Primele Voastre Lansete!

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Zamfi
veteran
veteran

Mesaj de Zamfi » 22 Mar 2010, 09:16

Din pacate in ziua de azi avem scule dar nu mai avem peste!!!
Trist dar adevarat! :cry:
Oricum un remember la scule e mai mult decat binevenit...Chiar astept sa vedem cu ce mai pescuia lumea ...Dupa '89 imediat am avut ,pentru comoditate, un DAM ultrastrong ,telescopic , de 2,40 care arunca cica 10-30 g. Acest bat "tupeist" si-a permis cu un mono de 0,22 si vartejuri de "fitze" sa puna pe mal un somotel de 13,5 kg ( cu martori :lol: )! Vremuri bune...
Pentru a ajunge sa vezi curcubeul trebuie mai intai sa suporti ploaia.

kingofbeasts
veteran
veteran

Mesaj de kingofbeasts » 22 Mar 2010, 10:57

primul bat........ :D
a fost un Shakespeare telescopic de 2,10 m (pe care il mai am si azi dar care din pacate mai pastreaza doar cotorul si un element din configuratia cu care a iesit din fabrica). il cumparasem din targ de ocazie si avea un element inlocuit (era chiar elementul pe care erau inscriptionate denumirea si caracteristicile).
mulineta era un DAM SLS 1 full metall pe care am vandut-o la inceputul anilor 90 (a fost cea mai mare gresala daca ma uit in urma ) pentru a achizitiona o alta DAM SEL 330 cu care am pecuit ulterior la pluta si spinning 14 ani (si inca merge!).
Ca fire initial aveam un Germina de 0.20 galben si apoi un Damyl Tectan de 0,18.
Am acum scule de pot sa deschid magazin , dar batul meu de suflet e tot ala (am prins cu el peste la fiecare iesire aproape si cam majoritatea recordurilor personale).
In prezent batul e in conservare asteptand un chalenger care ar putea fi batul de spin de acum :D

Musti
veteran
veteran

Mesaj de Musti » 22 Mar 2010, 11:06

Si eu tot generatia Germina sunt... Numa' a mea a fost verde... Dadeam cu ea si la spinning si la fund, ca alta n-aveam... mulineta Avat... Germina abia aparuse si a venit la cativa ani dupa ce incepusem pescuitul cu un Pioneer chinezesc din trestie (5 bucati)...
Cand aveam noroc, mai shuteam Shakespeare-ul lui tata, cu DAM Quick-ul lui (ca erau "sacre" si eu n-aveam voie sa le ating :P )... Bine, ca mi-o "luam" dupa aia, dar merita... Faceam o impresie pe balta, printre pusti... Ii umpleam de respect... :lol:
Anii '70...
Astept vremurile cand ne vom lauda cu pestii eliberati, nu cu cei prinsi...

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 22 Mar 2010, 11:24

Trestie, custom made de mine insumi, adica i-am pus inele de sarma si o mandrina.
Mulineta rotativa de plastic de 9 lei si inca una albastra, extra large arbor. :D
Apoi m-am upgradat cu doua lanseta de fibra. Blancurile au fost procurate pe cai oculte de taica-meo si montate de un mester anonim.
Mulineta romaneasca, nu mai stiu cum se chema, un tractor oricum.
Mai apoi o mulineta ruseasca de tip spin cast cu tambur acoperit, cu aia am pescuit multi ani. O foloseam ca pe o mulineta de spin, sub bat, nu deasupra cum ar fi trebuit.
Prima lanseta adevarata a fost un silstar telescopic de 1.80, super misto de dat la clean cu rotative si voblere o regret si acum, mi-a rupt-o un prieten. :cry:
O mulineta tot silstar, cred ca cx se chema.
Am avut si o lanseta ruseasca din aluminiu, poate vi le mai aduceti aminte, mufarea se facea cu o piulita.
A urmat o lanseta Daiwa vulcan x, mulinete okuma, daiwa capricorn... am ajuns in era noastra. :D
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13

draqdevil
veteran
veteran

Mesaj de draqdevil » 22 Mar 2010, 12:19

Primul meu batz de spin a fost batzul cu care dadeam si la pluta,si la grund...era un batz facut de tata,pe strung,tronsonul de baza era din fibra de sticla plina iar tronsonul din varf era o ramasita dintr'o varga.Cred k arunca lejer 40 grame.Numele mulinetei nu il mai retin,dar era mare si grea,AVAT parca se numea..Prima naluca a fost o lingura facuta de mine cu care am prins cateva stiuci.Dupa 3 luni de spinning cu acea lanseta mi'a cumparat o telescopica din piatza,de 2.40 cu care am pescuit inca 2 ani pana sa imi cumpar primul batz dedicat spinningului:)

