Intotdeauna franez firul pe tambur cu degetul aratator de la mana dreapta (ca naluca sa ajunga unde doresc eu si intrarea ei in apa sa fie cat mai normala de asemenea deorece de multe ori folosesc plumbi suplimentari pe fir mai grei decat greutatea nalucilor ce in mod normal la aruncare o iau inaitea nalucilor si numai aceasta franare inante de a ajunge in apa face ca naluca sa intre prima in apa nu plumbii suplimentari)si cuplez dupa aceea cu mana stanga si cu degetul mare si cel aratator aplic un pic de presiune asupra firului tinandu-l intre degete in timp ce fac cateva rotatii ale manerului mulinetei ca firul sa se aseze tensionat pe tambur si in felul acesta la urmatoarea aruncare sa nu am probleme.
Probleme de incurcaturi cu fir textil gros nu prea apar dar cand pescuiesti cu fir subtire cum e cazul pescuind cu FIRELINE de 4lb.daca nu esti atent faci destule peruci si inchiderea pick-up-ului cu mana si aplicarea de presiune asupra firului la primele spire puse pe tambur prin rotirea manerului mulinetei ,ajuta sa nu ai incurcaturi.
Pescuind cu textil subtire nu mai e chestie de gust inchidera pick-up-ului cu mana ci o necesitate daca vrei sa nu ai probleme si am explicat de ce.
Cine nu crede aceasta, procedeaza cum ii place si-si va da seama in timp daca am dreptate sau nu.
In alta ordine de idei doresc sa spun ca nu stiu cat de buna e mulineta SHIMANO SYMETRE 750(s-ar putea ca Paco sa aiba dreptate) ,ca nu am pescuit cu ea ,dar va pot spune ca mulinetele SHIMANO SYMETRIC,STRADIC ,SUSTAIN etc.facute in Japonia sunt mulinete f. bune,doar ca eu prefer la spinning mulinetele DAIWA ce din punctul meu de vedere sunt cu ceva mai bune decat SHIMANO si au o frana mai fina decat acestea(de fapt am explicat pe acest forum mai de mult motivele preferintelor mele).
Jean Scurtu
RECOMANDARE ....MULINETA...VA ROG ... !
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
-
- veteran
Recomandare mulineta
Dar de ce nu spui cu ce fir textil pescuiesti(grosimea sau rezistenta) si nu spui de asemenea ,de ce procedezi altfel cand pescuiesti match sau la crap???
Jean Scurtu
Jean Scurtu
-
- veteran
-
- veteran
Re: Recomandare mulineta
Daca as pescuii si eu in masa apei sigur as folosii un fir(ata) subrire, conditiile mele de pescuit sint foarte dificile si nu am chef sa las 200 plastice la o partida.Jean Scurtu scrie:Dar de ce nu spui cu ce fir textil pescuiesti(grosimea sau rezistenta) si nu spui de asemenea ,de ce procedezi altfel cand pescuiesti match sau la crap???
Jean Scurtu
Recomandari mulineta
Fii linistit ,eu am inteles de mult ,altii nu inteleg poate de ce asa fir.
Eu cel mai mult pescuiesc tot pe fundul apei,nu intre ape si las destul de multe jig-uri zilnic si nu numai jig-uri ci de multe ori si plumbii suplimentari.Depinde de pestii asteptati(in special in apa dulce) incerc sa folosesc jig-uri EAGLE CLAW ce la o agatare se pot indrepta la tractiune maxima cu firul cu care pescuiesc,ca daca e un peste mai mare ma ajuta betele mele sa nu indrepte carligul, in plus tinand cont de firul si carligul folosit,actionez in asa fel incat sa pot prinde pestele pe cat posibil.
Cand insa pescuiesc in Golful Mexic nu mai risc sa folosesc jig-uri ce se indoaie ,pescuiesc cu GAMAKATSU forjate deoarece la aceeasi greutate,pestii marini sunt mult mai puternci decat cei de apa dulce ,in plus in locul in care pescuiesc cel mai mult,ROLLOVER PASS,datorita fluxului si refluxului viteza apei in acest canal artificial e mult mai mare,decat in acelas timp in Bay sau Golf(canalul asigura legatura intre ROLLOVER BAY si GOLFUL MEXIC) si viteza apei face drill-ul cu pestele mai dificil.
