Depinde de "battlefield"...

Cel putin eu, apelez la echipament Medium uneori pe rau, cand caut cleanul sau avatul. Nu MH. Adica pana in 30 gr. MH eu zic ca e de la 50 gr in sus, nu stiu ce considerati voi MH... Catana cea de 5-20 gr nu cred ca e MediumHeavy, si nu cred ca e un echipament exagerat pt. pescuitul la clean cu voblere mici. Conteaza la voblerul mic si barbeta, si gramajul. Nu sunt de neglijat deloc.
Pe lac, canal sau orice apa statatoare, nu exagerez. Datorita faptului ca sunt inalt de statura, imi displace 2,10-le. Asta nu inseamna ca nu am in arsenal un 2,10!

Plus ca am luat clean la Rattlin`Rap, care nu e microvobler. Am luat si la rotativa Blue Fox Nr.3 care si ea depaseste 15 gr!
La echipam. UL am luat clenisori de doar 2 - 300 gr.
Din pacate, eu sunt adeptul tacticii : TOO GOOD TO BE LIGHT!
Asa m-am obisnuit. Si tactica o aplic si la calibru mai mare - la jerk. Desi nu am voblere care sa depaseasca 90 gr, puterea batului meu merge pana la 120 gr, conferindu-mi un plus de putere la aruncare. Si batzul (vorba lui Rozemeijer) intr-adevar e tac de biliard...
Oricum, pe rau, eu zic ca tot un 2,40 te scoate la nevoie. Sa cauti cleanul cu un 2,70 - putere 1o-4o si sa dai cu voblere mici, e cam exagerat intr-adevar...
Stima!

...... ><(((@> .......