Rotativele mari. Aveti asa ceva in trusa?
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
O rotativa mare nu trebuie sa aiba de la x grame in sus. Conteaza cat de mare are paleta, o rotativa mare poate fi si usoara, la fel cum una mica poate fi exagarat de lastata, deci cred ca voi vorbiti mai degraba de rotative "grele" dacat de "mari". Personal nu prea le folosesc, ma enerveaza ca iti fooot firu...
eu se mures folosesc maxim mepps de 4-5 de 12 grame mi se pare suficient.
La 32 grame o rotativa mare e o adevarata foreza de adancime. Pe incercate in apa sub 1/2 metru o naluca de 25 de grame mi s-a implantat in namol cam 10 cm.
Muresul unde pescuiesc eu are rareori peste 2 metri .
Poate daca as avea acces la ape peste 5 metri as incerca si cu naluci de peste 25 de grame.
La 32 grame o rotativa mare e o adevarata foreza de adancime. Pe incercate in apa sub 1/2 metru o naluca de 25 de grame mi s-a implantat in namol cam 10 cm.
Muresul unde pescuiesc eu are rareori peste 2 metri .
Poate daca as avea acces la ape peste 5 metri as incerca si cu naluci de peste 25 de grame.
the angler is catching xxx, not by the lure
Corect.dan bobei scrie:O rotativa mare nu trebuie sa aiba de la x grame in sus. Conteaza cat de mare are paleta, o rotativa mare poate fi si usoara, la fel cum una mica poate fi exagarat de lastata, deci cred ca voi vorbiti mai degraba de rotative "grele" dacat de "mari". Personal nu prea le folosesc, ma enerveaza ca iti fooot firu...

ilie, chiar foarte corect. Trebuia sa specific mai exact in titlul topicului si cuvantul "grele", caci cele la care fac eu referire, au si paleta mare si sunt si lestate. Panther Martin are paleta destul de grea, pe cand un Lusox are acel lest in fatza, paleta fiind subtire si usoara. Cunosc cazuri in care pescarul a dat jos lestul acela de plumb si a folosit cu succes Lusox-ul in apa de 70-80 cm. Oricum, lestul acela e smecher, nu lasa firul sa se rasuceasca.