preturi Cabelas

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

horacleus
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de horacleus » 08 Noi 2004, 20:57

Da, taxele vamale nu le poti evita.Eu am asteptat 2 luni jumate sa-mi vina coletul...ba la un moment dat vorbeam cu un moderator de la Cabelas despre colet; imi spunea sa stau linistit, coletul va ajunge.Asa a fost.
E valabila si faza cu includerea transportului in valoara coletului pt. persoane fizice.
Din pacate nu-mi mai aduc aminte sigur, dar parca taxele vamale erau 25% din valoarea facturii Cabelas... :shock: :(

Wavedancer
veteran
veteran

Mesaj de Wavedancer » 09 Noi 2004, 09:32

Taxele vamale pentru importuri din USA (deci inclusiv Cabelas), pentru ce ne doare pe noi (lansete, mulinete, naluci & stuff) intre 18,50 si 25% din valoare TOTALA a facturii externe (deci inclusiv transportul). Importul de produse Cabela's, sub valoarea de 70-80 USD nu este rentabil, atita vreme cit taxele de transport sint de 20% din valoarea coletului, DAR NU MAI PUTIN DE 15 USD. Calculati singuri! In rest, comportamentul vamesului roman este deja "legendar", n-are rost sa discutam mai mult.
You can run, you can hide! But... you'll die tired!

danielT
junior
junior

Mesaj de danielT » 09 Noi 2004, 19:28

Dar de unde stiu la vama valoarea coletului? Eu am primit confirmarea comenzii pe e-mail si cuprindea si un fel de factura cu pretul piesei comandate plus taxe transport; de ex. am vrut o mulineta Daiwa Tournament plus tambur de rezerva -merchandise= 124,94 usd la care transportrul era de 24,99 usd. Insa au verificat la banca daca exista cardul cu datele comunicate si de asemenea valoarea soldului. Asa ca nu stiu la vama cum stabilesc valoarea coletului din moment ce toata tranzactia se efectueaza on-line. Si in plus Wave, ca persoane fizice nu facem importuri-dupa cate stiu termenul se refera la firmele ce revand produsele importate si nu la consumatorul final.

eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 09 Noi 2004, 19:49

daca exista o chitanta in pachet, se aplica ce zice wave. daca nu exista, cei de la vama scot un mare catalog unde au catalogat mare parte dintre produsele pe care le poti comanda, fiecare la alte scoruri si alte procente de impozitare.

la capitolul unelte de pescuit, exista lansete, undite, mulinete, fire, carlige, mincioage si alte cateva scule. treaba devine de-a dreptul necinstita, pentru ca daca ai 6 rulmenti in mulineta, astia zic ca te-a costat 130 de euro ca asa scrie la catalog.

exista acolo si diferente intre cele cu tambur metalic, plastic sau din aluminiu. alte scoruri iar incadrarea intr-o categorie sau alta se face dupa flerul vamesului. not funny.

eu am scapat astazi elegant, mi-au trecut doua mulinete la categoria 3 rulmenti, tambur metalic, impozitul a fost 50%.

nu ai cu cine sa te intelegi, treaba se intampla ori dupa catastif sau cum le tuna lor, ori deloc.

sunt foarte fericit ca am reusit sa scap nevamuit la menghina de musca, noroc ca s-a plictisit persoana in cauza sa umble prin cataloage dupa respectivul produs, care evident nu exista.

pentru cine intereseaza informatia: daca faci comanda si ai chitanta la pachet cum ca toate alea te-au costat maxim 45 EURO, nu se pune vama si pleci acasa elegant. de aici in sus te ameninta marele catalog. oricum ar fi, tree si vreun kil de noroc pentru oricine se baga in nebuloasa asta cu comenzile.

numai bine!

danielT
junior
junior

Mesaj de danielT » 09 Noi 2004, 20:22

Pai cum se desfasoaratoata treaba? Desfac pachetul si insira pe o masa toate produsele, le cauta in catalog si la sfarsit te instiinteaza cat sunt taxele vamale??? Asta mi se pare o aberatie din partea vamesilor; cum sa desfaca un colet privat nedestinat revanzarii?

eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 09 Noi 2004, 20:29

jackpot! uite ca se poate. exact asa e, ti le insira pe toate acolo pe masa si le iau la puricat. ai chitanta, bine. n-ai, scot catastiful.

pe al meu scria cadou si tot am platit vama, stai linistit ca nu o sa scapi usor nici tu. din fericire, se merita chiar si asa.

numai bine!

danielT
junior
junior

Mesaj de danielT » 09 Noi 2004, 20:36

Mi se pare o tampenie ft. mare. Si daca de ex. le cumpara cineva din state si le trimite pe posta, tot la fel se desfasoara lucrurile? Sau eventual vorbit cu cei de la Cabelas sa treaca pe chitanta valoarea totala de 45 usd si am inteles ca asa nu se mai plateste vama. Eugen, tu ai vazut vreo chitanta de la Cabelas, ca nu stiu daca in state notiunea de chitanta este aceeasi cu ce avem noi-formulare tipizate, in x exemplare, cu stampila si semnatura, etc. Tine cont ca suntem tara stampilelor si tipizatelor de tot felul.

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 10 Noi 2004, 09:28

Nu cred ca cei de la Cabelas se preteaza la "romanisme" din astea, sa treaca o valoare mai mica sa scapam noi de vama. Mai ales ca ei trec acolo valoarea reala si pentru a putea recupera banii in caz de pierdere a pachetului.

horacleus
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de horacleus » 10 Noi 2004, 09:36

Vama se plateste la valoarea facturii care seamana destul de mult cu o factura romaneasca.Bineinteles, aici vorbim de facturi externe.
In Cluj, am procedat astfel: am primit instiintare pe posta ca am un colet extern.Exista un punct vamal mai mic pt. colete usoare, plicuri etc.M-am prezentat la ghiseu, vamesul m-a intrebat ce e in colet.I-am spus in mare.A desfacut coletul, a luat factura si a verificat pozitie cu pozitie produsele.Mi-a facut o calculatie la valoarea finala a facturii(+ transport) si mi-a dat o chitanta pe care a trebuit s-o platesc la vama mare.M-am intors cu dovada platii si am preuat pachetul.
Parerea mea este ca e exclus ca firma Cabelas sa subfactureze, nu cred ca risca probleme pt. ceea ce reprezinta pt. ei niste sume f. mici.

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 10 Noi 2004, 10:04

ceea ce este absurd este faptul ca valorile produselor ( in catalogul lor ) la care iti calculeaza vama sunt aberante
au un catalog in care exista toate sculele de pescuit, cu valori de pret de magazin pe Champs Elysee

mulineta 7 rulmenti - 100 euro in catalogul lor ( approximativ )
si creste in functie de numarul de rulmenti :lol:
ceea ce este o aberatie
va dati seama ca toti care aduc chinezarii nu platesc vama, ca ar costa vama cat 10 de mulinete ?

Scrie răspuns