recomandare pt mulineta somn

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 08 Dec 2010, 19:50

SF scrie:La pretu ei , Spheros ii cea mai buna alegere pentru un pescuit greu .

Nu faceti prostia sa luati Okuma Cedros sau Daiwa Capricorn (alias Freams Kix ) la preturi asemanatoare pentru ca sint pur si simplu oribile !

Daiwa Capricorn.....oribila...????Blasfemie...Ce v-a zice acum mrs President??? :lol: :lol: :lol: :lol:
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

kingofbeasts
veteran
veteran

Mesaj de kingofbeasts » 08 Dec 2010, 21:27

ma tot uit la Spheros si nu vad butonul de antirevers. :roll:
sa fie oare acelasi antirevers ca la asta?

http://www.youtube.com/user/DAMtackle#p/u/5/9dxsteIp5ck

CataZander
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de CataZander » 08 Dec 2010, 21:33

Spherosul nu are buton de antireverse asta e sigur!

sorinB
veteran
veteran

Mesaj de sorinB » 08 Dec 2010, 21:34

Nu are king, iar manivela se insurubeaza... :wink:

kingofbeasts
veteran
veteran

Mesaj de kingofbeasts » 08 Dec 2010, 21:46

intrebarea mea era una retorica :D a fost pusa doar ca sa scot ceva in evidenta :D
deci nu degeaba e folosita (ma refer la Spheros) in sistem heavy duty :wink: cum spuneam si mai devreme mecanismul trebuie sa fie simplu si robust. baitrunnerul si antireversul sunt doar alte 2 puncte slabe la o mulineta de somn , alte 2 chestiuni care pot sa cedeze cand iti e lumea mai draga. :wink: si asta indiferent ca e vorba de spinn sau stationar si de lac de rau sau de fluviu. practic genul asta de mulinete sunt oarecum indestructibile , au scapari numai daca cedeaza dintii de la pinioane sau daca se rupe axul (ceea ce ma indoiesc ca e cazul indiferent de ce marca -dintre cele 2-vorbim).

sorinB
veteran
veteran

Mesaj de sorinB » 08 Dec 2010, 21:50

kingofbeasts scrie:intrebarea mea era una retorica :D a fost pusa doar ca sa scot ceva in evidenta :D
deci nu degeaba e folosita (ma refer la Spheros) in sistem heavy duty :wink: cum spuneam si mai devreme mecanismul trebuie sa fie simplu si robust. baitrunnerul si antireversul sunt doar alte 2 puncte slabe la o mulineta de somn , alte 2 chestiuni care pot sa cedeze cand iti e lumea mai draga. :wink:
Da mai king dar omul a vrut o mulineta cat de cat pana in 200 ron, probabil si aia ii strange greu, noi trebuie sa-l ajutam cat putem cu un sfat, crezi ca eu n-am vrut din primul moment sa-i recomand Spheros? :wink:
Si eu asa zice ca decat 4 mul. la 200 ron/buc. mai bine 2 spheros si gata... :)
Ce face omul daca nu poate sa adune bani, nu mai pescuieste?

Adrian SB
veteran
veteran

Mesaj de Adrian SB » 08 Dec 2010, 21:50

Pana la alocarea resurselor pentru echipament de somn, merge la clonc, din barca, cu echipamentul de crap? Lanseta de 3,60 de 3 lb si mulineta Banax Helicon 5600 ?
Nu sta degeaba, ca degeaba stai!

sorinB
veteran
veteran

Mesaj de sorinB » 08 Dec 2010, 21:52

Garantat merge Adi, si heliconu e chiar bun :wink:
Eu am dat cu asa ceva la crap :)

kzoli
veteran
veteran

Mesaj de kzoli » 08 Dec 2010, 21:53

Eu recomand la orice mulineta folosita mai ales la somn, o frana slabita, si daca e cazul, ajutati "franati cu mana" blocand tamburul cu mina ... nu cred ca are rost o frana blocata mai ales din barca sau pe un mal abrupt, de unde puteti ajunge usor in apa.... chiar si una de 10 kg poate sa faca surprize neplacute mai ales daca "are apa destula in ce sa prinda priza"...

kingofbeasts
veteran
veteran

Mesaj de kingofbeasts » 08 Dec 2010, 21:56

sorinB scrie:
kingofbeasts scrie:intrebarea mea era una retorica :D a fost pusa doar ca sa scot ceva in evidenta :D
deci nu degeaba e folosita (ma refer la Spheros) in sistem heavy duty :wink: cum spuneam si mai devreme mecanismul trebuie sa fie simplu si robust. baitrunnerul si antireversul sunt doar alte 2 puncte slabe la o mulineta de somn , alte 2 chestiuni care pot sa cedeze cand iti e lumea mai draga. :wink:
Da mai king dar omul a vrut o mulineta cat de cat pana in 200 ron, probabil si aia ii strange greu, noi trebuie sa-l ajutam cat putem cu un sfat, crezi ca eu n-am vrut din primul moment sa-i recomand Spheros? :wink:
Si eu asa zice ca decat 4 mul. la 200 ron/buc. mai bine 2 spheros si gata... :)
Ce face omul daca nu poate sa adune bani, nu mai pescuieste?
sorine , daca era vara eram de acord cu tine. acum insa abia am intrat in iarna si cel putin pana in martie pescuitul la somn e exclus. daca totusi pune unul botu ca ii dai cu naluca in cap , ala e accident. ceea ce vreau sa zic e ca al nostru coleg are cel putin 3 luni in care nu poate pescui la somn si in care sa mai adune bani. in plus 600-700 ron nu cred sa fie o suma imensa indiferent ca vorbim de Shimano sau de DAM. :wink:

Scrie răspuns