Lip grip: best of...

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

sorinB
veteran
veteran

Mesaj de sorinB » 21 Sep 2011, 12:28

MatrixVR5 scrie:Eu l-am luat cu reducere la 350 :D .
Apai poti sa zici ca ai facut o afacere buna... :wink:

MatrixVR5
veteran
veteran

Mesaj de MatrixVR5 » 21 Sep 2011, 14:20

Da , Da !
Mai imi trebuie asa ceva cum are Ovidiu :)
http://www.rapitori.ro/forum/album_page.php?pic_id=9718
:lol:
FISHING IS LIFE.
The rest just details!

kingofbeasts
veteran
veteran

Mesaj de kingofbeasts » 06 Dec 2011, 16:03

pentru ca am fost intrebat pe mp-uri despre grip o sa-i fac mai jos un mini review la Boga 130 asa ca va doresc lectura placuta . :wink:
Am, dupa cum am mentionat mai sus , versiunea de 30 de livre . ei zic ca rezista la peste cu greutate maxima dubla fata de ceea ce arata scala cantarului (oricum nu imi pun problema ca fizicul nu-mi permite sa ridic in grip asa o greutate). :D pot sa spun ca mie nu imi pare rau dupa bani (cel putin nu pana in prezent ).Ma impac foarte bine cu el desi nu il am de mult am scos ceva pesti mari cu el si n-am avut decat o singura problema la un somn mare la care falcile gripului initial n-au intrat dupa buza somnului (incercam sa-l prind de mijlocul buzei) . problema s-a rezolvat simplu : am prins somnu de buza aproape de coltul gurii. nu intamplator amintesc de chestiunea asta si o sa vedeti mai jos de ce.
in rest , cand l-am luat, eu am cautat ceva robust, fiabil, cu cantar mecanic si cap rotativ si cu articulatie in pirghie inversa la falci pentru ca sa nu se deschida cu peste nici macar din gresala. Pot sa spun ca asta am vrut si asta am primit. A contat mai putin greutatea (si e greut gripul dar inoxul masiv nu are cum sa fie usor) si mai mult capul rotativ care l-a scoaterea somnului cu gripul e o chestiune vitala (daca vrei sa ramai cu mainile intregi)si de asemenea a contat cintarul mecanic, ce functioneaza ca un amortizor de socuri atunci cand pestele se zbate. Mentionez ca eu am si cautat un grip cat mai scurt pentru ca imi confera o dexteritate mai mare la apucarea pestelui de cat un grip lung care e mai greu de manevrat (oricum in general eu foloseam mana iar gripul l-am luat numai ca sa ma pot feri de ancorele de la voblere ) .
in pozele de mai jos se poate observa cum ditanta de la varful falcilor la corpul gripului scade de la 3 cm (in pozitia inchis) la aproximativ 1,5 cm (in pozitia deschis).(acest inconvenient il vei gasi la toate gripurile cu acest tip de articulatie la falci)
ImagineImagine

cam acelasi lucru face si un grip de 55 de lei pe care i l-am recomandat unui prieten de pe Totalfishing:
http://www.totalfishing.ro/lip-grip-las ... -9669.html
Chestiunea e ca cel din link-ul de mai sus e mult mai usor (aproximativ jumate din greutatea Boga) si sistemul de blocare a falcilor , desi bazat pe articulati simpla, e la fel de eficient. ba mai mult nici nu se mai pierd aia 1,5 cm la deschiderea falcilor. oricum la mine , dupa Boga, era asta ca optiune:
http://www.fishing-mart.com.pl/sklep/en ... 10103.html
Cand am facut eu alegerea , gripuri de genul Berkley sau Balzer sau Energoteam nu intrau in calcul din simplu motiv ca la toate am reusit sa le despart falcile apasand la imbinarea lor ( din exterior). in plus majoritatea nu au cap rotativ iar pe mine ma intereseaza mai putin usurinta de a tine pestele la poza (caz in care un grip fara cap rotativ e in avantaj) si mai mult propriile mele incheieturi ale mainilor.
cert e ca fiecare isi va alege gripul functie de necesitati . :wink:

ps. cine e curios cum arata un Boga pe dinauntru il poate vedea aici:

http://www.facebook.com/photo.php?fbid= ... =1&theater

kingofbeasts
veteran
veteran

Mesaj de kingofbeasts » 06 Dec 2011, 17:39

kingofbeasts
veteran
veteran

Re: Lip grip: best of...

Mesaj de kingofbeasts » 29 Mai 2013, 22:24

Spro vs Boga

In mare parte acelasi sistem de functionare insa, la nivel calitativ diferenta e ca de la Audi la Logan. Ambele gripuri au articulatie pe parghie inversa ceea ce le da siguranta ca nu se deschid falcile sub nici o forma de presiune (nici prin apasare nici prin tractiune). N-am cantarit Boga cat timp l-am avut dar la prima vedere Spro-ul e mai usor si mai suplu decat Boga avand mai mult un aspect de jucarie decat unul de scula serioasa.
Aspectul asta de jucarie il completeaza si falcile care au toleranta prea mare pe articulatie si asta le permite sa alunece si una pe langa cealalta atunci cand sunt supuse la forte laterale sau de torsiune. Norocul e ca , si Spro-ul la fel ca Boga e un grip cu cap rotativ astfel ca fortele de torsiune nu prea au sansa sa forteze in falci daca gripul e manuit corect. Nu numai ca are cap rotativ dar , din nou la fel ca Boga, are si cantar Spro-ul , ceea ce-i permite sa amortizeze socurile date de un peste care se zbate . N-am verificat inca cat e de precis cantarul dar, apreciez la el faptul ca , are scala gradata in ambele tipuri de unitati de masura consacrate , respectiv atat in livre cat si in kilograme (ceea ce nu era cazul la Boga a carui scala indica doar in livre ). La capitolul maner Boga puncteaza din start din punct de vedere al aderentei avand un grip mai bun, cu toate ca Spro-ul cu ale lui 2 tipuri de plastic de texturi diferite, din care cel galben e destul de bine iesit in relief , promite mai mult . Altfel spus Spro-ul puncteaza bine la capitolul aspect comercial dar in conditi de umiditate cam lasa de dorit. Un alt aspect de mentionat e vaselina de pe Spro care sare in ochi (si pe maini) inca de la prima atingere si, in ciuda careia, un Spro nou e mai greoi in manevrare decat un Boga batut de vant , ploi, noroaie si nisipuri. La manevrarea greoaie a Spro-ului contribuie si conicitatea manerului dinspre coada inspre falci ceea ce face ca atunci cand actionezi pargia pentru deschiderea falcilor sa-ti alunece mana efectiv pe grip (pe mine nu ma incalzeste deloc daca arata bine ca design dar ma inerveaza la fiecare actionare ).
Una peste alta diferenta de pret se regaseste si in diferenta de calitate si , desi Boga e un grip excelent Spro-ul poate fi considerat lejer un grip bun si sigur. Ramane sa vedem daca si in ce masura Spro-ul isi merita banii dupa catva timp de utilizare

Scrie răspuns