la mulinete nu ma pronunt pentru ca nu le stiu. cu betele ar trebui sa te descurci desi sunt cam lungi.Adrian SB scrie:Pana la alocarea resurselor pentru echipament de somn, merge la clonc, din barca, cu echipamentul de crap? Lanseta de 3,60 de 3 lb si mulineta Banax Helicon 5600 ?
recomandare pt mulineta somn
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
- kingofbeasts
- veteran
- CataZander
- utilizator constant
- kingofbeasts
- veteran
Ok, dar trebuie sa intelegi ca la unii si 200 ron e mult, dar 600-700?
Fiecare isi stie posibilitatile, trebuie sa ne orientam dupa ele...
Oricum in gama mai de jos eu zic ca Okuma nu are rival ca si calitate-oret.
E mai bine daca-i gasim ceva de la DAM, pana in 200 ron si fara baitrunner, dar sa fie de incredere...

Oricum in gama mai de jos eu zic ca Okuma nu are rival ca si calitate-oret.
E mai bine daca-i gasim ceva de la DAM, pana in 200 ron si fara baitrunner, dar sa fie de incredere...
- CataZander
- utilizator constant
- CataZander
- utilizator constant
http://www.magazine-online.ro/gonefishi ... 0--1220050
Asta e ceva mai ieftina si pare destul de ok...
Asta e ceva mai ieftina si pare destul de ok...
- kingofbeasts
- veteran
Sorin , dupa umila mea parere de la DAM (cu toate ca sunt firma mea de suflet ) n-as recomanda ceva la nivelul asta de pret pentru pescuit la somn. sincer in afara de Master singura in care mai am atata incredere e seria 1000-4000 FD si cu ceva rezerve poate M3-M4. DAM-ul pana acum avea un raport bun calitate pret si pe dincolo tintea la "Best buy" dar de cand cu majorarile nu stiu ce sa zic.sorinB scrie:Ok, dar trebuie sa intelegi ca la unii si 200 ron e mult, dar 600-700?
Oricum in gama mai de jos eu zic ca Okuma nu are rival ca si calitate-pret.
La 200-300 RON ma rezum la a da un singur sfat : cu cat mai mare cu atat mai buna. un angrenaj mai mare e si mai robust si suporta mult mai bine presiunile si fortele la care e supus,chiar daca materialul nu-i chiar de calitate .
In baitrunner eu n-am incredere la somn si am si motive. pe vremea cand pescuiam mai mult la stationar si mergeam mlt la Dunare am avut doua mulinete de crap varianta xxxl (aveau aproape 1 kg bucata). am scos ceva torpile de Dunare de 5-6kg cu ele fara probleme. le-am folosit o singura data (si ultima) la somn. mulineta la care a intrat animalul am pastrat-o pe post de carcasa de schimb pentru cealalta pentru ca atat mai era bun din ea. culmea ca nici n-a fost mare (vreo 10 kg parca) dar faptul ca venea de la 30 m adancime in mijlocul Dunarii pe curent printre copaci la facut sa puna o forta mult mai mare. initial manivela mulinetei a inceput sa se invarta invers apoi a inceput sa dea in gol cand mulinai normal. frana era singura care mai tinea. in final l-am scos din bat si din fir .
ps. culmea e ca pe mal am desfacut mulineta si nu parea sa aiba nimic suspect . am inchis-o la loc si am facut teste legand firul de un pom . atunci am constatat ca cead doar in conditii de presiune . aveam sperante mai mari de la ea intrucat pe vremea aia am dat aproape 2 milioane pe bucata (asta era acum vreo 5-6 ani).
- kingofbeasts
- veteran
pana acum si eu oscilam intre DAM Master si Penn Slammer. acum includ si Shimano Spheros in calcule. Dupa ce o sa pun mana pe toate trei ma decid ce anume ramane pe lista de achizitii 2011.georgica scrie:io tzi-as recomanda, la somn, daca vrei ceva zdravan.... the one and only: PENN SLAMMER sau PENN SPINNFISCHERmulinete de metal, batzi cuie in peretzi cu ele!l
- kingofbeasts
- veteran