Probleme ancore Owner ST-36

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

RYOBI
veteran
veteran

Re: Probleme ancore Owner ST-36

Mesaj de RYOBI » 17 Ian 2013, 13:24

Sa sti ca orice afacere se calculeaza prin prisma PROFITULUI si 0,5$ inseamna extrem de mult.
Ar fi frumos sa coste 2 triple GAMAKATSU 0,5$ chiar si luate la prima mana si cu discounturile de rigoare
Am 60 de bile albe.
fanatic76starter@yahoo.com
0745373235

bogdan82
veteran
veteran

Mesaj de bogdan82 » 17 Ian 2013, 13:32

0.5$ era costul de substitutie, nu costul intrinsec al ancorelor ... produsele de lux, de nisa nu se supun regulilor normale de marketing ... cine este dispus sa plateasca 20$ pe un vobler, o sa plateasca si 20.5$ sau 21$ daca acel vobler ar avea ceva in plus fata de cel de 20$ :)

stefanflorin
veteran
veteran

Mesaj de stefanflorin » 17 Ian 2013, 15:11

Cred ca ne punem prea mare baza in produsele japoneze. Au tehnologie de top, dar pe de alta parte trebuie sa "mananca" si gura lor, si cum mana de lucru la ei e scuuumpa, undeva trebuie sa reduca costurile, si acel ceva ar fi cel mai simplu sa fie materia prima mai ieftina. Acu' nah, cine naiba mai stie ce si cum, la felul cum evolueaza marketingul.
Urasc atarnatorii!

iovys
veteran
veteran

Mesaj de iovys » 18 Ian 2013, 21:30

Cu ST 36BC am avut si eu probleme. De fapt nu eu. Am facut anul trecut cateva naluci unui pescar, si am folosit, ca de obicei, ST 36 BC. Dupa un timp am vorbit cu acel pescar, si mi-a spus ca e multumit de naluci, dar de triple nu. A fost caz in care au fost indreptate. Nu mi-a venit sa cred, si banuiam ca vrea doar sa bage de vina, dar se pare ca totusi, s-a intamplat ceva cu triplele astea in ultima perioada

kiske13
veteran
veteran

Mesaj de kiske13 » 19 Ian 2013, 12:15

Buna.
Protectii pentru ancore unde se pot cumpara?

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 19 Ian 2013, 14:42

Daiwa , Tackle House , Duo , Shimano , Ima si multi altii pun Owner . Designu ii probabil cel mai bun . Insa is o gramada de ancore Owner , si ma intreb ce cauta un ST-36 cu fir de 20 de lb , la stiuca sau nu , nu-i o linie echilibrata , la urma urmei degeaba dai cu fir gros daca dai cu ancore slabe , sau inele despicate slabe . Daca mai tii si frana stransa nu-i de mirare !

Ancore cu design foarte bun am vazut la Decoy Wide Gap , am pe vreo 3 naluci da nu am habar de cod , se incapatineaza sa rugineasca dupa 2 ani in mare , si is ancore fine , pe naluci de 10-11 cm , ar merge pe orice naluci de apa dulce .

Depinde si de viziunea si experienta fiecaruia , de cum ar trebui sa se pupe ancora cu vobleru si inelele despicate , io prefer modele cu trunchiul ancorei mai scund , in cazu asta bratele raman mai indepartate , in speta doresc ca distanta dintre brate sa fie cel putin egala cu latimea voblerului , pot folosi ancore mai usoare in sistemu asta , daca is mai scurte , Gamakatsu de ex. ma obliga sa folosesc ancore mai grele .

Nu-i prima data cand aud de ancore indreptate din atac , ceva mai devreme s-o intamplat chiar la avat . Nu ma prind care-i smecheria sa dai strans ,cu vobler si textil , eventual combinat cu o teapa sanatoasa . Chiar ii necesar sau ii doar spectaculos !

Inainte foloseam un patent , sau ceva de genu de ori de cate ori prindeam , acum folosesc o scula de genu doar in cazuri extreme , si alea is putine , le scot ancora sau carligu cu mana , cu degetele . De cand fac asa ancorele ruginesc mai greu , chiar daca pescuiesc in apa sarata .

Ownerele alea negre ruginesc se pare oricum , intradevar nu cred ca am vazut ancore sa rugineasca mai repede .

bogdan82
veteran
veteran

Mesaj de bogdan82 » 19 Ian 2013, 16:29

SF scrie:Daiwa , Tackle House , Duo , Shimano , Ima si multi altii pun Owner . Designu ii probabil cel mai bun . Insa is o gramada de ancore Owner , si ma intreb ce cauta un ST-36 cu fir de 20 de lb , la stiuca sau nu , nu-i o linie echilibrata , la urma urmei degeaba dai cu fir gros daca dai cu ancore slabe , sau inele despicate slabe . Daca mai tii si frana stransa nu-i de mirare !

