recomandare motor termic pt kingfisher 270 pt Dunare

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 20 Apr 2010, 09:06

am vazut glisand 3,30m cu chila si podina din aluminu cu 4 cai2t
cu echilibrarea greutatii pe mijlocul barcii
cine sta cu fundul pe balon nu va glisa niciodata cu putini cp

adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 20 Apr 2010, 17:52

edi_curiosul scrie: pai eu cu tenterul 3D si mercury de 4cf glisam si ajungeam la 20km/h , dar barca are chila, asta a fost un prim test, ulterior am mers pe dunare sute de km glisand si nu cu spatele ca in film
dovada
http://www.youtube.com/watch?v=U0k8S3cyAyA
nu stiu cum s-a dezvatut subiectul
cate kg are barca??
ce latime are??
cate kg are cel care sta in barca aia??
intradevar, gliseaza.

eu am Baracuda de 2.7m cu chila gonflabila si podina de aluminiu
barca este grea, iar eu mai cantaresc si 120kg
cu motor de 6cp si bagajul aferent, adica 2 lansete si un rucsac, nu am reusit sa o fac sa gliseze
prietenul meu are aceasi barca dar de 2.4m si cantareste la jumatatea mea, iar el cu acelasi motor de 6cp , intra in glisaj instantaneu
am facut si schimb, el in barca mea cu acelasi motor fara echipament, deabia a reusit sa o bage in glisaj
in aceste probe am folosit un Suzuki de 6cp

edi_curiosul
veteran
veteran

Mesaj de edi_curiosul » 20 Apr 2010, 20:06

pai
44kg cu tot cu accesorii
150cm l
270cm L
42cm balonul
podina gonflabila
http://www.hibiscussport.ro/barca-pneum ... s_air.html
dar nu e facuta pe genunchi

eu am 80kg cu bagaj + ancora 15kg sa zicem
deci nu depasesc 120kg

da ai dreptate nu gliseaza la 4cfrumosi la 120kg ca nu am incercat
la 2 pers 75+75kg minim nu glisa
poate mai legi un cal frumos iesi in glisaj, dar trebuie testat

acum conteaza si proportia lungime/latime a barcii + hidrodinamica + si cum zicea dan dispunere greutate

nu mi-am dat seama ca influentiaza asa mult greutatea pescarului, dar am prieten care e mare, dar duce mai mult, adica are barca mare, motor mare, deci ia-ti ceva pe masura + permis si reusesti sa le montezi singur

eu asa am incercar sa obtin maxim de confort cu minim de efort, 270 40kg+6cai 25kg

ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu » 20 Apr 2010, 20:57

Edi sambata cum ai stat cu glisajul? am auzit ca glisai la rame , wright?
data naibii barca ta! :D
pentru unii este un hobby, pentru altii o pasiune; pentru mine, pescuitul este o stare...

adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 20 Apr 2010, 21:00

ca si caracteristici, barcile sunt indentice
difera clar greutatea pe care o transporta, dar cred ca esnetialul este distributia ei in barca.
am urmarit f atent demonstratia aceea din filmuletul de pe yotube.
se vede clar ca cel ce conduce barca sta fix pe mijloc si in asa fel incat sa influenteze cat mai putin mersul barcii, ba chiar se chinuie sa ajunga sa conduca barca, as indrazni sa spun ca are o "pozitie nefireasca" :lol:

nu am cautat sa alerg pe apa, pescuitul pe care il practic nu imi cere asa ceva
am cautat sa am cat mai putin bagaj, o greutate cat mai redusa, iar faptul ca acei 4 cai faceau acelasi lucru ca si cei 2.5 caluti, iar diferenta de pret era sensibila............am inclinat catre solutia asta

johnnybravo
Moderator
Moderator

Mesaj de johnnybravo » 20 Apr 2010, 21:55

bun, nu vreau sa glisez neaparat, vreau motor :D
se mai fabrica de 2 timpi? gasesc undeva de 4cai 2timpi nou ca sa vad un pret de referinta?

edi_curiosul
veteran
veteran

Mesaj de edi_curiosul » 20 Apr 2010, 22:24

parca era ceva ca 2timpi nu se mai vand in CE ca prea poluante dor sh

mihaif99
senior
senior

Mesaj de mihaif99 » 21 Apr 2010, 14:58

Eu pentru o portabila mica cu chila recomand ori de 2.5 cai pentru raportul portabilitate pretz, ori daca vrei sa liseze/gliseze/planeze fara probleme un doi cilindrii de 8 cp sau tohatsu/nissan de 9.8 ca asta singul e cel mai usor la aproape 10 cai la 36 kg.
Fara chila strict 2.5.
Ca idee 4 cp nu o sa mearga mai repede decat 2.5 la deplasament, eu unul nu as chieltui in plus doar ca sa car in carca mai mult si sa cheltuiesc mai mult la aceeasi performanta.
Un sfat bun e un sfat bun, chiar daca e neplacut.

ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu » 21 Apr 2010, 15:11

johnnybravo scrie:bun, nu vreau sa glisez neaparat, vreau motor :D
se mai fabrica de 2 timpi? gasesc undeva de 4cai 2timpi nou ca sa vad un pret de referinta?
http://www.youtube.com/user/xovidiu#p/u/2/GB_vLelTiFk

Johnny, tu stii filmuletul, dar pt cine mai priveste si viziteaza; gandeste-te la toate, greutate, acces, mal accidentat lin..etc.cand o sa te doara un cot/genunche sau mai stiu eu ce si tre sa faci alpinism cu 25kile de motor pt 4gloabe putere.. o sa te intrebi de ce sa nu un 2.5cp, cu care la 13 kile zburzi cu el...
stiu, esti tanar in forma... dar uneori poate fi pacoste un motor mai greu. mai ales in Ro unde accesul pe malul Dunarii nu e tocmai o incantare.
Si pe mine ma batea un gand sa-mi schimb motorul , dar o sa-l schimb cand voi schiba si barca...
pt solutie portabila si deplasari de 2-10km raman la suzuki de 2.5cp cu pneumatica actuala.
ma batea gandul cu 4cp, (cu care eu glisam, sunt la limita glisajului si cu 2.5cp) dar sa car greutate dubla m-a razgandit... daca e sa car 25-26 de kile imi voi lua 6cp dar cu alta barca ;)
pentru unii este un hobby, pentru altii o pasiune; pentru mine, pescuitul este o stare...

edi_curiosul
veteran
veteran

Mesaj de edi_curiosul » 21 Apr 2010, 16:23

deci ia-ti motocositoare ca e usoara, si te invarti in jurul masinii ca daca e greu sa ridici 25kg la 120 ai tai, nu ani tot kg, cu 6cai te invarti glisand, oricum intr-o zi tot la permis ajungi si barca mai mare si motor mare si etc... stim povestea de la mic la mare

Scrie răspuns