recomandare pt mulineta somn

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
kingofbeasts
veteran
veteran

Mesaj de kingofbeasts » 08 Dec 2010, 22:01

Adrian SB scrie:Pana la alocarea resurselor pentru echipament de somn, merge la clonc, din barca, cu echipamentul de crap? Lanseta de 3,60 de 3 lb si mulineta Banax Helicon 5600 ?
la mulinete nu ma pronunt pentru ca nu le stiu. cu betele ar trebui sa te descurci desi sunt cam lungi.

CataZander
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de CataZander » 08 Dec 2010, 22:01

"Franatul cu mana" e f bun mai ales daca ai de-a face cu un peste mare astfel poti sa-l "verifici" sa faci pompaje si in caz de pericol doar iei mana de pe tambur... :wink:

kingofbeasts
veteran
veteran

Mesaj de kingofbeasts » 08 Dec 2010, 22:03

CataZander scrie:"Franatul cu mana" e f bun mai ales daca ai de-a face cu un peste mare astfel poti sa-l "verifici" sa faci pompaje si in caz de pericol doar iei mana de pe tambur... :wink:
corect. cu o singura conditie: sa ai destula forta astfel incat sa poti tine batul cu o singura mana :lol: :wink:

sorinB
veteran
veteran

Mesaj de sorinB » 08 Dec 2010, 22:03

Ok, dar trebuie sa intelegi ca la unii si 200 ron e mult, dar 600-700?
Fiecare isi stie posibilitatile, trebuie sa ne orientam dupa ele... :wink:
Oricum in gama mai de jos eu zic ca Okuma nu are rival ca si calitate-oret.
E mai bine daca-i gasim ceva de la DAM, pana in 200 ron si fara baitrunner, dar sa fie de incredere...

CataZander
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de CataZander » 08 Dec 2010, 22:08

"corect. cu o singura conditie: sa ai destula forta astfel incat sa poti tine batul cu o singura mana Laughing Wink"

mare vorba king :lol: :lol: :lol: daca e ceva curent nici nu trebuie sa fie chiar monstru

CataZander
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de CataZander » 08 Dec 2010, 22:12

http://www.magazine-online.ro/gonefishi ... 0--1220050
Asta e ceva mai ieftina si pare destul de ok...

kingofbeasts
veteran
veteran

Mesaj de kingofbeasts » 08 Dec 2010, 22:27

sorinB scrie:Ok, dar trebuie sa intelegi ca la unii si 200 ron e mult, dar 600-700?
Fiecare isi stie posibilitatile, trebuie sa ne orientam dupa ele... :wink:
Oricum in gama mai de jos eu zic ca Okuma nu are rival ca si calitate-pret.
E mai bine daca-i gasim ceva de la DAM, pana in 200 ron si fara baitrunner, dar sa fie de incredere...
Sorin , dupa umila mea parere de la DAM (cu toate ca sunt firma mea de suflet ) n-as recomanda ceva la nivelul asta de pret pentru pescuit la somn. sincer in afara de Master singura in care mai am atata incredere e seria 1000-4000 FD si cu ceva rezerve poate M3-M4. DAM-ul pana acum avea un raport bun calitate pret si pe dincolo tintea la "Best buy" dar de cand cu majorarile nu stiu ce sa zic.
La 200-300 RON ma rezum la a da un singur sfat : cu cat mai mare cu atat mai buna. un angrenaj mai mare e si mai robust si suporta mult mai bine presiunile si fortele la care e supus,chiar daca materialul nu-i chiar de calitate .
In baitrunner eu n-am incredere la somn si am si motive. pe vremea cand pescuiam mai mult la stationar si mergeam mlt la Dunare am avut doua mulinete de crap varianta xxxl (aveau aproape 1 kg bucata). am scos ceva torpile de Dunare de 5-6kg cu ele fara probleme. le-am folosit o singura data (si ultima) la somn. mulineta la care a intrat animalul am pastrat-o pe post de carcasa de schimb pentru cealalta pentru ca atat mai era bun din ea. culmea ca nici n-a fost mare (vreo 10 kg parca) dar faptul ca venea de la 30 m adancime in mijlocul Dunarii pe curent printre copaci la facut sa puna o forta mult mai mare. initial manivela mulinetei a inceput sa se invarta invers apoi a inceput sa dea in gol cand mulinai normal. frana era singura care mai tinea. in final l-am scos din bat si din fir .
ps. culmea e ca pe mal am desfacut mulineta si nu parea sa aiba nimic suspect . am inchis-o la loc si am facut teste legand firul de un pom . atunci am constatat ca cead doar in conditii de presiune . aveam sperante mai mari de la ea intrucat pe vremea aia am dat aproape 2 milioane pe bucata (asta era acum vreo 5-6 ani).

Adi G
veteran
veteran

Mesaj de Adi G » 08 Dec 2010, 22:53

io tzi-as recomanda, la somn, daca vrei ceva zdravan.... za uane end onli: PENN SLAMMER sau PENN SPINNFISHER :wink: mulinete de metal, batzi cuie in peretzi cu ele!l

kingofbeasts
veteran
veteran

Mesaj de kingofbeasts » 08 Dec 2010, 22:58

georgica scrie:io tzi-as recomanda, la somn, daca vrei ceva zdravan.... the one and only: PENN SLAMMER sau PENN SPINNFISCHER :wink: mulinete de metal, batzi cuie in peretzi cu ele!l
pana acum si eu oscilam intre DAM Master si Penn Slammer. acum includ si Shimano Spheros in calcule. Dupa ce o sa pun mana pe toate trei ma decid ce anume ramane pe lista de achizitii 2011.

kingofbeasts
veteran
veteran

Mesaj de kingofbeasts » 08 Dec 2010, 23:02

CataZander scrie: daca e ceva curent nici nu trebuie sa fie chiar monstru
sunt locuri si momente in care si un mustacios putin sarit de 5kg te poate pune in pozitia de spus rugaciuni. :lol: :lol:

Scrie răspuns