Recomandare fir monofilament
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
Recomandare fir monofilament
Doresc sa pescuiesc la salau cu shad-uri si nu stiu ce fir monofilament sa-mi iau. Sunt un pescar fara prea multa experienta si cred ca daca mi-as echipa mulineta cu fir textil mai rau mi-as face pt ca mi-e frica sa nu fac peruca si apoi sa ma chinui sa o dezcaltesc. Precizez ca o sa pescuiesc de pe mal cu o lanseta Shimano echipata cu o mulineta Okuma.
Ce fir monofilament imi recomandati si mai ales ce grosime ?
Ce fir monofilament imi recomandati si mai ales ce grosime ?
- stefanflorin
- veteran
Re: Recomandare fir monofilament
Daca dai cu mono nu o sa intelegi nimic din pescuitul la jig, mai ales fiind incepator. Ia-ti un multifilament, nu neaparat scump, si se schimba situatia. Daca ai mulinel cat de cat decent, cu putina atentie nu ar trebui sa ai probleme.
Urasc atarnatorii!
Dezvolta putin te rog. Ce vrei sa spui ca n-o sa inteleg nimic din pescuitul la jig ?
adica nu o sa simti atacul, monofilamentul nu transmite atacul la fel de bine ca textilul iar la intepare se intinde deci risti sa ai multe ratarimanfreD scrie:Dezvolta putin te rog. Ce vrei sa spui ca n-o sa inteleg nimic din pescuitul la jig ?
Pai pana sa apara textilul nu se pescuia doar la mono ?? Si cred ca se prindeau destui pesti si pe vremurile alea !! 

- stefanflorin
- veteran
Pana sa apara textilul era peste cacalau, pescuitul cu softuri era o necunoscuta pt 99% din pescari, iar ce se prindea la cauciuc se prindea de catre cunoscatori sau accidental. Pt tine ca si incepator pescuitul cu mono la gume o sa se soldeze cel mai probabil cu esecuri sau in cel mai fericit caz cu cate un salau agatat accidental. Nici cu textil nu e floare la ureche, dar se schimba radical situatia. Simti atacul, reactionezi mult mai prompt, simti structurile, inveti mult mai usor. Cu mono se pescuieste cu rezultate numai cand nu e vant, si atacurile sunt sesizate pe fir in majoritatea cazurilor. Spor!
Urasc atarnatorii!
textilul a fost cu muuuult inaintea lui mono! firu textil e taticul firelor de pescuit....ezekiel scrie:Pai pana sa apara textilul nu se pescuia doar la mono ?? Si cred ca se prindeau destui pesti si pe vremurile alea !!

daca esti biban TEXTIL fara doar si poate daca vrei sa si prinzi,daca vrei sa pescuiesti.................. 

In acest caz va rog sa-mi recomandati un fir textil bun sau cel putin unul care sa fie "intelegator" cu mine ca pescar incepator in sensul sa nu se incalceasca asa usor.
Multumesc
Multumesc
- stefanflorin
- veteran
In primul rand sa ai mulineta buna, ca sa aseze firul corect ca altfel macrame scrie pe firul ala, iar branduri de fire bune sunt gramada, berkley, spider, power pro, sunline, climax, etc.
Urasc atarnatorii!