Recomandare mulineta

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

pescarbr
junior
junior

Re: Recomandare mulineta

Mesaj de pescarbr » 04 Sep 2014, 22:27

La atata subiectivism, m-ati bagat total in ceata. :roll: Ma steptam, fiecare judeca in functie de experientele si exigentele personale, dar eu cu cine votez?
Din toata discutia asta nu am putut lua decat o singura hotarare: dublez bugetul si ma orientez la ceva de la 200 euroi in sus.
Cat despre lungimea betelor, eu folosesc 2,40 atat din barca, cat si de pe mal si mai rar 2,10 doar din barca.
Cat despre mulinetele accesibile ca pret dar de firma cu pretentii, pot spune ca i-am luat sotiei o Catana, alegere facuta dupa un criteriu pur feminin: era rosie :lol: Dupa un an de utilizare, moderata ce-i drept, dar cu stiuci scoase de 2 si 3 kg, se comporta ca in prima zi. Ceea ce nu-mi place, este faptul ca face peruci destul de frecvent, indiferent de cantitatea de fir de pe tambur.
NIHIL SINE DEO

stefanflorin
veteran
veteran

Mesaj de stefanflorin » 04 Sep 2014, 23:25

Nici una din cele mentionate nu face pipi pe zauber, il concureaza, si spun asta in calitate de posesor al lor. Ce face o mulineta de 200+ euro, face si zauber cu brio <100 euro. Faptul ca dam 200+ euro pe o scula e legat de piticii de pe creier.
Daiwele aseaza bine firul, cu toate ca nu au wormshaft. Mi-au trecut prin mana multe mulinete scumpe, unele le-am pescuit, altele doar analizat, si pot trage o concluzie certa. Ce am mai observat la modelele ci4 de la shimano este ca in mana iti dau senzatia de ieftin si nu inspira incredere.
Urasc atarnatorii!

stefanflorin
veteran
veteran

Mesaj de stefanflorin » 04 Sep 2014, 23:26

Dublu post
Urasc atarnatorii!

George1985
veteran
veteran

Mesaj de George1985 » 05 Sep 2014, 13:14

pescarbr scrie:La atata subiectivism, m-ati bagat total in ceata. :roll: Ma steptam, fiecare judeca in functie de experientele si exigentele personale, dar eu cu cine votez?
Din toata discutia asta nu am putut lua decat o singura hotarare: dublez bugetul si ma orientez la ceva de la 200 euroi in sus.
Cat despre lungimea betelor, eu folosesc 2,40 atat din barca, cat si de pe mal si mai rar 2,10 doar din barca.
Cat despre mulinetele accesibile ca pret dar de firma cu pretentii, pot spune ca i-am luat sotiei o Catana, alegere facuta dupa un criteriu pur feminin: era rosie :lol: Dupa un an de utilizare, moderata ce-i drept, dar cu stiuci scoase de 2 si 3 kg, se comporta ca in prima zi. Ceea ce nu-mi place, este faptul ca face peruci destul de frecvent, indiferent de cantitatea de fir de pe tambur.
Eu zic sa pui mana pe mulineta Rapture, sa o invarti...altceva mai bun in banii astia nu gasesti prin magazine.
Un avantaj este garantia, altul este tamburul de rezerva, care nu-l gasesti la multe modele.
Am vazut mulineta la targ si mi-a placut, comparativ cu Trabucco Xenos Xos (Ryobi Applause) sau Spro Red Arc/ varianta Sakura (Zauber).

stefanflorin
veteran
veteran

Mesaj de stefanflorin » 05 Sep 2014, 17:13

Rapture e din plastic, trabuco e applause/sakura alpax/etc.
Urasc atarnatorii!

pescarbr
junior
junior

Mesaj de pescarbr » 05 Sep 2014, 17:15

Eu nu am vazut-o decat in poza. N-am apucat sa o studiez efectiv in magazin.
NIHIL SINE DEO

crapmaniacul
veteran
veteran

Mesaj de crapmaniacul » 05 Sep 2014, 19:15

stefanflorin scrie:Rapture e din plastic, trabuco e applause/sakura alpax/etc.
Ti-a trecut si vreun Penn Battle prin mana pana acum ? Eu sunt la al doilea si n-am ce sa-i reprosez. Greu sa gasesti ceva mai bun in banii lui. Pret aprox. 100 Euro, full metal, tambur rezerva si multe alte calitati. E un mic dar puternic tanc si merge ca pe aer si pune firul foarte bine. Spun asta nu ca am eu una la vanzare insa chiar te poti baza la greu pe ea. Era sa uit, nici un pic de joc ...

Zamfi
veteran
veteran

Mesaj de Zamfi » 05 Sep 2014, 19:47

dublez bugetul si ma orientez la ceva de la 200 euroi in sus.
Pai atunci e deja simplu :lol: Sunt niste Bradia pe aici care merita banutii...Sub 200 euro cu un pic de atentie. In rest ,eu zic sa dai banii pe Daiwa Legalis de pe aici si nu ai cum sa regreti. La cca 300 de lei ...
Pentru a ajunge sa vezi curcubeul trebuie mai intai sa suporti ploaia.

George1985
veteran
veteran

Mesaj de George1985 » 05 Sep 2014, 22:57

Oameni buni aveti o problema cu plasticul asta!
Ryobi au ceva probleme, incepand de la manivela...
Nu au toti nevoie de o fieratanie sa prinda un peste :wink:
Am avut Xenos, o mulineta foarte buna, dar nu-mi mai placea.
Fiecare isi alege dupa preferinte, avand ocazia sa le vad toate la un loc am tras concluzia ca Rapture SX1 isi merita fiecare banut.
SX-1 este o mulineta cu un design inovativ produs total in Japonia cu 3D software si o inalta performata full technology. Corpul extrem de usor dar in acelasi timp fara vibratii,7+1 rulmenti S.S LONG LIFE japonezi si sistem antirevers infinit. Rotorul in forma de V este asistat de IRSS system care previne blocarea rulmentilor.Aceasta mulineta este prezenta cu 2 spool-uri dupa un nou HYBRID concept care consta in mixtura de aluminiu si carbon impletit pt a reduce greutatea dar fara a compromite rezistenta.Cele 2 spool-uri,sunt in doua variante :X-LIGHT pt monofilament si BRAIDED CONCEPT SPOOL pt fire textile.Frana fata cu tratament PFTE pt apa sarata.Manivela cu Eva pt o utilizare placuta.

PS De ce sa iau o mulineta fara vreo garantie la aceeasi bani?

stefanflorin
veteran
veteran

Mesaj de stefanflorin » 05 Sep 2014, 22:59

crapmaniacul scrie:
Ti-a trecut si vreun Penn Battle prin mana pana acum ? Eu sunt la al doilea si n-am ce sa-i reprosez. Greu sa gasesti ceva mai bun in banii lui. Pret aprox. 100 Euro, full metal, tambur rezerva si multe alte calitati. E un mic dar puternic tanc si merge ca pe aer si pune firul foarte bine. Spun asta nu ca am eu una la vanzare insa chiar te poti baza la greu pe ea. Era sa uit, nici un pic de joc ...
Mi-a trecut si l-am si pescuit, greu, lipsit de forta (raport mare de recuperare) sistem de oscilatie naspa, nu merita atentie.
Urasc atarnatorii!

Scrie răspuns