D_ali
veteran
veteran

Mesaj de D_ali » 22 Mar 2010, 13:04

...Hmm...aste este de pe vremea cand mishunau stiucile prin "te miri ce baltoaca cu un pic de stuf pe margini" - aviz celor ce l-au citit pe Petre Grant - Povesti cu stiuci.
..."Marea nenorocire" s-a petrecut pe la 11-12 ani (total nepregatit psihic si fizic pentru ceea ce urma sa se intample), cand fiind "tarat" de tata prin coclauri si noroaie, "fortat" sau nu sa particip la marile sale aventuri pescaresti, m-am trezit intr-o doara cu un "bat" in mana si cu instructiuni vocale de genul "lanseaza la buza stufului...etc." + atentionarea de rigoare "ai grija sa nu-mi lasi lingura de argint (!?!?) pe malul opus ca nu mai am modelul asta"...
..."Salvarea mea" a venit de la o "marlita-monstru", dat fiind faptul ca traiam un moment unic, care a binevoit sa vina la mal si apoi in minciog cu tot cu lingura ce i-a fost servita. (fie vorba intre noi...de-atunci "boala" a devenit cronica)
...Germina standard verde - 1.95 m - 15 gr. + mulineta Mitchell 320 - cred ca model 1983 + fir Tortue (cel mai probabil) + lingura argint piscot(n+infinit gr.) + o multime de sperante...
...O pescuiesc si astazi prin Delta...(o zi de lansat cu ea + o tura toata ziua cu caiacul pe Ligheanca (de exemplu) = o saptamana de "sala" cu greutati medii) :lol:

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 22 Mar 2010, 18:46

fara sa pun la socoteala trestiile si bambusii de pescuit la pluta la caras, prima mea lanseta "moderna" a fot o fibra de sticla plina cehoslovaca si galbena, care inca mai exista pe undeva uitata pe balcon. suporti de mulineta- 2 inele de aluminiu care culiseaza pe manerul de pluta.
cu nici o lanseta de-acum nu as avea curaj sa fac ce faceam cu acea lanseta, o indoiam ca pe-o potcoava :lol:
ulterior, dupa revolutie am facut upgrade la un DAM telespin telescopic de 2.7 m.
Michael va recomanda Regulamentul forumului

taicanoe
veteran
veteran

Mesaj de taicanoe » 23 Mar 2010, 12:06

:lol: ceva intre fly si spin ... adica spining cu "vobler" viu :lol:
Lanseta era ceva de marca, parca ALUN se numea si era de vreo 2,5 m de care era legat un fir de 0,25 de vreo 3m la capat cu un ac marisor si o lacusta trasa pe ac ... mulineta era o cutie de chibrituri pe care adunam montura la sfarsitul partidei ca montura o pastram dar "lanseta" imi "cumparam" la fiecare iesire.
Prima cumparata a fost una telescopica de 2,1 parca cehoslovaca cu care dadeam la pluta mai mult si din cand in cand la clean cu greieri sau cu lacusta.
S'altare și bunăstare !

misulian
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de misulian » 23 Mar 2010, 16:26

primul bat de pescuit l-am primit de la tata la varsta de 7 ani, o varga din 5 segmente facuta din bambus cred, si o mulineta asemanatoare cu cele de musca, inele i-am facut eu din sarma si cu echipamentu asta am inceput eu pescuitul.
Mare greseala o facut tata atunci cand mi-a luat batul, el habar nu avea de pescuit si nici acum nu are, in schimb pe mine m-a prins rau virusul asta inca din copilarie. Mai tarziu mi-am luat o lanseta telescopica, pe urma o varga, iar acuma toate zac pe undeva prin garaj, ca de cand am dat de spinning nu stiu daca mai pot lega bine un carlig fara ochet.
"Somnul ratiunii naste monstrii", din pacate fara solzi.

sorinB
veteran
veteran

Mesaj de sorinB » 23 Mar 2010, 16:33

misulian scrie:primul bat de pescuit l-am primit de la tata la varsta de 7 ani, o varga din 5 segmente facuta din bambus cred, si o mulineta asemanatoare cu cele de musca, inele i-am facut eu din sarma si cu echipamentu asta am inceput eu pescuitul.
Mare greseala o facut tata atunci cand mi-a luat batul, el habar nu avea de pescuit si nici acum nu are, in schimb pe mine m-a prins rau virusul asta inca din copilarie. Mai tarziu mi-am luat o lanseta telescopica, pe urma o varga, iar acuma toate zac pe undeva prin garaj, ca de cand am dat de spinning nu stiu daca mai pot lega bine un carlig fara ochet.
Poti lega carlige, numai sa vrei, asta nu se uita asa usor... :wink:
Si totusi care a fost prima lanseta de spinning, ca topicul la asa ceva se refera...parca
Numa' bine.

Scrie răspuns