Reinelare Germina
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
Re: Reinelare Germina
Eu am o germina de 1,90 m in curs de reconditionare...am montat pe ea mandrina Fuji DNPSD de 16 mm, gripul si butt capul din eva (le-am gasit la Totalfishing, 90 de lei toate), am mai luat un sat de inele Fuji Alconite cu 30 de lei de la un coleg de aici de pe forum. Mai am nevoie doar de Epoxy si ata de matisaj (nu m-am hotarat inca asupra culorii)...si pe astea tot de la Totalfishing le voi comanda. Pana acum arata foarte bine si sunt sigur ca la final va fi impecabila cu putina rabdare si ceva imaginatie. Nu este asa de greu si nici prea costisitor, timpul este problema principala la mine...iar la final ai satisfactia ca pescuiesti cu ceva facut de tine, ca ai readus la viata o lanseta care cu multi ani in urma era printre cele mai bune care se gaseau la noi. Spor la treaba. 

Salut!
Multumesc gyrgy!.
Eu am reusit sa le scot inelel vechi si le-am curatat. mandrinele si manerele le voi pastra cu mici modificari la manere ; la cea de 2,10 mai vin cu un adaus la manerul de pluta ca este rupt si trebuie indreptat iar la cea de 1,90, pentru ca de la mandrina in jos, vin cu niste adausuri-tot de la o lanseta germina. Mai rau este ca nu stiu sa aleg inelele. sunt dispus sa le cumpar dar nu stiu ce numere sa folosesc si cate!
Am gasit niste rasina epoxy de la Bison. este transparenta si cred ca este ok.
Multumesc gyrgy!.
Eu am reusit sa le scot inelel vechi si le-am curatat. mandrinele si manerele le voi pastra cu mici modificari la manere ; la cea de 2,10 mai vin cu un adaus la manerul de pluta ca este rupt si trebuie indreptat iar la cea de 1,90, pentru ca de la mandrina in jos, vin cu niste adausuri-tot de la o lanseta germina. Mai rau este ca nu stiu sa aleg inelele. sunt dispus sa le cumpar dar nu stiu ce numere sa folosesc si cate!
Poate este cinva care are ceva ramasite de fir de matisare si de ornament, contracost, nu moca. Consider ca nu are rost sa compar role intregi pentru 3 "bete". Cine stie cand mai am ocazia sa mai fac asa ceva!zippo47 scrie:Salut!
Multumesc gyrgy!.
Eu am cumparat tot setul de Fuji Alconite de la cineva care a "dezbracat" o lanseta...sunt 7 inele cu cel de varf: inel plecare nr. 25, nr.12, nr.10, nr.8, nr.8, nr.6, nr.6 si inelul de varf tot nr.6 (se potriveste de minune pe varful Germinei de 1,90 m).
Apropo, epoxyul de la Bison merge sa lipesti manerul si mandrina dar nu este indicat la matisaj.
Apropo, epoxyul de la Bison merge sa lipesti manerul si mandrina dar nu este indicat la matisaj.
Multumesc pentru sfaturi!
Acum imi fac cosul pentru ele.
Configuratia este valabila si pentru celelalte 2?

Acum imi fac cosul pentru ele.
Configuratia este valabila si pentru celelalte 2?

Am vazut ca pe magazin pa langa denumire mai scrie si altceva MBKTAG... si alte modele si bineinteles alte preturi. Care este diferenta? Intreb asta pentru ca pe anumite modele-cele mai ieftine, nu sunt toate marimile. Este vre-o problema daca le combin?gyrgy scrie:Eu am cumparat tot setul de Fuji Alconite de la cineva care a "dezbracat" o lanseta...sunt 7 inele cu cel de varf: inel plecare nr. 25, nr.12, nr.10, nr.8, nr.8, nr.6, nr.6 si inelul de varf tot nr.6 (se potriveste de minune pe varful Germinei de 1,90 m).
Am vazut ca pe magazin pa langa denumire mai scrie si altceva MBKTAG... si alte modele si bineinteles alte preturi. Care este diferenta? Intreb asta pentru ca pe anumite modele-cele mai ieftine, nu sunt toate marimile. Este vre-o problema daca le combin?[/quote]zippo47 scrie:
Lasa-le pe cele de la magazin, sunt prea scumpe si nu merita, am facut si eu socoteala si ma ducea undeva la vrea 170 de lei...Urmareste anunturile si ia de la cineva un set de inele, sau mai bine da tu un anunt...sunt multi colegi care fac lansete custom si le raman inelele vechi. Spor.
Asa voi face. deja am ajus la niste costuri ....
am reinelat eu 2 germine una de 2.10 si una de 1,85 cred acum are 1,75 ca am mai taiat ceva din ea. la a doua i am pus si mandrina noua de la un shimano si inelele la fel 7 bucati, cumparate de pe forum de la cineva. 7 inele am pus si la prima, la ochi dar zic ca a iesit bine. este usor de matisat si am folosit epoxi bison si la mandrina si la matisaje. ata am folosit fir textil subtire . i am dat o lui fimiu pe asta mai scurta dar o tine degeaba ca nu i place pescuitul pe cealalta am dat o la un schimb cu o mulineta tot pe forum acum vreo 3 -4 ani . cand ajung o sa i fac cateva poze sa vedeti ce a iesit. acum are 200 grame lanseta cu totul. si au fost singurele lansete pe care la care am umblat . nu se merita sa dati bani multi petru refacerea acestor lansete cand le puteti face singuri acasa cu costuri minime. pentru matisare inele sunt filmulete pe you tube . eu de acolo m am inspirat. sunt bunicele dar cam moi lansetele, tragi de ele fara frica ca nu patesc nimic . si destul de grele pentru spinning.
http://www.rapitori.ro/forum/pareri-ger ... 22671.html poate te mai ajuta ceva informatii din topicul asta vechi, eram si eu la inceput in ale spinningului. din pacate pozele le am sters cu lansetele refacute .