Recomandare Lanseta Jigging

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

tito
veteran
veteran

Re: Recomandare Lanseta Jigging

Mesaj de tito » 19 Dec 2016, 16:28

stefanflorin scrie:tito eu am avut 2 Guide Select, in afara de greutatea mai mare fata de celelalte serii, nu am ce sa le reprosez, inclusiv partea cu senzitivitatea, cel putin cu Hornet-ul simteam tot, si au scos pesti multi si mari.
Constat ca toti cei care stiu ce inseamna o lanseta de calitate si au pescuit cu mai multe bete "au scapat" repede de modelul asta. Multi le-au cumparat pe nevazute la momentul aparitiei. Era un curent la vremea aia ca unii ajunsesera sa le compare cu lansetele de top din state, doar citind specificatiile producatorului. Vad ca si tu vorbesti la timpul trecut despre modelul respectiv si intre timp a disparut din colectie. Am vazut ca sunt pe stoc la totalfishing si inteleg ca trebuie vandute.
Personal nu i-am gasit nicio calitate, defecte insa cu duiumul. Si as enumera , conicitate extrem de redusa ,chiar daca are peretii mai grosi, datorita acestui fapt nu are rezerva de putere...e subtire pe talon.
Avand acea grosime a peretilor, senzitivitatea e mediocra, cu toata camera de rezonanta despre care trambiteaza producatorul, camera care mai mult ingreuneaza lanseta .
Lansete mai dezechilibrate ca astea n-am intalnit, la lungimea de 2,30m ,puterea 5-25gr, pica grav in bot cu o mulineta de 300gr, poate si datorita acestui fapt pescuind la stiuca, tarand un jig de 14gr pe substrat, imi dadea impresia ca jigul are cel putin dublu greutatii. Iar o stiuca mai imbracata a facut batul covrig.
Chiar ma mir ca inca se mai fabrica si culmea, inca se vand. Intre timp au realizat si cei de la Dragon ce inseamna o lanseta de calitate si au scos modele extrem de reusite care se bat de la egal la egal cu marci de prestigiu. Sincer, daca mi-ar da cineva gratis un Guide Select l-as refuza.

Scuze de offtopic.

stefanflorin
veteran
veteran

Mesaj de stefanflorin » 19 Dec 2016, 16:53

Eu le-am vandut pe ale mele pt. ca au fost inlocuite de niste lansete custom, care acopera aceleasi game de puteri si care sunt facute cum am vrut eu, dupa specificatiile mele. Guide Select sunt lansete de incredere, si asa cum zici si tu de constructie slim, dar groase in pereti, cu actiuni moderat fast pana la fast. La momentul aparitiei lor erau cotate foarte bine, si nu degeaba. Dupa cum ai observat, intr-o anumita gama, sunt bete mai senzitive si bete mai putin senzitive, in functie de lungime, putere de aruncare, etc., etc., nu au cum sa simta toate la fel. Ca exemplu, un Nanoforce de 15g simte mai bine decat unu de 21g.
Urasc atarnatorii!

stefanflorin
veteran
veteran

Mesaj de stefanflorin » 19 Dec 2016, 16:59

...iar Guide Select bandit, nu simte o stiuca de 5-6kg, deci nu sunt de acord cu afirmatia ta :)
Urasc atarnatorii!

tito
veteran
veteran

Mesaj de tito » 19 Dec 2016, 17:08

stefanflorin scrie:Ca exemplu, un Nanoforce de 15g simte mai bine decat unu de 21g.
E normal ca cea de putere mai mica sa simta mai bine...si asta e o regula generala pentru toate lansetele ce fac parte dintr-o serie anume.

tito
veteran
veteran

Mesaj de tito » 19 Dec 2016, 17:14

stefanflorin scrie:...iar Guide Select bandit, nu simte o stiuca de 5-6kg, deci nu sunt de acord cu afirmatia ta :)
Eu am comparat Selectul ala "la cald" cu un Major Craft Turel cu care luam stiuca aia pe sus, iar Nano Force de 4-21gr se comporta muuult mai bine in drill cu o stiuca avand aceeasi greutate si in aceleasi conditii, adica trasa prin curent destul de puternic. Dar hai ca-i stricam colegului topicul :) .

stefanflorin
veteran
veteran

Mesaj de stefanflorin » 19 Dec 2016, 18:23

Pai compara cu alt model de Jigging in aceiasi clasa de putere, nu cu unu de jerking (ma refer la Major Craft) :) .
Urasc atarnatorii!

draqdevil
veteran
veteran

Mesaj de draqdevil » 19 Dec 2016, 19:25

Nu imi stricati topicul...stati linistiti, ma intereseaza pareri pro si contra referitoare la ce ma intereseaza :)

sorinB
veteran
veteran

Mesaj de sorinB » 19 Dec 2016, 19:47

stefanflorin scrie:...iar Guide Select bandit, nu simte o stiuca de 5-6kg, deci nu sunt de acord cu afirmatia ta :)
Iar Guide Select Executor nu as da-o ptr nimic in lume ;)
Seria veche.
Trebuie doar sa stii la ce sa le folosesti ;)

tito
veteran
veteran

Mesaj de tito » 20 Dec 2016, 00:38

sorinB scrie:
Iar Guide Select Executor nu as da-o ptr nimic in lume ;)
Seria veche.
Trebuie doar sa stii la ce sa le folosesti ;)
Sorine mie nu mi-a placut lanseta aia de niciun fel, la salau n-as fi folosit-o, e foarte obositoare. Si ca sa vorbim de aceeasi marca, cauta sa dai cateva maini cu un X-Treme, sunt baieti in Sibiu care au lanseta si vezi daca nu cumva o sa-ti placa mai mult. E adevarat ca daca te-ai obisnuit cu un bat si ai mai prins si peste nu-ti vine sa-l dai.

valeriu28
veteran
veteran

Mesaj de valeriu28 » 20 Dec 2016, 00:50

daca major craft (modelul amintit de Tito) e bat de jerk..............eu sunt Mos Craciun.
Money can't buy happiness, but it can buy a lot of fishing gear !

Scrie răspuns