Ancore cu design foarte bun am vazut la Decoy Wide Gap , am pe vreo 3 naluci da nu am habar de cod , se incapatineaza sa rugineasca dupa 2 ani in mare , si is ancore fine , pe naluci de 10-11 cm , ar merge pe orice naluci de apa dulce .

Depinde si de viziunea si experienta fiecaruia , de cum ar trebui sa se pupe ancora cu vobleru si inelele despicate , io prefer modele cu trunchiul ancorei mai scund , in cazu asta bratele raman mai indepartate , in speta doresc ca distanta dintre brate sa fie cel putin egala cu latimea voblerului , pot folosi ancore mai usoare in sistemu asta , daca is mai scurte , Gamakatsu de ex. ma obliga sa folosesc ancore mai grele .

Nu-i prima data cand aud de ancore indreptate din atac , ceva mai devreme s-o intamplat chiar la avat . Nu ma prind care-i smecheria sa dai strans ,cu vobler si textil , eventual combinat cu o teapa sanatoasa . Chiar ii necesar sau ii doar spectaculos !

Inainte foloseam un patent , sau ceva de genu de ori de cate ori prindeam , acum folosesc o scula de genu doar in cazuri extreme , si alea is putine , le scot ancora sau carligu cu mana , cu degetele . De cand fac asa ancorele ruginesc mai greu , chiar daca pescuiesc in apa sarata .

Ownerele alea negre ruginesc se pare oricum , intradevar nu cred ca am vazut ancore sa rugineasca mai repede .
Pescuiam cu un Slider de 7cm care se arunca f bine si cu fire mai groase ... eu nu am o problema cu modelul de ancora - pana in 2012 ST-36 nr 4 si PP de 20lb era pt mine un ansamblu destul de echilibrat - nu prea le puteam indrepta cu firul respectiv ... nici acum nu cred ca pot indrepta ST-36 nr 4 care sunt pe niste voblere japan cu PP de 20lb ... Stai linistit, frana a carait, mi-a luat un metru de fir si dusa fu (eu nu intep instantaneu stiuca pe reactive, deci nici n-am apucat sa intep) ... frana mulinetei era reglata undeva pe la 3-4kg (Stradic 2500) ... daca dau in ceva mare si puternic(nu nervos precum avatul, ci puternic precum somnul/stiuca) eu nu am nici o problema in a pune mana pe tambur sa blochez total frana de durate mici(ca sa nu-mi intre cu botul in stuf, cand dau prin cocioace etc) - pescuiam la stiuca, nu la ton :) tensiunea din fir nu apare datorita unei acceleratii mari, ci datorita puterii brute a pestelui :) daca blochez total frana chiar chiar pot trage de un PP de 20lb ...

Si nu-s singurul, sa stii ... americanii pescuiesc la bass cu textile f groase in heavy cover(40lb+)

Si mie imi plac ancorele cu tija scurta ... sunt si Gamakatsu cu tija scurta(modelul cu ochet aplatizat) ... se gaseau si prin Romania la un moment dat ...

http://www.gamakatsu.com/fishing-hooks.php?pid=1108

Pe primele Savage Gear se gaseau ancore Decoy in T foarte ascutite, foarte puternice ... adica modelul de mai jos ... intre timp Savage Gear au trecut la ancore mai subtiri in carne, negre, tot in T, mai moi(le-am vazut pe Soft4play si Belly up)

Imagine

Y-W77 nr 6 am deja o cutie, astept vara sa vad cum se comporta la avat(otel tare, parca sunt mai ascutite decat Owner, echilibrate precum Ownerele si cu tija f scurta) ... cred ca imi voi cumpara si o cutie X-F55 :) ca sa vad cum sunt

Imagine
Imagine

Ancore Decoy gasesti pe Shimreels

kiske13 scrie:Buna.
Protectii pentru ancore unde se pot cumpara?
se gasesc pe Cabelas ... la noi se gaseau si la importatorul Cabelas in Romania ... se mai gaseau si unele Stonfo ...

eu mai am si Owner, dar sunt cam scumpe ...

in drepta sunt cele Owner, in stanga sunt cele Cabelas

Imagine
Imagine

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 20 Ian 2013, 13:54

Am avut si io Gamakatsu cu tija mica , acu vreo 8-9 ani , insa nu mi-o placut designu , si cred ca de aia se indreaptau asa lejer , am pierdut probabil cel mai mare lufar cu ancorele alea , pur si simplu le-a nenorocit pe toate 3 (Super Spook) .

De moment inca mai am Owner 56 , dintr-un lot de acum 3 ani , tot de pe Shimreels :wink:

RAFYYY91
veteran
veteran

Mesaj de RAFYYY91 » 20 Ian 2013, 15:59

De ancorele astea ce parere aveti? http://www.totalfishing.ro/ancora-vmc-8 ... 24213.html mi-as lua pentru voblere handmade..

iovys
veteran
veteran

Mesaj de iovys » 20 Ian 2013, 18:39

Daca vrei VMC, 9651 e mai bun pentru voblere, decat 8650.

Scrie răspuns