Recomandare fir monofilament
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
- George1985
- veteran
Re: Recomandare fir monofilament
Eu folosesc in general un 0.25mm sau ceva apropiat.
Pe zonele respective nu stii cu ce te intalnesti...
Pe zonele respective nu stii cu ce te intalnesti...
-
- veteran
Am pescuit cu Rapture la salau si este ok (nu este scufundator), insa Gyrgy intrebase de un fir sinking pentru clean si biban.George1985 scrie: Ai pescuit cu firul Rapture?
La asta chiar n-am fost atent daca e scufundator sau nu.
La salau, de multe ori, un fir care cade mai greu te ajuta cateodata.
Am fost in Total Fishing si am cautat Rapture Cristal Zander, din pacate nu are decat la dimensiunile de 0,25 si 0,30,
Maver Smart Stone River 0,14 mm - un fir care mi s-a parut deosebit de rezistent...m-a descurajat culoarea (rosul ala nu mi s-a parut prea o.k. pentru clean...pana la urma am plecat cu un Colmic Former 0,14. Ce credeti, am facut o alegere buna?
Va salut pe toti.
Maver Smart Stone River 0,14 mm - un fir care mi s-a parut deosebit de rezistent...m-a descurajat culoarea (rosul ala nu mi s-a parut prea o.k. pentru clean...pana la urma am plecat cu un Colmic Former 0,14. Ce credeti, am facut o alegere buna?

Va salut pe toti.
Folosesc Colmic Former de ceva ani.Personal sint foarte multumit de el.Am pescuit cu el la clean,biban,stiuca, si chiar si la pastrav.Nu am observant ca pestele sa fie deranjat de culoarea firului;oricum nu folosesc mai gros de 16...
@agabi ti-am trimis MP, l-ai primit?
Nu.Ce scria in el?gyrgy scrie:@agabi ti-am trimis MP, l-ai primit?

Ciudat...cred ca ceva nu am facut cum trebuia, in fine...Am luat un fir Colmic Former de 0,14 (recomandat de tine, stii are culoarea "aia") si intentionez sa-l pun pe o mulineta Okuma Avenger 25B care va face un combo cu o lanseta Daiwa Spinmatic si/sau cu o Okuma Ergosense (functie de conditiile de pescuit de pe malul raului - cele doua lansete au lungimi diferite dar aproximativ aceeasi actiune, adica sunt moi pe varf). Intrebarea mea catre tine era daca tot acest echipament: lansete-mulinete-fir-naluci (microvoblere de 2-4 cm, rotative de 00,0,1 si 2, oscilante mici) este o.k. din punctul tau de vedere, pentru un pescuit cu succes la clean/biban/pastrav?agabi scrie:Nu.Ce scria in el?gyrgy scrie:@agabi ti-am trimis MP, l-ai primit?
Multumesc anticipat pentru un raspuns cat mai obiectiv.

Despre combo,nu stiu,imi place sa le simt.Firul il folosesc si despre el pot vorbi.Pestele nu stie ce combo ai,esentialul in pescuitul cu artificiale la rapitori e sa pescuiesti acolo unde e pestele.Nu vine el la tine,nu poti nadi cu voblere...Pescuieste cit de mult iar nevoile ti le descoperi pe apa
Despre fir....Former-ul mi-a placut ca-i mai moale,suficient de rezistent,scufundator si arunc cu el mai departe decit cu alte fire.Tot timpul am la mine doua grosimi,14 si 16 pe care le folosesc in functie de situatie
Despre fir....Former-ul mi-a placut ca-i mai moale,suficient de rezistent,scufundator si arunc cu el mai departe decit cu alte fire.Tot timpul am la mine doua grosimi,14 si 16 pe care le folosesc in functie de situatie
Multumesc @agabi, am inteles in mare cum stau lucrurile. O seara placuta.