Recomanda fir textil

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
tali
veteran
veteran

Re: Recomanda fir textil

Mesaj de tali » 15 Ian 2013, 19:40

Salut de circa 6 luni folosesc cu placere Sunline super pe de 10 lb si pot saa spun ca e un fir f bun, rezistenta la nod culoare si un diametru redus ce ajuta la lansare singurul dezavantaj este acela ca la abraziune cedeaza cam repede la fel ca si la undele noduri de atasare a jigului. De curand mi-am achizitionat sunline momentum de 20lb si o sa va dau o parere dupa ce o sal pescuiesc peste cateva luni la prima vedere are aceeasi grosime ca sunline super pe de 15lb.

andriipopa75
veteran
veteran

Mesaj de andriipopa75 » 15 Ian 2013, 22:18

ca idee de ansamblu :
Firele japoneze sunt matasoase si subtiri si de obicei se rup o idee sub puterea inscriptionata .
Firele americane ale firmelor consacrate(power pro, sufix, spiderwire, berkley, tufline,stren, etc) sunt mai rigide, de multe ori mult mai puternice decat scrie pe ele, mai ales in cazul firelor mai subtiri. De ex, o sa gasiti fire de 4lb care rezista se rup la nod la 10 lb.
Firele pentru europa ale marcilor americane sunt diferite, de multe ori puterea in lb se transforma in kg (de ex la aceeasi grosime un sufix in america de 20 lb in europa e dat de 20 kg~ 40lb)
Firele altor marci, neconsacrate, pot fi de la f bune la f proaste, dar de obicei sunt grosute. Trebuie testate.

In final, pentru fire f subtiri nu ai decat japonezi ( fire < 0.15mm), la fire medii ai americanii iar la fire groase iei cea mai buna oferta. Asta deoarece acelasi fir poti sa-l gasesti atat la 60 lei rola cat si la 110 lei rola, in functie de adaos, reduceri sau furnizor .

Eu personal compar firele de aceasi grosime (indiferent de puterea scrisa pe ele) si aproximativ de acelasi pret.
Evident ca power pro de 10lb la 0,4 lei metrul e mai rentabil decat sunline de 20lb la 1,2 lei m .

MatrixVR5
veteran
veteran

Mesaj de MatrixVR5 » 16 Ian 2013, 08:27

Un fir cu totul deosebit , care sa vandut ca panea calda adus la comanda , care pescarii de spinning au fost foarte multumiti de el este :

Producator: Sunline | www.sunline.co.jp
Model: PE Jigger HG Light Special - 25 LB
Grosime: 25 LB
Lungime: 200 m
Culoare: 20m x 5 colours (verde, violet, rosu, albastru, portocaliu)

Impletit in 4 fire PE Jigger HG Light Special este un fir atestat IGFA (International Game Fishing Association). Are o rezistenta la rupere extraordinara raportata la diametrul sau, cu aproape 20% mai resistent fata de firele multifilament obisnuite la acelasi diametru si o suprafata foarte fina si matasoasa. Sistemul de marcare unic face ca nuanta de culoare sa se schimbe la fiecare 20 de metri, cu marcaje albe la fiecare metru, in primii 10 metri si marcaje galbene in urmatorii 10 metri, facand astfel foarte usoara masurarea adancimii la care se pescuieste. Zgomotul produs la trecerea prin inelele lansetei si frecarea cu acestea sunt mici facand astfel ca naluca sa ajunga foarte repede pe substrat.
FISHING IS LIFE.
The rest just details!

Ghenadie
veteran
veteran

Mesaj de Ghenadie » 16 Ian 2013, 08:33

nu stiu cum o fi PE Jigger, dar Super PE m-a dezamagit total in ultima perioada - pocneste in lanseu intr-o veselie :lol: m-am intors la PP.

Nemernic
veteran
veteran

Mesaj de Nemernic » 16 Ian 2013, 08:58

Ghenadie scrie:nu stiu cum o fi PE Jigger, dar Super PE m-a dezamagit total in ultima perioada - pocneste in lanseu intr-o veselie :lol: m-am intors la PP.
folosesc Super PE de 2 ani (6,8 si 10 lbs), si niciodata nu mi s-a intamplat asta.... :shock:
Help a man when he is in trouble, and he will remember you when he is in trouble again...

florin1948
veteran
veteran

Mesaj de florin1948 » 16 Ian 2013, 09:00

Ghenadie scrie:nu stiu cum o fi PE Jigger, dar Super PE m-a dezamagit total in ultima perioada - pocneste in lanseu intr-o veselie :lol: m-am intors la PP.
Vino sa-ti dea taticu'sa testezi un fir de 10 lb ( 15 lb) de o sa te indragostesti de el si nu este nici o marca consacrata. Nu iti spun pretul ca esti in stare sa fugi de la servici sa vii pe la mine si mi-e ca te da aia afara ( acu' iarna e nasol sa te duci zi de zi la copca sa scoti papica zilnica pentru trei persoane !) :wallbash:
Exista doua feluri de oameni.Unul spune ceea ce gandeste. Celalalt are prieteni.

Ghenadie
veteran
veteran

Mesaj de Ghenadie » 16 Ian 2013, 09:01

si eu l-am tot folosit, incepand cu ala de 6lb si terminand cu 25lb. Cel de 15 ori a fost lotul vechi, ori naiba stie dar a facut prea multe figuri si cand iti zboara vreun vobler sinking cu tot cu vreo 10-15 m de fir si nu o singura data, nu prea te incanta :wallbash: cu ala de 25 lb am scos cauciuc de tico din balta :lol:
Nea Mirce :respekt: , o sa trec, cum sa nu trec, dar nu azi :wink:

MatrixVR5
veteran
veteran

Mesaj de MatrixVR5 » 16 Ian 2013, 09:19

Nemernic scrie:
folosesc Super PE de 2 ani (6,8 si 10 lbs), si niciodata nu mi s-a intamplat asta.... :shock:
Si eu la fel , nu mai spun ca in concurs am scos chinez de 9 kg de carca cu Super PE de 8 lb . :respekt:
FISHING IS LIFE.
The rest just details!

Nemernic
veteran
veteran

Mesaj de Nemernic » 16 Ian 2013, 09:22

uite aici unul de 15-16 kg scos cu Super PE 6 lbs :mrgreen:
http://www.rapitori.ro/forum/gallery/im ... e_id=14479
Help a man when he is in trouble, and he will remember you when he is in trouble again...

D_ali
veteran
veteran

Mesaj de D_ali » 16 Ian 2013, 09:24

Nemernic scrie:uite aici unul de 15-16 kg scos cu Super PE 6 lbs :mrgreen:
http://www.rapitori.ro/forum/gallery/im ... e_id=14479
Te-a "scos" lanseta, mahhh... :lol: :twisted:

Scrie răspuns