discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
-
MARIUS POPA
- veteran

va salut!recomandat-mi va rog un bat de pluta, din carbon, de cel putin 4 m, !din cand in cand mai pescuiesc si la pluta, un moronas, un clean si chiar un caras, e o gama destul de variata si mi-e destul de greu , mai ales ca nu le iau prin mina, vreau sa le comand online, si in functi de ce-mi recomandati , o sa analizez,putere de aruncare zic eu pin ain 12gr, si cat mai multe inele.!
multumesc si astept pareri!
am inteles, deocamdata nu este nimeni in masura!

Mai intai ii faci hoti, si apoi ii pedepsesti ca fura!....V.Hugo
Daca vrei sa stii cine este un om, da-i o functie de conducere. (Robert Brasillach)
Fii pescar nu talhar.
-
grecu
- veteran

incearca un batz de match pt asa ceva eu mi-am luat anu trecut unul din 3 buc de la trabucco si ii okay placerea pescuitului ii mult mai accentuata decat cu un batz telescopic bafta
-
MARIUS POPA
- veteran

daca ai detalia un pic ar fi extraordinar!ce actiune , ce putere de aruncare are, un site ceva, un link!

Daca vrei sa stii cine este un om, da-i o functie de conducere. (Robert Brasillach)
Fii pescar nu talhar.
-
Lucius
- utilizator constant

-
La pluta atat la match cat si la bolognese arunca o privire la marcile Maver sau Trabucco, la calitate/pret sunt cele mai bune.
-
MARIUS POPA
- veteran

se prea stie ca finetea joaca un rol important, de aceea intreb, se pot arunca linii, sa zic eu de 3 gr. la fel de bine cum ar fi cele de 12-14gr?ceva site, cele de pe care cumpar eu, nu au trabuco!

Fii pescar nu talhar.
-
seve
- senior

-
eu am un bolo technicum diaflash de care sunt foarte multumit...usor, finisaje de calitate , nervos pe varf...adica se incarca fain in drill si imi imi inspira incredere...am pescuit si cu bolognese maver si mi se par putin mai parabolice..dar acum depinde de model si de preferintele fiecaruia...daca ar trebui sa aleg un bat de pluta pe apa curgatoare eu m-as orienta catre un bat bolognesse in detrimentul unui match...parca mai fainut pe lac..
-
Lucius
- utilizator constant

-
Aici gasesti atat Maver, cat si Trabucco
http://www.sipcarp.ro/magazin/ din pacate amanunte concrete despre un model anume nu iti pot da, fiindca sculele mele si a anturajului meu au fost cumparate cu cativa ani in urma, acele modele nu se mai fabrica. Eu am o bologneza Trabucco cu actiune progresiva , iti recomand aceste undite cu "progresive action" (gasesti si pe siteul indicat de mine) daca vrei sa acoperi o plaja mai mare de specii, simti si un oblete pe carlig dar nu ai probleme daca agati un crapcean o mreana sau un scobar mai rasarit. Fir intins.
-
MARIUS POPA
- veteran

pai pescuitul la pluta e imprevizibil , dai cu un vierme pentru un oblete , si te trezesti cu o mreana naravasa, sau chiar cu un salau , ;este o diferenta de pret intre maver si trabuco, desi practic nu cred ca fac "aproape" acelasi lucru, zic aproape( e adevarat ca 2 inele in plus conteaza la o adica la actiune, si incarcarea e mai "suportabila", sa zic asa, de bat), m arefer l abetele de 5m , ca alea m-ar interesa;voi ce ziceti:ce ati alege intre astea 2 modele:Lanseta Trabucco Exodia KTX T-5005 5m si Lanseta Maver Muscle 5m;sau al 3-lea, Lanseta Maver Diamond Flash Match Rod (actiunea nu e prea mare??) !

Fii pescar nu talhar.
-
grecu
- veteran

daca pescuiesti pe apa curgatoare un bat bolo ar fi mai indicat decat unul match care se foloseste mai mult pt ape statatoare . lungimea ideala ar fi 5 m iar ca actiuna parerea mea ca ar fi buna una de varf rapida decat una parabolica
-
seve
- senior

-
pai asta i-am sugerat si eu dar vad ca el s-a orientat spre altceva...fiecare stie ce ii place. sa-l foloseasca sanatos indiferent ce ia!