Recomanda fir textil

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
lucianfiat
utilizator constant
utilizator constant

Re: Recomanda fir textil

Mesaj de lucianfiat » 04 Mar 2012, 18:02

stefanflorin scrie:
lucianfiat scrie:
stefanflorin scrie:si senzitivitatea mai slaba comparativ cu un fir dyneema sau spectra intrucat are o oarecare elongatie.
asta este prima oara cand aud treaba asta......
poate ne explici si noua cum ai determinat elongatia celor 3 materile : polietilena, dyneema si spectra
pe balta, in acelasi loc, aceleasi conditii, gramaj, naluca, mulineta, bat...spiderul transmitea tot, in timp ce PE cu toate ca era de 2 ori mai subtire decat Spiderul, transmitea fix ****. PE il folosesc acum strict pt bibi si eventual daca intra si strapi la lighturi.
Acum fiecare cu piticii lui, eu parerea asta o am, voi credeti ce vreti. :cooler:

PS: trasatura o simti cu orice da-o drecu, da pana sa ai trasatura aia, mai trebuie sa simti si alte chestii.
sa nu inducem pe altii in eroare trebuie precizat ca :
daca folosim aceeasi naluca, acelasi gramaj, aceeasi lanseta, dar folosim 2 fire de diametre diferite atunci actiunea nalucii nu va fii aceeasi si implicit nici atacurile nu vor de aceeasi intensitate.

in aceeasi partida poti anima naluca intr-un fel si atacurile sa fie foarte agresive dar poti anima naluca in alt fel iar atacurile sa fie finute sau doar lasaturi pe fir.
http://www.pescuitlafeeder.ro
http://www.pescuitlafeeder.ro/forum

stefanflorin
veteran
veteran

Mesaj de stefanflorin » 04 Mar 2012, 20:02

Nu m-am referit la trasaturi, ci la modul cum transmitea ultracastul structurile de pe fund vis a vis de PE. Nu am paranoia, asta e ce am observat eu, si am incercat de mai multe ori "experimentul".
Urasc atarnatorii!

serbanhbk!!
veteran
veteran

Mesaj de serbanhbk!! » 08 Apr 2012, 19:35

varivas super PE, culoare verde-fluo...folosit 2 partide si a devenit alb ca laptele...mai ramane de vazut cat de resistent este...pana acuma nota 1.. :evil:

moneytehnik
veteran
veteran

Mesaj de moneytehnik » 08 Apr 2012, 21:25

lucianfiat scrie:
sa nu inducem pe altii in eroare trebuie precizat ca :
daca folosim aceeasi naluca, acelasi gramaj, aceeasi lanseta, dar folosim 2 fire de diametre diferite atunci actiunea nalucii nu va fii aceeasi si implicit nici atacurile nu vor de aceeasi intensitate.

in aceeasi partida poti anima naluca intr-un fel si atacurile sa fie foarte agresive dar poti anima naluca in alt fel iar atacurile sa fie finute sau doar lasaturi pe fir.
.......................................................
Dar daca folosim aceleasi naluci, acelasi gr....si acelasi fir, si punem un inaintas de cel mult un metru din mono de 0.25 mm?
Se schimba evolutia nalucii?
Firul de baza trebuie sa aiba niste calitati... si apoi ma gandesc la cum evolueaza naluca(care e la mana mea).
O zi în care nu rîzi, e o zi pierduta. (Charlie Chaplin)

kiske13
veteran
veteran

Mesaj de kiske13 » 11 Apr 2012, 20:45

De unde se poate recunoaste daca un PowerPro este original sau contrafacut????
Multumesc.

IlieNeamt
veteran
veteran

Mesaj de IlieNeamt » 11 Apr 2012, 21:56

kiske13 scrie:De unde se poate recunoaste daca un PowerPro este original sau contrafacut????
Multumesc.
Poate te lamureste topicul asta : http://www.rapitori.ro/forum/power-pro- ... 35-10.html
www.pentrupescuit.ro

dumi_id
veteran
veteran

Mesaj de dumi_id » 12 Apr 2012, 10:23

Am folosit Sunline Super PE 8lbs verde. Foarte ok, nu retine apa deloc. Se scufunda destul de repede, cedeaza la nod (inseamna ca nu are defecte de tesatura). Sa vedem cum isi pastreaza culoarea in timp, fata de Varivas Sea Bass pe care l-am avut anul trecut.

ionutz_gr
senior
senior

Mesaj de ionutz_gr » 12 Apr 2012, 12:40

Eu am revenit la Power Pro(10 si 15 lb) pentru salau....iar pentru somn Spiderwire Ultracast de 0.20 si 0.25.
Dupa ce am descoperit ca viata nu are nici un sens, nu ne ramane altceva de facut decat sa-i dam un sens.

anem
veteran
veteran

Mesaj de anem » 16 Mai 2012, 23:02

anem scrie:incearca SpiderWire ... eu am pe 2 mulinete de 15lb de doi ani de zile si mi se pare mai mult decat OK ...
la o verificare facuta din greseala am vazut ca firul meu de fapt e SpiderThread ... :roll:
C&R ... un alt mod de a savura un peste ...

liviu68
senior
senior

Mesaj de liviu68 » 14 Ian 2013, 22:46

Cautam un fir mai bun, nu neaparat extrem de rezistent dar oricum ceva mai deosebit și am tras putin pe uscat de Sunline Momentum, galben, role de 16 respectiv 20 lb. Am facut mai multe feluri de noduri si am folosit chiar si o agrafa din aceea fara nod.
De fiecare data firul s-a rupt neasteptat de usor. Nu am mizat pe rezistenta firului fiindca este foarte moale si palcut la aspect, dar chiar s-a rupt extrem de usor.
Am comparat cu Super PE de 15 lb si mi s-a parut clar mai rezistent decat Momentul de 16 lb.
Firul arata extrem de bine si mi-ar fi placut sa aiba macar o rezistenta decenta, nu m-arfi deranjat chair daca este destul de scump.

Este posibil sa fie un lot mai slab? Ati gasit alte fire cu aspect apropiat de Momentum dar cu o rezistenta decenta?

Scrie răspuns