Da, s-a mai discutat cu mai multe ocazii, dar nu-i o problemă să reluăm.
Va spun cum procedez eu, ceea ce nu înseamnă că nu sunt şi alte modalităţi de marcare a reperelor pe angrenaje.
Încă de când demontez rotorul, fac un semn pe angrenajul pe care era acesta montat, ca să îl pot remonta în aceeaşi poziţie, nu răsucit 180 de grade, ca să se potrivească dispoztitivele de blocare a piuliţei de rotor pe aceeaşi poziţie. Acelaşi semn îl voi corela şi cu semnul de pe pinionul conducător. Semnul de pe angrenajul rotorului va fi făcut pe o faţetă poziţionată paralel cu planul de separatie al capacului de carter iar semnul de pe pinionul conducător va fi paralel cu axul tamburului.
Marchez suplimentar un semn preliminar pe butuc, înainte de a scoate capacul şi ţin pinionul apăsat până scot capacul, ca să nu mişte de pe poziţie:
Apoi fac semnul final (zgâriat) şi pe pinion după ce scot capacul. În poză am dat şi cu Edding roşu, ca să se vadă unde sunt semnele:
Se poate şi altfel, dar eu aşa m-am obişnuit şi nu am dat greş până acum. Mi se pare simplu şi eficient. Voi cum procedaţi?
T.D. Rew.