Recomandare mulineta
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
- andriipopa75
- veteran
Re: Recomandare mulineta
Nu recomand ryobi sau clonele lui pt bete scurte, va faulteaza la lanseu . mulineta e gandita pt bete lungi, poate fi f ok la feeder sau bolo de ex. A 2 problema a lor este fluturasul proeminent de la frana fata in care va veti regasi des firul , ramas acolo in cazul in care recuperati fara a avea firul in tensiune.
In ceea ce priveste shimano, gama medie de calitate sare de 100e, iar la daiwa chiar peste 200e. Majoritatea mulinetelor noi au corpul nemetalic, din rasini armate cu diverse materiale si de aici si jocuri . Din pacate si aici vb de ce se facea odata, acum sunt gandite ca si consumabile. Nu recomand nici o mulineta ieftina, au materiale proaste in ele, sunt ok de hobby, pescuite de cateva ori pe an , fara pesti sau agataturi.
Eu ti-as recomanda sa te orientezi la un shimano , de la stradic/saros in sus.
In ceea ce priveste shimano, gama medie de calitate sare de 100e, iar la daiwa chiar peste 200e. Majoritatea mulinetelor noi au corpul nemetalic, din rasini armate cu diverse materiale si de aici si jocuri . Din pacate si aici vb de ce se facea odata, acum sunt gandite ca si consumabile. Nu recomand nici o mulineta ieftina, au materiale proaste in ele, sunt ok de hobby, pescuite de cateva ori pe an , fara pesti sau agataturi.
- dumanelutu
- senior
ciudat. eu in ultimii multi ani pescuiesc doar cu astfel de mulinete si bat de 210 si nu am patit nimic din ceea ce spui tu, mai mult ca lansez asa de tare incat nici nu stau salaii asa departe, acesta fiind un peste de prag. dar fac precizarea ca pescuiesc cu jig.andriipopa75 scrie:Nu recomand ryobi sau clonele lui pt bete scurte, va faulteaza la lanseu . mulineta e gandita pt bete lungi, poate fi f ok la feeder sau bolo de ex. A 2 problema a lor este fluturasul proeminent de la frana fata in care va veti regasi des firul , ramas acolo in cazul in care recuperati fara a avea firul in tensiune.
-
- veteran
Ma bag si eu in discutie,nu ca vanzator de mulinete Zauber,ci ca utilizator de model 2000 1 buc pe bat de 1,80m 2 buc de 3000 pe bat de 1,80 si un CF de 2000 pe bat de 2,10 toate cu textil Daiwa Samurai de 30lb si ceva mai subtire YGK parca.Pescuit doar din barca ,daca vrei sa incerci ceva lanseuri esti invitatul meu.andriipopa75 scrie:Nu recomand ryobi sau clonele lui pt bete scurte, va faulteaza la lanseu . mulineta e gandita pt bete lungi
De fault in lansare ramine de vazut la fata locului eu unul nu am auzit.Parca mai tare ma faulteaza pe mine stiuca anul asta

De fluturasul ala se agata firul destul de des,am patito la toate zauberurile pe care le-am avut,dar daca ai grija nu ai probleme. Am patit la fel si cu biomaster... Oricum, nu m-am simtit limitat in lanseu din cauza mulinetei pana acum ...
Care ar fi explicatia pentru care nici un Ryobi nu este recomandat pentru lansete scurte? Indiferent de marimea ei, indiferent de marimea/dispunera inelelor pe acele lansete?
Insasi lansetele scurte te faulteaza la lungimea lanseului si nu mulinetele Ryobi.
Insasi lansetele scurte te faulteaza la lungimea lanseului si nu mulinetele Ryobi.
draqdevil scrie:De fluturasul ala se agata firul destul de des,am patito la toate zauberurile pe care le-am avut,dar daca ai grija nu ai probleme. Am patit la fel si cu biomaster...
Absolut corect!Mai ales cu fire subtiri si moi.
On topic... era parca ceva Daiwa Legalis la 300 de lei .Cred ca merita banii aia ,desi nu am avut mulineta.

Pentru a ajunge sa vezi curcubeul trebuie mai intai sa suporti ploaia.
O am eu,imi pare mai sanatoasa decat zauberul....Pana la urma este un exceler model vechi,dar cu tot corpul metalic! Am reusit sa o pescui de cateva ori si am fost multumit. Acum sa vedem cum se comporta in timp !
- stefanflorin
- veteran
Mai, ceva eu nu fac bine...nu reusesc sa imi agat firul la zauber in fluturas, culmea e ca nici la applause.
Vreau sa vad si eu un shimano sub 200 de euro (sau 3) care aseaza firul la fel de bine ca un zauber?...
Vreau sa vad si eu un shimano sub 200 de euro care se poate compara cu un zauber la durabilitate, lipsa jocuri, forta?...
Shimano face si mulinete bune, dar sunt megascumpe, daiwa o leaca mai jos la pret, concluzia mea e clara, marketing agresiv, produse mai proaste si mai scumpe
Si cam atat
Cand ryobi facea mulinete, shimano nici macar bicicleta nu o descoperise.
Vreau sa vad si eu un shimano sub 200 de euro (sau 3) care aseaza firul la fel de bine ca un zauber?...
Vreau sa vad si eu un shimano sub 200 de euro care se poate compara cu un zauber la durabilitate, lipsa jocuri, forta?...
Shimano face si mulinete bune, dar sunt megascumpe, daiwa o leaca mai jos la pret, concluzia mea e clara, marketing agresiv, produse mai proaste si mai scumpe
Si cam atat

Cand ryobi facea mulinete, shimano nici macar bicicleta nu o descoperise.
Urasc atarnatorii!
-
- veteran
Stefanflorin...sa nu exageram. Sunt multe mulinete sub 200-300E de la shimano sau daiwa care asaza firul f. bine! Si sa nu mai vb de durabilitate. Ia ca exemplu stradic/sustain/biomaster care costa sub 300E si fac pipi pe zauber din avion!