Normal ca si aici ca si in Romania gasesti mai multi pesti in zonele cu structuri si normal ca pescuind acolo sa pierzi jig-uri sau alte naluci ,ca daca pescuiesti in alta parte pescuiesti ca in fantana,nu pierzi naluci ,dar nici nu prinzi peste.
Pescuiesc cu fir subtire deoarece 99% pescuiesc de pe mal si cu fir mai gros nu pot arunca atat de departe cu aceeasi naluca cat arunc cu un fir subtire si deci nu pot "cerceta " in cautare de peste o zona mai mare,ca sa-mi maresc sansele.
In acelas timp deoarece tot timpul in GOLF bate vantul( mai tare sau mai putin tare) la distanta mare de mal firul subtire nu face asa "burta" ajutat si de vant,cum face un fir mai gros si deci pot controla cu mai mult succes eventualele atacuri si sa pot intepa la timp ,decat cu un fir mai gros.
Cel putin imi place sa cred ca mi-am adaptat stilul de pescuit la conditiile de pescuit de aici si cred ca orice pescar trebuie sa faca la fel,ce e valabil intr-un loc la un moment dat,poate nu e valabil in alt moment in acelas loc ,nu mai vorbim de locuri diferite.
Consider ca tocmai aceste schimbari ce trebuie sa le faci mereu daca vrei sa prinzi peste, face pescuitul mai placut si face diferenta intre pescari,cei ce stiu sa faca schimbarile necesare ,deci sa se adapteze locurilor mai repede,prinzand mereu mai multi pesti ca altii.....
Jean Scurtu
Eu cel mai mult pescuiesc tot pe fundul apei,nu intre ape si las destul de multe jig-uri zilnic si nu numai jig-uri ci de multe ori si plumbii suplimentari.Depinde de pestii asteptati(in special in apa dulce) incerc sa folosesc jig-uri EAGLE CLAW ce la o agatare se pot indrepta la tractiune maxima cu firul cu care pescuiesc,ca daca e un peste mai mare ma ajuta betele mele sa nu indrepte carligul, in plus tinand cont de firul si carligul folosit,actionez in asa fel incat sa pot prinde pestele pe cat posibil.
Cand insa pescuiesc in Golful Mexic nu mai risc sa folosesc jig-uri ce se indoaie ,pescuiesc cu GAMAKATSU forjate deoarece la aceeasi greutate,pestii marini sunt mult mai puternci decat cei de apa dulce ,in plus in locul in care pescuiesc cel mai mult,ROLLOVER PASS,datorita fluxului si refluxului viteza apei in acest canal artificial e mult mai mare,decat in acelas timp in Bay sau Golf(canalul asigura legatura intre ROLLOVER BAY si GOLFUL MEXIC) si viteza apei face drill-ul cu pestele mai dificil.
Normal ca si aici ca si in Romania gasesti mai multi pesti in zonele cu structuri si normal ca pescuind acolo sa pierzi jig-uri sau alte naluci ,ca daca pescuiesti in alta parte pescuiesti ca in fantana,nu pierzi naluci ,dar nici nu prinzi peste.
Pescuiesc cu fir subtire deoarece 99% pescuiesc de pe mal si cu fir mai gros nu pot arunca atat de departe cu aceeasi naluca cat arunc cu un fir subtire si deci nu pot "cerceta " in cautare de peste o zona mai mare,ca sa-mi maresc sansele.
In acelas timp deoarece tot timpul in GOLF bate vantul( mai tare sau mai putin tare) la distanta mare de mal firul subtire nu face asa "burta" ajutat si de vant,cum face un fir mai gros si deci pot controla cu mai mult succes eventualele atacuri si sa pot intepa la timp ,decat cu un fir mai gros.
Cel putin imi place sa cred ca mi-am adaptat stilul de pescuit la conditiile de pescuit de aici si cred ca orice pescar trebuie sa faca la fel,ce e valabil intr-un loc la un moment dat,poate nu e valabil in alt moment in acelas loc ,nu mai vorbim de locuri diferite.
Consider ca tocmai aceste schimbari ce trebuie sa le faci mereu daca vrei sa prinzi peste, face pescuitul mai placut si face diferenta intre pescari,cei ce stiu sa faca schimbarile necesare ,deci sa se adapteze locurilor mai repede,prinzand mereu mai multi pesti ca altii.....
Jean Scurtu