Reinelare Germina

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Gardos
senior
senior

Reinelare Germina

Mesaj de Gardos » 20 Mai 2015, 22:06

E a lui tata, mi-a dat-o mie intr-un final si as vrea sa o fac pescuibila. ma gandesc ca pot sa o folosesc la topwatere/jerkuri cu succes, fiind si scurta. intrebarea ar fi: ca umanist atehnic, credeti ca as putea incerca operatiunea asta de unul singur? ma gandesc ca epoxy salveaza enorme stangacii...sau sa o duc la cineva sa ma ajute, trecand peste eventualele mistouri?

florin1948
veteran
veteran

Re: Reinelare Germina

Mesaj de florin1948 » 20 Mai 2015, 22:28

Daca nu ai facut nici o data aceasta operatie, mai bine du-o la cineva care se pricepe. Sant destule lucruri de luat in considerare pana la epoxi. Plus ca mai este necesara o " invartitoare" de lansete ca sa iasa treaba cum trebuie. Nici matisarea inelelor nu e o treaba la indemana oricui. E pacat sa-ti bati joc de ea !
Exista doua feluri de oameni.Unul spune ceea ce gandeste. Celalalt are prieteni.

octavio79
senior
senior

Mesaj de octavio79 » 20 Mai 2015, 22:53

Si eu te sfatuiesc la fel sa o duci la un rodbuilder si s-o faci cum trebuie.

Gardos
senior
senior

Mesaj de Gardos » 21 Mai 2015, 03:42

stiti pe cineva in bucuresti care nu s-ar simti lezat in orgoliu sa faca operatiunea asta ?

costi
veteran
veteran

Mesaj de costi » 21 Mai 2015, 13:48

cu putin antrenament poti sa-ti faci singur operatiunea..... si sa iasa decent. Asta doar daca nu esti antitalent :D

E plin netul si iutubu de filmultete explicative. Putin mai dificil e sa alegi inelarea optima (marimea, pozitionarea cat si numarul inelelor). Dar chiar si daca o sa mergi dupa o schema prestabilita cum sunt cele de la Fuji oricum o sa fie superioara fata de felul cum erau inelate vechile germine.

Insa daca crezi ca merita sa investezti multi bani in ea atunci mergi la un rodbuilder.
Posibil sa te coste ceva operatiunea, mai mult decat face lanseta, plus costul unor inele bune... nu stiu cat merita.

Am modificat cateva lansete vechi printre care si vre-o 2 germine, am si acum una dezbracata pentru un prieten, insa ca parere personala mai mult de 200 lei nu as investi in una.

Un set de Fuji Alconite deja te sare de 150 lei (aprox. - nu am mai luat de ceva timp asa nu nu mai sunt la curent cu preturile). Ca sa iesi mai ieftin poti folosi ori Kigan sau Seaguide, amandoua fac inele decente, bune daca vrei sa ti costurile jos. Manerul daca il schimbi iti mai salta cu cel putin 100 lei in functie de ce vrei sa pui pe ea. O mandrina e undeva de la 20-30 lei in sus plus pluta sau Eva....
La asta mai adaugi si manopera....

Cat despre invartitor de lansete, prima lanseta care am facut-o acum ceva ani nu am avut invartitor si am rulat-o cu mana. Am gasit atunci pe ceva forum o chestie cum sa rulezi lanseta fara invartitor..... Da e munca de chinez si trebuie sa ai timp sa stai langa ea ceva ore bune... se intoarce periodic la 90 grade....
La urmatoare deja imi construisem un invartitor....

Aici ai un link unde poti vedea operatiunea in mare, in caz ca vrei sa te apuci:

http://www.mudhole.com/Rod-Building-101 ... ishing-Rod
Imagine

Septimiu
senior
senior

Mesaj de Septimiu » 21 Mai 2015, 15:15

Subscriu si eu la ce a spus Costi. Nu e chiar asa mare lucru daca ai un pic de indemanare. Eu am ajuns cu prima lanseta pana in faza finala (aplicarea epoxy-ului entru matisaj) si nu pot sa spun ca a fost vreo etapa care sa imi puna probleme deosebite. Mi-am facut un suport care m-a ajutat la matisaj din ceva bucati de lemn si PAL ramase de la constructia unui dulap iar pentru uscare o sa folosesc un motor pentru cuptoare cu microunde luat foarte ieftin de pe ebay.
Si mai e un aspect care cred ca trebuie mentionat: vrei sa readuci la viata aceasta lanseta din motive "sentimentale" si cred ca daca o sa faci operatiunea singur atunci valoarea sentimentala va fi mult mai mare.

Gardos
senior
senior

Mesaj de Gardos » 21 Mai 2015, 17:08

adevarul e ca as fi si mai legat de ea daca as inela-o eu, dar si dezamagirea ar fi mai mare daca as fi eu cel care o mutileaza:)) m-am uitat pe cateva tutoriale, am ajuns la concluzia ca o duc la cineva. se pare ca nu e de mine rodbuildingul:))

Gardos
senior
senior

Mesaj de Gardos » 21 Mai 2015, 17:10

auziti, dar daca tot o duc la cneva, stiti daca va putea schimba si spigotul ala sau mai bine nu ma complic?

costi
veteran
veteran

Mesaj de costi » 21 Mai 2015, 18:20

Germinele alea nu aveau mufare spigot ci erau cu ferule. Teoretic se poate, nu stiu pe unde mai gasesti alte ferule, insa se poate polisha cea veche sa arate iar bine.

La invartit si eu tot motor de microunde folosesc.... Am unul de merge direct la 220 fara transformator. Si mai inca unul, dar ala parca nu era la 220... nu mai stiu... ca daca primul merge bine de cativa ani nu am avut nevoie de el.
Nu trebuie comandate de pe ebay... se gasesc la centre de colectare electronice si pe la atelierele de raparatii.....

Cat despre mutilat nu prea ai ce mutila.... doar pierde ceva timp si niste ata plus epoxy.... daca nu-ti iese bine se pot da iar jos si rematisa si lacuii din nou.

Sau mai simplu la inceput ia un cotor vechi si te joci pe el.
Imagine

zippo47
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de zippo47 » 23 Dec 2015, 23:00

Salutare!
Pentru ca nu vreau sa mai deschid o alta pagina, voi scrie si eu tot aici. Sper sa fie citit mesajul meu.
Am intrat in posesia a 3 lansete Germina , rosii, de 180. 190 si 210cm. Si eu vreau sa fac acelasi lucru: schimbarea inelelor.Am nevoie de cateva sfaturi de la cei care se ocupa de asa ceva ; ce tipuri de inele sa pun pe fiecare si, desigur , daca nu este un secret, numarul lor.Recunosc , nu sunt un"meserias "in rood buliding dar pot sa spun ca inele am mai inlocuit . Daca este cineva care are aceste inele SH dar in stare buna sunt dispus sa le cumpar.
Tot pentru aceste operatiuni, este clar ca voi avea nevoie si de ceva ata de matisaj, ornamentare si epoxy. Sunt foarte multumit si de resturi.Cine are asa ceva , Il rog sa ma contacteze.
Va spun ca am cautat zilele astea dar, pentru 3 piese nu cred ca se merita o asa cheltuiala, sa cumpar toate cele necesare.
Va multumesc! :respekt:

Scrie răspuns