Primele Voastre Lansete!
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
-
- utilizator constant
primul bat
DAM QUICK STICK TELE 2.10 M 5-20 GRAME.Il am si acuma si merge excelent!am prins de toate cu el!
Prima lanseta de spin a fost o Germina rosie de 2,10 m, din fibra plina, echipata cu o mulineta ruseasca Delfin, modelul ala mai mic de culoare neagra..
(mai era si Delfinul ala mare si robust cu vopsea ''lovitura de ciocan'', dar aia nu se putea folosi la spin). Dadeam cu lingura oscilanta piscot, fabricata la ''Tehnica Noua Sibiu'' si care costa 10,5 lei ceausisti. Struna nu foloseam, pentru ca nu se gaseau in comert decat din sarma grosolana si aveau o aripioara din celuloid ca sa nu se rasuceasca...Ce vremuri !
Germina o mai am inca, dar zace nefolosita de vreo 18 ani. As mai folosi-o macar o data pe an sa-mi aduc aminte de vremurile bune, dar i s-au taiat inelele si nu cred ca merita sa le mai schimb.

Germina o mai am inca, dar zace nefolosita de vreo 18 ani. As mai folosi-o macar o data pe an sa-mi aduc aminte de vremurile bune, dar i s-au taiat inelele si nu cred ca merita sa le mai schimb.
Lanseta" Aspius"telescopica,2,40(10-30gr),mulineta Shakespeare,fir mono 0,25.Clean cativa ani(baza in spinning), mare parte doar pe rotative.Apoi au aparut avatii
si normal au inceput si schimbarile de scule.Imi amintesc de primul vobler,un Salmo care la prima iesire a pacalit si primul salau la artificiale, sarit de 2kg.Ehh, amintiri si ani trecuti peste noi.Frumos...

Intradevar....ce pesti erau pe vremuri......nu numai cand aveam eu 5 ani si vedeam numai mrene pe nera cand era apa limpede.....bucati de 2 3 kg....foarte frumoase....din pacate am auzit la povestiri ....cu carbid si dinamita.....
ma gandesc cu amaraciune...cand imi povesteau niste mosi cand erau mai tineri luau pestii cu furca de pe fundul apei ca era un covor alb de pesti morti......si in ziua de astazi ii blestem.deaia mreana numa de 300 de g prind noroc ca mai gasesc exemplare de clean trecute de kg... 

al doilea batz dupa lineaeffe a fost cormoran black bull 1.80 , 5-20 gr. inca il mai am. am mai dat cu el ..... si mulineta a fost cormoran rodeo gti 11 pif...pacat ca atunci cand aveam 5 ani si mergeam la albitura....nu stiam sa dau al clean mare.dar prindeam la paine asa aiurea intra cate unu la 400 gr. ,ce bucuros eram:)) atunci aveam si un bat de alun. cu cuie ca mulineta.PERSONALIZAT DE MINE. CUSTOM
care vreti lasati pe privat:)).....pe vremurile alea vedeam cleni imensi pe fire de apa dar ii speriam....si nu puteam sa lansez departe..

primul meu bat de spin a fost o undita de trestie de zahar, talonul avea cam 50cm iar varful cam 1,7m..daca stiam ca peste 20 de ani vor fi in mare voga betele asimetrice as fi epscuit si azi cu acea undita din trestie de zahar...
pescuiam fara pluta, doar la table dupa salai si bibani.... demult, demult, de tot...
prin mileniul trecut ''85-'88...
apoi a urmat o adevarata tehnoliogizare, o telescopca grea ruseasca, dar foarte rezistenta
aia de vreo 3m...
cand am avut primul compozit, deja prindeam mai putini salai
pescuiam fara pluta, doar la table dupa salai si bibani.... demult, demult, de tot...

apoi a urmat o adevarata tehnoliogizare, o telescopca grea ruseasca, dar foarte rezistenta

cand am avut primul compozit, deja prindeam mai putini salai

pentru unii este un hobby, pentru altii o pasiune; pentru mine, pescuitul este o stare...
Primul meu bat de spin a fost pe la 12-13 ani si l-am ,,imprumutat'' de la unchiul unui var de al meu, era dintr-o bucata cu mandrina detasabila, era un bat din fibra plina rusesc cu mulineta de fly si am pescuit cu el in vacanta aceea pe raul Tazlau la clean cu ac facut din bold iar firul era de 0.40 sau 0.50, bineinteles ca nu am prins nimic
!!! Iar cand m-am apucat serios de spin a fost pe la 16 ani cand tot asa am ,,imprumutat'' de la tata fara sa stie un Silstar de 2,10 telescopica cu inele ceramice pline de santuri de la fire si o mulineta ruseasca care caraia de speria toate stiucile de pe Vacaresti, iar cand am prins prima stiuculita cu acest combo am inceput sa devin dependent de acest stil de pescuit care se numeste spinning!!! Din pacate in ziua de azi avem scule dar nu mai avem peste!!!