recomandare pt mulineta somn

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
kzoli
veteran
veteran

un sfat....

Mesaj de kzoli » 08 Dec 2010, 14:26

...Depinde foarte mult si de zona si cam cat de mari sunt posibilele capturi .... degeaba dai cu echipament ultra-super ...etc daca pestii din zona au doar pana in 10-15 kg ...
Dar nu se stie niciodata :lol: , pentru echipament spinning un applause de 4000 sau un zauber tot de 4000 e de ajuns daca sunt frecvent exemplare mai mari una de 6000 e suficient. Sunt altele mai bune si altele mult mai slabe la preturi mult mai piperate.
Mai bine astepti si mai aduni banuti, decat sa iei ceva de proasta calitate si sa fii nevoit sa cumperi alta dupa primul drill cu una mai instarita.......

kingofbeasts
veteran
veteran

Mesaj de kingofbeasts » 08 Dec 2010, 14:29

o mulineta de 200 de lei o folosesti un sezon doar daca dai dupa somotei si nici dintraia sa nu prinzi prea multi. exista rasicul sa ajungi sa ti tamburul cu mana cand incepe mustaciosul sa ia fir si frana stransa la maxim e ca si inexistenta . in plus de multe ori la aia mari dupa ce au intrat contributia batului te mai salveaza daca si ala e adecvat daca nu batul iasa repede din ecuatie si esti nevoit sa scoti pestele mai mult din mulineta. pe mures nu e ca pe olt, acolo pestel are cotloane , praguri, ragalii si alte obstacole. Zamfi sau Kzoli pot spune mai multe ca e specialitatea lor. oricum o recomandare buna poate veni de la ei. :wink:

kingofbeasts
veteran
veteran

Mesaj de kingofbeasts » 08 Dec 2010, 14:31

pana sa scriu eu deja kzoli s-a si aratat :D

kingofbeasts
veteran
veteran

Re: un sfat....

Mesaj de kingofbeasts » 08 Dec 2010, 14:37

kzoli scrie:...Depinde foarte mult si de zona si cam cat de mari sunt posibilele capturi .... degeaba dai cu echipament ultra-super ...etc daca pestii din zona au doar pana in 10-15 kg ...
Dar nu se stie niciodata :lol:
Mai bine astepti si mai aduni banuti, decat sa iei ceva de proasta calitate si sa fii nevoit sa cumperi alta dupa primul drill cu una mai instarita.......
de acord cu tine. apoi colegul nostru in primul post din tpoic zice:
lee lee scrie:intentionez sa achizitionez o mulineta pana in 200 ron maxim pt pescuit la somn pe Mures sau pe vreun lac,nicidecum pe Dunare,inca.
as dori niste sfaturi in privinta asta,dar sa nu depaseasca bugetul,daca se poate,dar sa nu facem rabat nici de la calitate.
din "inca" eu inteleg ca e o varianta pentru viitor. ori din Dunare , fara echipament adecvat nu scoti Peste decat daca ai mancat mult kkt in copilarie. :wink: :D
De ce sa dai bani de mai multe ori si sa mai ai parte si de nervi si injuraturi daca poti evita asta?

kzoli
veteran
veteran

Mesaj de kzoli » 08 Dec 2010, 14:45

kingofbeasts scrie:pana sa scriu eu deja kzoli s-a si aratat :D
:lol: multumesc .. dar sezonul aceasta( 2010) a fost una foarte slaba pentru mine din pacate :cry:, deja incep sa ma indoiesc de multe ... trebuie sa ma recreez undeva in spania sau italia :lol: ... deocamdata visez despre Kazastan ... am si gasit o cale... doar finantarea lipseste :oops: ....

kingofbeasts
veteran
veteran

Mesaj de kingofbeasts » 08 Dec 2010, 14:50

apropo de kazakhstan, mi-ai adus aminte de un filmulet care in opinia mea e un exemplu elocvent pentru ce inseamna un drill cu somn. s-a mai pus pe aici pe forum dar il reamintesc si aici pentru ca imi place cu lucreaza mulineta :D :
http://www.youtube.com/watch?v=pna7DPnT6bE

taicanoe
veteran
veteran

Mesaj de taicanoe » 08 Dec 2010, 14:52

daca vrei sa dai cu textil / spinning dupa somn tripleaza bugetul si cu 500 -600 iei un Jim Hill de 300 (daca mai gasesti) si macar ai siguranta ca te tine vreo 8-10 sezoane chiar si cu somni de 30-40kg.
La 200 si inca ceva poti incerca un Banax Si 1600.
S'altare și bunăstare !

lee lee
senior
senior

Mesaj de lee lee » 08 Dec 2010, 15:07

kingofbeasts scrie:apropo de kazakhstan, mi-ai adus aminte de un filmulet care in opinia mea e un exemplu elocvent pentru ce inseamna un drill cu somn. s-a mai pus pe aici pe forum dar il reamintesc si aici pentru ca imi place cu lucreaza mulineta :D :
http://www.youtube.com/watch?v=pna7DPnT6bE
am mai vazut filmuletul asta,dar e placut sa-l mai revezi oricand. :wink:
tipul foloseste un multiplicator,daca nu ma insel.sa fie un multiplicator mai bun la asa ceva sau se foloseste numai la monstrii?ca am vazut multiplicator la preturi acceptabile(bineinteles peste 200 ron)
Catch & relax

kzoli
veteran
veteran

Mesaj de kzoli » 08 Dec 2010, 15:07

Banax e cam slabut ,cel putin eu am avut una de 7000 si m-am bucurat ca am scapat de el ...poate am avut ghinion si doar acela era defect nu stiu si nici nu vreau sa stiu :lol: ( au schimbat de 3 ori inca in garantie, pana la urma mie imi era jena sa mai trimit inapoi la schimbat ) .
In rest orice mulineta e buna pana la un anumit moment ....

Da e multiplicator dar nu da cu naluci ,da cu pluta ....

lee lee
senior
senior

Mesaj de lee lee » 08 Dec 2010, 15:09

taicanoe scrie:daca vrei sa dai cu textil / spinning dupa somn tripleaza bugetul si cu 500 -600 iei un Jim Hill de 300 (daca mai gasesti) si macar ai siguranta ca te tine vreo 8-10 sezoane chiar si cu somni de 30-40kg.
La 200 si inca ceva poti incerca un Banax Si 1600.
pai,eu m-am gandit sa dau cu textil la somn,dar nu la spinning.cel putin deocamdata.mi-am zis ca initial sa dau la stationar la somn cu naturale sau momeala vie.in sensul asta m-ar interesa mulinetele.
Catch & relax

Scrie răspuns