Recomandare lip grip

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

kingofbeasts
veteran
veteran

Re: Recomandare lip grip

Mesaj de kingofbeasts » 21 Oct 2014, 08:16

tito scrie:
sorinB scrie:Poate raspunde si "kingofbeasts" aici, stiu ca si el era in cautare de un grip, si chiar se interesa de un Colmic cu cap rotativ parca...
Sau poate il intrebi tu pe mp...
Tocmai ii citeam review- ul de aici http://www.rapitori.ro/forum/lip-grip-b ... 93-10.html ,referitor la Boga...
dupa ce am dat boga , dupa cum ai vazut deja , mi-am luat Spro pe care inca il am dar pe care il folosesc foarte rar si numai daca-i musai . In general folosesc in ordinea preferintelor minciogul , mana, gripul. Minciogul cu ochiuri rare imi permite sa iau pestii mai din vole fara sa-i obosesc excesiv ca sa-i aduc la mana sau la grip (dandu-le totodata si timp in plus sa scape la barca).
Fiindca totusi topicul e despre grip , fata de ceea ce am spus in review-uri mai adaug ca Spro-ul are falcile foarte subtiri in carne (cam jumate comparativ cu Boga) si sparge foarte usor buza pestilor ceea ce poate insemna de multe ori pesti raniti inutil pierduti cu tot cu naluca . Mi s-a intamplat cu precadere la avat si clean dar si la vreo 2 stiuci . De fapt asta a si fost motivul pentru care am revenit la minciog si mana iar gripul il mai folosesc doar cand n-am minciog in barca si e prea periculos sa pun mana.

spiridusul
veteran
veteran

Mesaj de spiridusul » 21 Oct 2014, 08:29

Desi despre grip e vorba, si eu folosesc doar mana si minciogul, gripul mi se pare instrument de tortura a pestilor. Daca dai de pe mal inalt, poti face un halau cu plasa adanca din cauciuc, legat cu sfoara, cu buza sub forma de cerc cu diametru mai mare, pe care il pui pe apa cand pestele este aproape de mal si oboist.
Ceva ca in acest clip:
http://www.youtube.com/watch?v=aXnyTRzeqjM

tito
veteran
veteran

Mesaj de tito » 21 Oct 2014, 10:55

Problema e ca locul e foarte dificil, malul abrupt iar dupa ce-l cobor stau intr-un echilibru precar, iar partea cea mai rea e ca sunt pietre din alea colturoase ,de toate dimensiunile si cred ca as rani pestii daca i-as scoate cu minciogul si i-as pune pe suprafata aia. Multumesc pentru informatii "king" :) , tocamai ma hotarasem sa iau gripul de la Spro...acum m-am sucit. O sa merg prin magazine sa vad la fata locului. Cu mana nu mai risc sa scot stiuca, mai ales in conditiile de acolo.

kingofbeasts
veteran
veteran

Mesaj de kingofbeasts » 21 Oct 2014, 12:00

Spro-ul e bunicel (n-am avut probleme de functionare pana acum ) si cu putin tunning se rezolva si problema cu sfartecatul gurii pestilor . Tot ce trebuie facut e sa tragi ceva furtun de cauciuc pe falci asa cum au facut din fabrica cei de la Savage Gear la gripul lor :wink:
https://www.youtube.com/watch?v=fLMRlmDGD7A
In felul asta se ingroasa suficient de mult si se si netezesc muchiile de metal ale falcilor astfel incat sa nu se mai comporte ca un cutit. Eu am in plan operatiunea asta dar inca nu mi-am facut timp sa ma duc sa caut "furtunul" pe care-l vizez si care e posibil sa fie in final tub termocontractil.

tito
veteran
veteran

Mesaj de tito » 21 Oct 2014, 12:16

kingofbeasts scrie:Spro-ul e bunicel (n-am avut probleme de functionare pana acum ) si cu putin tunning se rezolva si problema cu sfartecatul gurii pestilor . Tot ce trebuie facut e sa tragi ceva furtun de cauciuc pe falci asa cum au facut din fabrica cei de la Savage Gear la gripul lor :wink:
https://www.youtube.com/watch?v=fLMRlmDGD7A
In felul asta se ingroasa suficient de mult si se si netezesc muchiile de metal ale falcilor astfel incat sa nu se mai comporte ca un cutit. Eu am in plan operatiunea asta dar inca nu mi-am facut timp sa ma duc sa caut "furtunul" pe care-l vizez si care e posibil sa fie in final tub termocontractil.
Ms de info. Oare nu merge pilit, rotunjit, astfel incat sa nu mai aiba muchii ? Partea proasta e ca nu mai exista pe stoc in magazine modelul respectiv.

