recomandare motor termic pt kingfisher 270 pt Dunare
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
- edi_curiosul
- veteran
- edi_curiosul
- veteran
e lasa ca si tu bati campii cand zici ca 4cai nu mg mai repede decat 2.5, iti pun film cu 4cai glisand si tu zici ca o sa glisezi si cu 2.5mihaif99 scrie:Pai normal, daca bati campii cu motocositoare, 120 kg si alte prostii, ne uitam asa.... incurcati si mirati. Ce sa mai zicem?edi_curiosul scrie:hopa ca va incurc acum
Da ce sensibil suntem dom'le! Ia mai citeste tu odata postarea aia cu mersul mai repede, si poate de data asta vezi cuvantul "deplasament" si nu ma mai innebunesti cu lisarea la 4 cpedi_curiosul scrie:e lasa ca si tu bati campii cand zici ca 4cai nu mg mai repede decat 2.5, iti pun film cu 4cai glisand si tu zici ca o sa glisezi si cu 2.5mihaif99 scrie:Pai normal, daca bati campii cu motocositoare, 120 kg si alte prostii, ne uitam asa.... incurcati si mirati. Ce sa mai zicem?edi_curiosul scrie:hopa ca va incurc acum
Poate urmatoarele te lumineaza:
Hai sa presupunem ca isi ia omul 4 CP pt. ca te crede... E FOARTE problematic sa liseze cu kingfisherul lui Daca e greu, sau cu doua persoana nici atat. O sa fie dezamagit. Ii dai tu banii inapoi?
Hai sa ma zicem ca isi ia de 2.5. Evident nu o sa liseze, dar o sa mearga el si prietena LA DEPLASAMENT la fel de repede ca orice motor care nu poate impinge barca in lisare. O sa fie fericit (e ceea ce s-a asteptat), iar daca se hotaraste el ca vrea ceva mai mare peste dou trei ani, il vinde aproape cu cat l-a cumparat.
Un sfat bun e un sfat bun, chiar daca e neplacut.
- edi_curiosul
- veteran
- johnnybravo
- Moderator
mi-ar placea 4 cai in ideea ca mai am prieteni si cu barci de 4-5m de tabla si nah, il pot folosi si in alte situatii....sau cand merg in delta, etc 
am 70-80kg, barca are cam 25kg, in husa o car cam greu ca e voluminoasa, motorul e mai compact, sper sa fac fata...faceam biceps cu gantera de 25kg pe-o mana cand eram mai tinerel
o sa iau ori 2.5hp nou ori 4hp 2nd, daca as gasi in 2 timpi ar fi super, mai caut pe net...

am 70-80kg, barca are cam 25kg, in husa o car cam greu ca e voluminoasa, motorul e mai compact, sper sa fac fata...faceam biceps cu gantera de 25kg pe-o mana cand eram mai tinerel

o sa iau ori 2.5hp nou ori 4hp 2nd, daca as gasi in 2 timpi ar fi super, mai caut pe net...
Salutari !
Incerc si eu sa dau cateva lamuriri pe subiect:
Am o gonflabila de 380,are 50 kg, podina rigida si chila gonflabila, tine 4 persoane+bagaj, cu un motor de 4CP 2T merge la deplasament cam cu 9 km/h pe apa fara curent. Pe Dunare ia 5-6 km/h la deal si cca 12km/h la vale cu incarcatura descrisa. Ajung la viteza de croaziera inainte de capatul de turatie al motorului, deci teoretic nu folosesc toti caii aia 4. Ultimul sfert de acceleratie doar creste turatia, nu si viteza. Atata poate.
Nu o pot urca in glisaj decat singur in barca ( eu=100kg cu bocancii uzi
) , stand mai spre fata barcii pe miloc si controland directia din greutatea corpului. Daca am cu mine si 30-50 kg de bagaj nu mai gliseaza de nici un chip. Gliseaza la un maxim de 18-20 km/h si cam asta e tot ce poate da combinatia asta, poate doar barca singura sa mearga mai repede. :lol:Dupa calculele mele, mi-ar trebui cam 15 cp sa depasesc 9 km/h cu 4 persoane si sa o urc pe apa.Poate nici aia 15 sa nu ajunga...20 fiind maximul dat de producator.
La toate probele am folosit GPS-ul, deci vitezele alea sunt cat se poate de exacte.
Am incercat sa descriu cat mai exact pentru ca mie nu mi-era deloc clar la inceput cum e treaba cu glisatul asta si de ce imi trebuie de 4 ori mai multi cai sa castig macar 1 km/h in plus fata de viteza de deplasament.
Spor la... barcuit !
Axa.
Am o gonflabila de 380,are 50 kg, podina rigida si chila gonflabila, tine 4 persoane+bagaj, cu un motor de 4CP 2T merge la deplasament cam cu 9 km/h pe apa fara curent. Pe Dunare ia 5-6 km/h la deal si cca 12km/h la vale cu incarcatura descrisa. Ajung la viteza de croaziera inainte de capatul de turatie al motorului, deci teoretic nu folosesc toti caii aia 4. Ultimul sfert de acceleratie doar creste turatia, nu si viteza. Atata poate.
Nu o pot urca in glisaj decat singur in barca ( eu=100kg cu bocancii uzi

La toate probele am folosit GPS-ul, deci vitezele alea sunt cat se poate de exacte.
Am incercat sa descriu cat mai exact pentru ca mie nu mi-era deloc clar la inceput cum e treaba cu glisatul asta si de ce imi trebuie de 4 ori mai multi cai sa castig macar 1 km/h in plus fata de viteza de deplasament.
Spor la... barcuit !
Axa.
Frumos explicat si clar! Cine vrea baga la cap, cine nu, nu. Un 2.5 cp eficient, e suficient pentru V. max deplasament la orice barca pina in 5m si spre 1000 kg incarcata. As mai adauga ca viteza maxima de deplasament (hull speed) e constanta pentru fiecare barca si e o functie dependenta de lungimea acesteia, asa ca cel cu barca de 2.70m sa nu se astepte la 9 km/h (tu ai 3.80m). Felul cum fiecare barca intra in lisare, e iar diferit de la barca la barca: depinde de forma fundului (plus lungimea chilei si tensionarea fundului la pmeumatice) si de centrul de greutate. Unele barci intra usor in lisare, altele fac o groapa si tebuie putere serioasa sa treaca peste valul care se formeaza in fata barcii. 20 CP la 4 persoane adulte + echipament e o estimare buna.AxA scrie:Salutari !
Nu o pot urca in glisaj decat singur in barca ( eu=100kg cu bocancii uzi) , stand mai spre fata barcii pe miloc si controland directia din greutatea corpului. Daca am cu mine si 30-50 kg de bagaj nu mai gliseaza de nici un chip. Gliseaza la un maxim de 18-20 km/h si cam asta e tot ce poate da combinatia asta, poate doar barca singura sa mearga mai repede. :lol:Dupa calculele mele, mi-ar trebui cam 15 cp sa depasesc 9 km/h cu 4 persoane si sa o urc pe apa.Poate nici aia 15 sa nu ajunga...20 fiind maximul dat de producator.
Spor la... barcuit !
Axa.
Un sfat bun e un sfat bun, chiar daca e neplacut.
- edi_curiosul
- veteran