Probleme ancore Owner ST-36

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

catalin66
veteran
veteran

Re: Probleme ancore Owner ST-36

Mesaj de catalin66 » 22 Ian 2013, 19:42

Si ce ancore folosesti pe voblere de somn ?

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 22 Ian 2013, 21:11

Momentan Canelle...
Cel mult se dezdoaie putin,un brat,dar de tinut tin ...Somnul ala de 2.15,prins de Alinutz 87,nu am intrebat,dar stiu ca pe toate woblerele pune Canelle..
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

anem
veteran
veteran

Mesaj de anem » 22 Ian 2013, 21:17

catalin66 scrie:Si ce ancore folosesti pe voblere de somn ?
pune Cataline ST66 si dormi linistit :wink:
C&R ... un alt mod de a savura un peste ...

bogdan82
veteran
veteran

Mesaj de bogdan82 » 22 Ian 2013, 21:52

Emile, daca pui ST-66 nr 4(de 6 nu sunt) pe Hornetul de 6 floating il faci suspending spre sinking :) iti spun din propria experienta ...

eu zic ca ST-41 sau ST-56 sunt suficiente pt naluca aia :)

VMC-urile 8570 sunt ancore 1X ... eu nu am pretentii prea mari la ancore 1X in gama aia de pret ... daca le cumperi de unde trebuie le scoti pe la 1.2-1.3RON bucata ...
Toate voblerele vazute de mine, facute de Paul Bejan(DjBeju) au modelul asta de ancora ... daca un om cu experienta lui in giugele le foloseste, eu zic ca nu-s chiar asa de naspa ...
catalin66 scrie:ce lupte a dus voblerache de e asa belit pe schinare ? :o
:) a luptat cu niste pietre pe Siret vreo doua nopti :) a prins ceva strapo-salai, dar nimic impresionant :) am doua Horneturi de 6cm „preparate” pt mustati - ST-56 nr 4 pe burta si nr 6 pe coada si inele despicate Owner Hyper Wire nr 4 :D

anem
veteran
veteran

Mesaj de anem » 22 Ian 2013, 23:48

nu am bogdane hornet-ul de 6 si nu stiu cum merg ST66 pe el dar daca zici ca sunt prea mari atunci te cred ...

pe unele artificiale ce la fac eu cand sunt in teste mai folosesc si OWNER DOUBLE HOOK DH-41 care dau senzatia ca pot tracta si o remorca. nu au fost incercate in peste dar sunt convins ca nu vor face probleme. pe voblere de 10 folosesc 2/0 pe burta si 3/0 in coada.

ps: si chestia cu triplele nu e chiar asa. pana la urma conteaza si in ce hal fortezi pestele. am dat afara somn de 178 cu niste triple de 2 bani luate de prin Decathlon de la VMC pe care le-am pus pe vobler doar pentru a il putea folosi neavand prea mare incredere in el :D . intr-adevar nu am fortat prea mult in dril si pe tot parcursul lui aveam mintea doar la triplele alea :lol:

Imagine
C&R ... un alt mod de a savura un peste ...

bogdan82
veteran
veteran

Mesaj de bogdan82 » 23 Ian 2013, 01:16

Conteaza si cum il fortezi ... conteaza si ce lanseta ai(cat de elastica e):) dar conteaza foarte mult si cum ii intepat - daca este intepat in ambele triple, eventual cate doua brate, :) esti norocos, il dai afara, probabil, si cu niste ancore mai moi ... daca ai ghinion si se agata intr-un singur brat al unei triple(nu mi s-a intamplat o data), fara o ancora de calitate s-ar putea sa-l scapi :)

Si mai e inca un aspect - unei triple din otel moale i se duce varful muuuullllttt mai repede decat unei ancore dintr-un otel dur ... :)

Personal, la fir si la carlig nu fac compromisuri :) nu pescuiesc cu fire imbatranite si nici cu carlige moi :)

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 23 Ian 2013, 08:46

Nu conteaza prea mult fortatul in drill,la somn..
Adica vreau sa spun ca,in cazul in care tripla woblerului se infige in partile tari ale gurii pestelui,acesta se infasoara in fir,incovoindu-se ,si forteaza portiunea de fir cuprinsa intre coada lui si wobler.Ce este de la coada lui inspre lanseta,nu mai are legatura in momentul ala,cu triplele..Am vazut asta cu ochii mei,dril...

Pescarul simte in lanseta socuri puternice,ritmice,tensionari puternice,urmate de detensionari la fel de bruste,incit ai senzatia pe moment ca ai scapat pestele..

Este si cauza mucozitatilor ramase pe fir,in cazul in care pestele a scapat..

In momentul ala ,forta aplicata pe triple este enorma,si la cele 1x,cam multe cedeaza.Nu intotdeauna,nu la toate exemplarele,insa la destul de multe..

.

catalin66
veteran
veteran

Mesaj de catalin66 » 23 Ian 2013, 09:17

Al dreaq peste , ancore sanatoase mi s-au parut cele de pe voblerele Predatek , ce marca or fi ?

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 23 Ian 2013, 09:24

Nu stiu ,dar woblerle predatek sint pe masura somnilor,atit d.p.d.v. al triplelor,cit si al inelelor despicate..maximum.. the best..

.

bogdan82
veteran
veteran

Mesaj de bogdan82 » 07 Mai 2013, 15:00

Pt cine mai are dubii pe unde se fac mai nou Ownerele ... stanga offseturi luate de la Mimteam, dreapta offseturi aduse direct din SUA ... ambele „material made in Japan assembled in China” ... eu chiar nu-mi dau seama ce dracu au „asamblat” chinezii la offsetul din stanga ... au „infiletat” arcul ala pe ochet? :) ... cred ca otelul e japonez, iar finisajele(incluziv ascutitul este chinezesc)

Imagine

P.S. cele din dreapta sunt offseturi de 2.5$ bucata ... adica printre cele mai scumpe carlige de la Owner

Scrie răspuns