizeria incepe sa sape in bile si rulmentul e compromis
singurele elemente la un galet care pot sa-l protejeze de mizerie sunt capace din cauciuc, stella fb sau fd nu au cauciuc si au jeg, plasticul nu izoleaza de mizerie
sunt multe de zis, mai gasiti pe blog poze si explicatii pe acest subiect
- edi_curiosul
- veteran
il poti unde asa la fiecare pescuitSorin scrie:tot rulment dar cu intretinere mai des ....ii mai prelungeste perioada de folosinta
http://www.youtube.com/watch?v=p9IZ2ptxA1k
Edi
las-o jos cu jignirea , ai dat cu batu-n balta , m-ai luat de pacalici , asta e .....te poti faca ca ploo ca nu mai conteaza ...
deci la subiect :
- asa se numesc ei rulmenti capsulati , shielded in engleaza ....nu ma iau acum de termeni atat vreme cat vorbim de acelasi lucru .
Si da rulmentul de la un Infinity Q pe care-l am eu e ...shielded , si nu corespunde cu poza ta , dar e neesential asta
- deci totusi si dupa parerea ta , uzura la rulmentul de galet exista , deci odata uzat ....pa , trebuie inlocuit , gresarea e limpede ca nu rezolva treaba. In cazul asta esti dator sa spui celor carora le recomanzi ,,reconditionarea'' ca gresarea ca e o solutie care poate sa mearga doar daca respectivul rulment nu e pur si implu uzat .
- Acele invelitori de plastic nu au rol fonic .....si la Shimano fashaie rulmentii si au nevoie de service , e drept mult mai rar ca la daiwa . Deci daca si la ei fashaie nu e clar ca de fapt acele invelitori de plastic au un rol mult mai practic si anume cel de a proteja rulmentul de mizerie si in niciun caz de mascare a sunetului ?...
Nu pot sa concep ca la o mulineta de spinning la fiecare partida sa stau sa-i bag 10 picaturi de ulei in galet , sorry . Cred ca mai degraba producatorul are o problema ( recunoscuta de altfel) si e cazul s-o rezolve .
las-o jos cu jignirea , ai dat cu batu-n balta , m-ai luat de pacalici , asta e .....te poti faca ca ploo ca nu mai conteaza ...
deci la subiect :
- asa se numesc ei rulmenti capsulati , shielded in engleaza ....nu ma iau acum de termeni atat vreme cat vorbim de acelasi lucru .
Si da rulmentul de la un Infinity Q pe care-l am eu e ...shielded , si nu corespunde cu poza ta , dar e neesential asta
- deci totusi si dupa parerea ta , uzura la rulmentul de galet exista , deci odata uzat ....pa , trebuie inlocuit , gresarea e limpede ca nu rezolva treaba. In cazul asta esti dator sa spui celor carora le recomanzi ,,reconditionarea'' ca gresarea ca e o solutie care poate sa mearga doar daca respectivul rulment nu e pur si implu uzat .
- Acele invelitori de plastic nu au rol fonic .....si la Shimano fashaie rulmentii si au nevoie de service , e drept mult mai rar ca la daiwa . Deci daca si la ei fashaie nu e clar ca de fapt acele invelitori de plastic au un rol mult mai practic si anume cel de a proteja rulmentul de mizerie si in niciun caz de mascare a sunetului ?...
Nu pot sa concep ca la o mulineta de spinning la fiecare partida sa stau sa-i bag 10 picaturi de ulei in galet , sorry . Cred ca mai degraba producatorul are o problema ( recunoscuta de altfel) si e cazul s-o rezolve .
pescuiasca si el va
pescuiasca si el va
- edi_curiosul
- veteran
deja mai obosit Sorin
un om care intelege ce citeste a inteles ce vreau sa zic
demonteaza tu 50 de mulinete si mai vmb subiectul, nu?
fir intins!
un om care intelege ce citeste a inteles ce vreau sa zic
demonteaza tu 50 de mulinete si mai vmb subiectul, nu?
fir intins!
Ultima oară modificat 08 Iul 2013, 15:57 de către edi_curiosul, modificat 1 dată în total.
q.e.d
pescuiasca si el va
pescuiasca si el va
edi ,
mai driblezi mult ?
- de ce fashaie si rulmentul de la shimano desi e invelit in acel plastic daca plasticul dupa parerea ta are rol ...fonic ?
- deci dupa tine , e nevoie de schimbarea rulmentului de la galet la certate , sau orice fashait se rezolva cu ulei ?
hai ca mai simplu de atat nu se poate ...
mai driblezi mult ?
- de ce fashaie si rulmentul de la shimano desi e invelit in acel plastic daca plasticul dupa parerea ta are rol ...fonic ?
- deci dupa tine , e nevoie de schimbarea rulmentului de la galet la certate , sau orice fashait se rezolva cu ulei ?
hai ca mai simplu de atat nu se poate ...
pescuiasca si el va
pescuiasca si el va