Recomandare Lanseta Jigging

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

draqdevil
veteran
veteran

Recomandare Lanseta Jigging

Mesaj de draqdevil » 18 Dec 2016, 22:30

Ca sa nu mai poluez topicul lui Matei (cu aceasta ocazie rog un moderator sa ii "curete" topicul de postarile mele si raspunsurile referitoare la intrebarea mea) . Deci, treaba sta in felul urmator : am nevoie de o lanseta, de maxim 2-2.1 metri, una sau 2 bucati, nu conteaza, sa o folosesc la jigging pe un rau, cu curent slab, adancimi de 1-5m . De obicei pescuiesc cu bile de 3,4,5 grame, dar sunt situatii cand am nevoie de 2 sau 6 gr. Gumele sunt in general Tioga sau vibro worm de 7 cm... De cele mai multe ori atacurile le am in crengi sau in agatatura, asa ca lanseta are nevoie de ceva rezerva pe talon sa extrag de acolo bibanii de 30+ si, cateodata stiucile sau clenii imbracati . Deci, ceva sugestii de lanseta care sa se potriveasca nevoilor mele ?

tito
veteran
veteran

Re: Recomandare Lanseta Jigging

Mesaj de tito » 18 Dec 2016, 23:34

draqdevil
veteran
veteran

Mesaj de draqdevil » 18 Dec 2016, 23:46

ma gandeam la un sciv sau scv ml, dar nu stiu cata rezerva de putere au...

tito
veteran
veteran

Mesaj de tito » 19 Dec 2016, 00:13

Pai tocmai de aia ti-am recomandat o clasa superioara de putere, uitandu-ma la firele recomandate de producator pentru lanseta din link, sunt convins ca se descurca si cu greutati mai mici. Au rezerva suficienta de putere Legend Elite si sunt senzitive. Eu unul n-as mai sta pe ganduri.

Sau astea

http://www.totalfishing.ro/lanseta-colm ... 22760.html

http://www.totalfishing.ro/lanseta-drag ... 67683.html

http://www.totalfishing.ro/lanseta-sava ... 47736.html

fishmaster56
senior
senior

Mesaj de fishmaster56 » 19 Dec 2016, 08:07

Subscriu la recomandarile lui Tito pt. Colmic si Dragon. Le am de ceva vreme si nu le-as schimba cu nimic (mai ales Colmicul).

draqdevil
veteran
veteran

Mesaj de draqdevil » 19 Dec 2016, 09:27

Colmicul acela e chiar interesant, si vad ca are feedback bun. Dragon nu stiu ce sa zic, am pescuit una foarte laudata, atunci cand au aparut si mi s-a parut mediocra, nu cunosc modelele mai recente.

stefanflorin
veteran
veteran

Mesaj de stefanflorin » 19 Dec 2016, 10:26

Colmicul din pacate nu se mai fabrica, era intr-adevar o serie super reusita. Poti merge linistit si pe Herakles USA Spinning 650ML http://www.totalfishing.ro/lanseta-colm ... 26545.html , este cam ultima din generatia buna, ratingul este pana in 10lb, deci are putere pe talon pt. ghibanii trofeu si chiar salai, si jiguie mai mult ca sigur o guma de 5-6cm montata pe 9-10g .
Urasc atarnatorii!

tito
veteran
veteran

Mesaj de tito » 19 Dec 2016, 12:11

draqdevil scrie:Colmicul acela e chiar interesant, si vad ca are feedback bun. Dragon nu stiu ce sa zic, am pescuit una foarte laudata, atunci cand au aparut si mi s-a parut mediocra, nu cunosc modelele mai recente.
Precis ai pescuit cu cel mai nereusit model de la Dragon (Guide Select)...si cand te gandesti in ce fel il laudau unii pe aici la momentul aparitiei. Am mai spus-o, cu modelul ala as bate doar covoarele. Seria X-Treme si Nano sunt lansete foarte reusite,doar ca nu sunt atat de rigide, de asta ti-am recomandat in primul rand Colmicul.

stefanflorin
veteran
veteran

Mesaj de stefanflorin » 19 Dec 2016, 15:23

tito eu am avut 2 Guide Select, in afara de greutatea mai mare fata de celelalte serii, nu am ce sa le reprosez, inclusiv partea cu senzitivitatea, cel putin cu Hornet-ul simteam tot, si au scos pesti multi si mari.
Urasc atarnatorii!

fishmaster56
senior
senior

Mesaj de fishmaster56 » 19 Dec 2016, 15:40

stefanflorin scrie:Colmicul din pacate nu se mai fabrica, era intr-adevar o serie super reusita. Poti merge linistit si pe Herakles USA Spinning 650ML http://www.totalfishing.ro/lanseta-colm ... 26545.html , este cam ultima din generatia buna, ratingul este pana in 10lb, deci are putere pe talon pt. ghibanii trofeu si chiar salai, si jiguie mai mult ca sigur o guma de 5-6cm montata pe 9-10g .
Mda, ai dreptate, modelul pe care-l am eu (Colmic Heracles USA Black Weapon, Tournament Pro aparut in 2012) nu cred ca se mai fabrica, pt. ca ce am mai gasit pe site-uri e aproape identic dar totusi usor diferit. De pilda al meu are 10 inele, cel de 7' (3/16-5/8oz) si 124gr, cele de pe site-uri au doar 9 si 127gr. la aceasi parametri tehnici. Sigur, asta nu-i o diferenta semnificativa si daca va pica unul in mana, nu-l lasati pe raft. Pe al meu l-am prins la o lichidare de stoc acum aproape 2 ani.

Scrie răspuns