Rotativele mari. Aveti asa ceva in trusa?

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

dan bobei
veteran
veteran

Mesaj de dan bobei » 20 Oct 2008, 21:36

O rotativa mare nu trebuie sa aiba de la x grame in sus. Conteaza cat de mare are paleta, o rotativa mare poate fi si usoara, la fel cum una mica poate fi exagarat de lastata, deci cred ca voi vorbiti mai degraba de rotative "grele" dacat de "mari". Personal nu prea le folosesc, ma enerveaza ca iti fooot firu...

eve
junior
junior

Mesaj de eve » 20 Oct 2008, 23:21

Am rotative mari (nr 5 )dar le folosesc doar la Dunare primavara cand merge somnul destul de bine.

JONES
veteran
veteran

Mesaj de JONES » 21 Oct 2008, 06:53

eu se mures folosesc maxim mepps de 4-5 de 12 grame mi se pare suficient.
La 32 grame o rotativa mare e o adevarata foreza de adancime. Pe incercate in apa sub 1/2 metru o naluca de 25 de grame mi s-a implantat in namol cam 10 cm.
Muresul unde pescuiesc eu are rareori peste 2 metri .
Poate daca as avea acces la ape peste 5 metri as incerca si cu naluci de peste 25 de grame.
the angler is catching xxx, not by the lure

SVF
veteran
veteran

Mesaj de SVF » 22 Oct 2008, 17:30

dan bobei scrie:O rotativa mare nu trebuie sa aiba de la x grame in sus. Conteaza cat de mare are paleta, o rotativa mare poate fi si usoara, la fel cum una mica poate fi exagarat de lastata, deci cred ca voi vorbiti mai degraba de rotative "grele" dacat de "mari". Personal nu prea le folosesc, ma enerveaza ca iti fooot firu...
Corect. :wink:

TopGear
senior
senior

Mesaj de TopGear » 24 Oct 2008, 17:38

ilie, chiar foarte corect. Trebuia sa specific mai exact in titlul topicului si cuvantul "grele", caci cele la care fac eu referire, au si paleta mare si sunt si lestate. Panther Martin are paleta destul de grea, pe cand un Lusox are acel lest in fatza, paleta fiind subtire si usoara. Cunosc cazuri in care pescarul a dat jos lestul acela de plumb si a folosit cu succes Lusox-ul in apa de 70-80 cm. Oricum, lestul acela e smecher, nu lasa firul sa se rasuceasca. :wink:

Scrie răspuns