Recomandare fir monofilament
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
Re: Recomandare fir monofilament
Din pacate nu gasesc Power Pro Hi-Vis yellow de 10 lbs. Sa raman la Power Pro cu mai multe lbs sau sa ma orientez spre altceva ?
poti sa iei linistit 12 sau chiar 15lbs, nu prea conteaza.... trebuie sa fie rezistent cand tragi de monstri de salai sau de agatzaturi
oricum iti recomand inaintas fluorocarbon 0,30mm, cam jumate din lungimea lansetei. 

http://xxx.ro/index.php?ch=deta ... =&idPesti=
ia-l pe asta ca e ok
ia-l pe asta ca e ok
O sa apara PP 10lb galben in 2 sapt.
Scuze de off-topic dar vreau sa intreb ceva: la un fir textil de x lbs puneti leader-ul mai tare decat textilul sau de aceeasi rezistenta? Sa exemplific: la un textil de 10 lbs - leader de 10 lbs sau 20? Mersi.Adi G scrie:poti sa iei linistit 12 sau chiar 15lbs, nu prea conteaza.... trebuie sa fie rezistent cand tragi de monstri de salai sau de agatzaturioricum iti recomand inaintas fluorocarbon 0,30mm, cam jumate din lungimea lansetei.
Until next time....Tight Lines!
leaderul fluo este mai slab decat firul principal. ca exemplu: power pro 0,15mm, 9kg, leader fluo gamakatsu 0,28mm, 5,3kg. fara vartej, nod allbright sau altul in care ai tu incredere....AdrianHD scrie:Scuze de off-topic dar vreau sa intreb ceva: la un fir textil de x lbs puneti leader-ul mai tare decat textilul sau de aceeasi rezistenta? Sa exemplific: la un textil de 10 lbs - leader de 10 lbs sau 20? Mersi.Adi G scrie:poti sa iei linistit 12 sau chiar 15lbs, nu prea conteaza.... trebuie sa fie rezistent cand tragi de monstri de salai sau de agatzaturioricum iti recomand inaintas fluorocarbon 0,30mm, cam jumate din lungimea lansetei.
eu din contra, fac exact invers .... adica folosesc un leader fluo care tine mai mult (pe hartie) decat textilul folosit ca linie principala si oricum in majoritatea cazurilor cedeaza nodul de la agrafa sau in cel mai rau caz cedeaza la nodul dintre cele 2 linii ...AdrianHD scrie: Scuze de off-topic dar vreau sa intreb ceva: la un fir textil de x lbs puneti leader-ul mai tare decat textilul sau de aceeasi rezistenta? Sa exemplific: la un textil de 10 lbs - leader de 10 lbs sau 20? Mersi.
intr-un anumit caz folosesc chiar leader de aproximativ 60 de kg pe linie de aproximativ 30 ...

C&R ... un alt mod de a savura un peste ...
n-am mai auzit, dar nici nu ma preocupa pescuitul la somnanem scrie: eu din contra, fac exact invers .... adica folosesc un leader fluo care tine mai mult (pe hartie) decat textilul folosit ca linie principala si oricum in majoritatea cazurilor cedeaza nodul de la agrafa sau in cel mai rau caz cedeaza la nodul dintre cele 2 linii ...
intr-un anumit caz folosesc chiar leader de aproximativ 60 de kg pe linie de aproximativ 30 ...

la somn, motivul pentru care folosesc leader atat de gros e simplu ... rezista mai bine la abraziune.
trecand acum la pescuitul normal cu fire mai subtiri, folosesc inaintas care tine mai mult decat firul principal tocmai pentru ca de obicei ce e scris pe hartie mi se pare un mare bullshit in privinta rezistentei si tot timpul imi cedeaza la nod ... incearca sa folosesti chiar si inaintas de 0.6 pe fir de 10lb si vei vedea ca tot timpul iti va ceda la nodul dintre fire. folosind fluo nu pot sa spun ca ma deranjeaza prea mult grosimea lui pentru ca (cel putin teoretic) e invizibil pentru pesti
folosind fir inaintas mai rezistent decat firul principal beneficeiz de toate avantajele liniei principale, adica nu vad rostul de a pescui cu linie principala ce tine pana in 10kg daca mie leaderul imi cedeaza la 5 kg sa zic asa.
trecand acum la pescuitul normal cu fire mai subtiri, folosesc inaintas care tine mai mult decat firul principal tocmai pentru ca de obicei ce e scris pe hartie mi se pare un mare bullshit in privinta rezistentei si tot timpul imi cedeaza la nod ... incearca sa folosesti chiar si inaintas de 0.6 pe fir de 10lb si vei vedea ca tot timpul iti va ceda la nodul dintre fire. folosind fluo nu pot sa spun ca ma deranjeaza prea mult grosimea lui pentru ca (cel putin teoretic) e invizibil pentru pesti

folosind fir inaintas mai rezistent decat firul principal beneficeiz de toate avantajele liniei principale, adica nu vad rostul de a pescui cu linie principala ce tine pana in 10kg daca mie leaderul imi cedeaza la 5 kg sa zic asa.
C&R ... un alt mod de a savura un peste ...
da ok, suna logic. io nu prea am treaba cu abraziunea... si de obicei cedeaza nodul de la agrafa, ceea ce si vreau, n-am chef de noduri sofisticate pe malul garlei.anem scrie:la somn, motivul pentru care folosesc leader atat de gros e simplu ... rezista mai bine la abraziune.
trecand acum la pescuitul normal cu fire mai subtiri, folosesc inaintas care tine mai mult decat firul principal tocmai pentru ca de obicei ce e scris pe hartie mi se pare un mare bullshit in privinta rezistentei si tot timpul imi cedeaza la nod ... incearca sa folosesti chiar si inaintas de 0.6 pe fir de 10lb si vei vedea ca tot timpul iti va ceda la nodul dintre fire. folosind fluo nu pot sa spun ca ma deranjeaza prea mult grosimea lui pentru ca (cel putin teoretic) e invizibil pentru pesti![]()