recomandare bat pluta!

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

fratelecelmic
senior
senior

Mesaj de fratelecelmic » 25 Ian 2009, 22:01

mariusica pescuit de finete cu bolo nu inseamna ala cu plute de 3 gr...
sunt f importante plutele la stilu asta, incearca-le si pe cele de 1-2 gr cralusso, trabucco-morcovii... si mai uita-te si incearca cele cateva modalitati de aplicare a plumbilor pe linie
oricum eu am 2 bolo trabucco-un kodiak de 7 m x-fast de balauri, si o exodia de 5 semiparabolica, fara pretentii mari dar care isi face treaba atat pe rau, cat si pe lac, stii pluta fixa, mamuliga sau ce vrei tu.
asa ca ia-ti cu incredere...

MARIUS POPA
veteran
veteran

Mesaj de MARIUS POPA » 25 Ian 2009, 22:08

unu la mana, nu-mi place diminutivul mariusica, si doi la mana, dadeam si eu un exemplu, ca la actiunea betelor aparea tot 5-15gr sau 5-20gr, si 3 gr e destul de usor, stiu ca si aia conteaza, si in functie de coloritul apei, si de substrat, alea, alea 8)!la o adica toti am facut stagiatura cu batul de pluta, si dupa aia am realizat si descoperit "spiningul" :wink: !asa-i sau nu-i asa?
mersi , orisi cum!
Imagine
Mai intai ii faci hoti, si apoi ii pedepsesti ca fura!....V.Hugo
Daca vrei sa stii cine este un om, da-i o functie de conducere. (Robert Brasillach)
Fii pescar nu talhar.

fratelecelmic
senior
senior

Mesaj de fratelecelmic » 25 Ian 2009, 22:16

e clar ca n-am facut tot scoala aia.
dak pe bolo scrie 5-15 asta nu inseamna ca nu poti sa pescuiesti bine cu 0,5 gr de exemplu, stii nu e ca la betele de spin.
pune tu un 0,8 o pluta de 0,5, o mulineta mica pe batul ala parabolica si mai stam de vb.
asta doar dak nu vrei sa dai in carlig cu un vobler :shock:

MARIUS POPA
veteran
veteran

Mesaj de MARIUS POPA » 25 Ian 2009, 22:29

nu fi obraznic frate, eu nu am zis ca nu se poate, faceam completare la:"mariusica pescuit de finete cu bolo nu inseamna ala cu plute de 3 gr."!
mersi baieti pentru ajutor,si ia tu una de 5-20 gr si arunca 0.5gr. si sa-mi zici pina unde o mers, :lol: !
in rest toate cele bune, se poate inchide acest topic!
Imagine
Daca vrei sa stii cine este un om, da-i o functie de conducere. (Robert Brasillach)
Fii pescar nu talhar.

grecu
veteran
veteran

Mesaj de grecu » 25 Ian 2009, 22:34

nu cred ca o sa gasati un batz pe care sa fie inscriptionata o actiune mai mica de 5 g dar asta nu inseamna ca nu poti lansa o greutate mai mica o pluata de 1 g sa zicem plus plumbu inca 1g plus carligu si momeala deja se strange iar daca batul este echilibrat cu o mulineta un fir bun care aluneca si umple bine tamburu;l vei vedea ca nu o sa ai nici o pb in lansare

bafta la cumparare

MARIUS POPA
veteran
veteran

Mesaj de MARIUS POPA » 25 Ian 2009, 22:38

deci am rezolvat-o!noapte buna! 8)
Imagine
Fii pescar nu talhar.

caulea
utilizator constant
utilizator constant

Re: recomandare bat pluta!

Mesaj de caulea » 25 Ian 2009, 22:46

MARIUS POPA scrie:va salut!recomandat-mi va rog un bat de pluta, din carbon, de cel putin 4 m, !din cand in cand mai pescuiesc si la pluta, un moronas, un clean si chiar un caras, e o gama destul de variata si mi-e destul de greu , mai ales ca nu le iau prin mina, vreau sa le comand online, si in functi de ce-mi recomandati , o sa analizez,putere de aruncare zic eu pin ain 12gr, si cat mai multe inele.!
multumesc si astept pareri! 8) eu zic ca cel mai bine e sa ti iei o bolognesa pt scobar , morunas clean , e ideala pt ca atunci cand pescui la acesti pesti cu un bat de 4 metri nu ai control asupra monturii ca si cu unlu de 6 lansezi mai usor si in plus ai controlul adica tinerea varfului un pic ridicat sa nu faca burta nailonul ca sa poti sa intepi repede la orice miscare care ti se pare suspecta la pluta eu zic ca firma cea mai buna in acest tip de bete e gold star de luxe are o linie perfecta cand desfaci batul si te uiti in lung la tronsoane vei vedea ca e foarte drept si la intepare are actiune foarte rapida daca il comanzi on line nu poti sa i vezi linea asa ca eu zic ca cel mai bine e sa ti iei unul din magazin si sa i urmaresti linea cel mai important lucru la alegerea unui bat de acest fel

am inteles, deocamdata nu este nimeni in masura! 8)

fratelecelmic
senior
senior

Mesaj de fratelecelmic » 25 Ian 2009, 22:47

nu imi interpreta cuvintele in sens negativ ca nu asta era intentia.
ma bucur ca mai au si altii aceeasi scoala...

caulea
utilizator constant
utilizator constant

exista

Mesaj de caulea » 25 Ian 2009, 22:50

MARIUS POPA scrie:deci am rezolvat-o!noapte buna! 8)
exista prietene shimano catana actiune 2 _4 grame cumparat din italia am pescuit cu el la pastrav cu montura trenulet daca o stii

MARIUS POPA
veteran
veteran

Mesaj de MARIUS POPA » 25 Ian 2009, 23:15

hopa , prietenii la nevoie se cunosc!te-ai trezit si tu caulea!cam repede te avinti in comentarii, mai fa si tu vechime prietene!mersi pentru sfaturi baieti!
si apropo, era cumva mocanita!
:lol: 8)
Imagine
Fii pescar nu talhar.

Scrie răspuns