RAPTURE INOVA NANO- pareri?

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

crapmaniacul
veteran
veteran

Re: RAPTURE INOVA NANO- pareri?

Mesaj de crapmaniacul » 12 Ian 2016, 17:27

ktb scrie:salut poti sa imi zici ce greutate are lanseta inova nano 2.4 15 40 gr si daca nu e prea moale ... nu ar merge mai bn un 20 50? la stiuca
O parere in plus nu strica, dar poate ajuta uneori.

Pentru mine varianta de 2.40 m si 14-40 gr ptr stiuca este ideala, nu cred ca trebuie varianta de 20-50 gr decat daca folosesti des slidere medii sau mari, sau daca pescuiesti frecvent in zone cu curent mare (Dunare).
Daca pescuiesti la stiuca cu gume si jiguri de 5-12 gr + guma sau cu oscilante de 10-20 gr , varianta de 14-40 gr este mai potrivita, mai placuta in pescuit, mai prietenoasa.
Manerul si la mine a cunoscut panza de bomfaier inca din prima zi si am indepartat cam 7-8 cm, dupa care am mascat locul cu un dop ...

Dan Stefan C.
veteran
veteran

Mesaj de Dan Stefan C. » 12 Ian 2016, 18:23

ktb scrie:salut poti sa imi zici ce greutate are lanseta inova nano 2.4 15 40 gr si daca nu e prea moale ... nu ar merge mai bn un 20 50? la stiuca
Salut, lanseta are 160g. Cred ca 15-40 este mai potrivita, cea 20-50 este buna doar daca pescuiesti cu naluci grele. Altfel, vei avea dificultati in a lansa voblere sau linguri de 12-16g.

Zamfi
veteran
veteran

Mesaj de Zamfi » 12 Ian 2016, 20:10

Din cate imi aduc aminte cea de 20-50 g gafaie de la 35g in sus...Depinde de ce vorbim. Stiucile incep pe la 2,5 kg ...Daca trebuie sa tragi de o cumatra cu mojar in cap ...Oricum sa cumperi o lanseta fara sa pui mana pe ea,macar la rece, e loterie asa ca tu decizi ce si cum.
Pentru a ajunge sa vezi curcubeul trebuie mai intai sa suporti ploaia.

crapmaniacul
veteran
veteran

Mesaj de crapmaniacul » 12 Ian 2016, 22:11

... nu am avut emotii cu 14-40 gr nici cand la capatul firului a fost o "stiuca" chinezeasca de aproape 14 kg care mai baga si sprinturi naravase de plangea tamburul si sfaraia de zor. Nu se rupe lanseta din peste cat se rupe ea "din pescar" mai degraba.
Stiind-o bine pe cea de 14-40 gr, pot spune ca 20-50 gr e mai buna ptr Dunare in opinia mea, fiind clar supra dimensionata ptr ceea ce inseamna in mod uzual pescuitul de balta la stiuca , daca mai vrei sa mai simti si putin drill ... Exceptiile ar fi pescuitul cu voblere mari > 25 gr. si portante, pe curent, baraje cu ape f. adanci sau daca se pescuieste pe incinte unde se mai banuiesc ca ar mai fi stiucane nervoase sarite de 6-7 ocale in viu. Dar acum sunt mereu preferinte si preferinte , gusturi si pareri ...

Scrie răspuns