kingofbeasts
veteran
veteran

Mesaj de kingofbeasts » 21 Oct 2014, 12:47

Merge dar cred ca nu-i suficient sa pilesti . Ideea e sa te orientezi pe ceva cu dubla articulatie cum au Boga,Spro si multe altele daca nu vrei sa pierzi pesti sau sa ti se blocheze aiurea . Topicul unde am facut review-ul la cele de mai sus pomeneam de unu de 55 de lei ( la vremea aia acum s-a mai scumpit) grip pe care prietenul care-l are era sa-l arunce in apa in fata mea de cateva ori dupa ce a scapat pesti din el ca nu se inchisese destul sau se inchisese dar a uitat sa-l blocheze cu degetul.
Modelul Boga mai toata lumea la copiat (pana si Rapala au facut-o https://www.youtube.com/watch?v=iP6dk4CoW0g) fiecare adaugand mai mult sau mai putin la el sau inlaturand cate ceva tocmai pentru ca e modelul care a dovedit constant eficienta , fiabilitate si securitate in utilizare. si cei de la Jaxon au ceva similar cu maner rosu pe care s-ar putea sa-l gasesti prin magazine (care insa fata de Spro are acelasi tragaci cu Boga , tragaci pe care eu l-am gasit jenant in utilizare) https://www.youtube.com/watch?v=E1Ej9rFtBk8.Daca ma uit bine asta de la Jaxon ar putea fi mai reusit decat Spro parand si mai robust in falci si mai aderent la grip (maner )
Personal sub nici o forma n-as lua ceva cu ariculatie simpla si cu atat mai putin ceva in genul Savage Gear care mie imi lasa impresia ca te poate scuti de-un deget destul de usor daca un peste mai rasarit are chef de rasuciri si te prinde in off side .
ps. Spro nu se gasea prin magazine nici cand l-am luat eu si astfel am fost nevoit sa-l aduc din Germania

tibi101
junior
junior

Mesaj de tibi101 » 21 Oct 2014, 20:33

Nu iti trebuie un valet,tii manusa in buzunar la indemana si cand ai pestele mai aproape de mal o pui pe mana e foarte simplu eu tot asa fac cu stiuci de peste 2 kg restu le prind de ceafa fara probleme daca vrei grip spro in oradea este un magazin care are pe stoc si ti-o trimit prin posta daca vrei , numai bine
Ps de obicei pe mana stanga pun manusa si in dreapta lanseta

zvic
veteran
veteran

Mesaj de zvic » 22 Oct 2014, 17:39

Eu am avut berkley, dupa ce am rupt gura la o stiuca care a inceput sa se zbata chiar cand am pus gripul l-am dat si am luat asta:
http://www.totalfishing.ro/lip-grip-las ... -9669.html

E foarte ok, mult mai usor, am scos pesti pana in 5kg fara probleme (nu am prins mai mari) , se invarte, are cantar (nu foarte precis) dar mai amortizeaza cand se zbate pestele, il mai ung putin din cand in cand si e superok. O singura data am scapat un salau decca 1kg din grip dar cred ca nu l-am pus eu bine. Il am de vreo 3 sau 4 ani.

bogdan29
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de bogdan29 » 24 Oct 2014, 14:19

Salut!
Eu am asa ceva si crede-ma, nu am scapat nici un peste pana acum cu el http://www.energofish.ro/product.php/Li ... -Lbs/5015/
Nu este un grip de"competitie" dar iti faci treaba cu el... Si daca nu-ti place, il faci cadou... iti imaginezi ca ai pierdut un vobler :wink:

tito
veteran
veteran

Mesaj de tito » 24 Oct 2014, 23:14

Am rezolvat, multumesc celor care si-au spus parerea si mi-au facut recomandari.

Scrie răspuns