povestea unui JIG...

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

florin1948
veteran
veteran

Re: povestea unui JIG...

Mesaj de florin1948 » 25 Feb 2012, 18:48

edi_curiosul scrie:
florin1948 scrie:...Ceea ce este f. "curios" ca Edi nu pomeneste nimic de agentii de demulare,fara de care este mai complicat sa confectionezi o matrita. ....."
aici nu am inteles "agentii de demulare"
Atunci cand confectionezi o matrita din silicon se recomanda ca inainte de turnarea cauciucului siliconic,modelul ales sa fie protejat impotriva aderarii (lipirii) siliconului. Mai pe romaneste,dai cu un spray pe care poti sa-l cumperi de unde ai luat si siliconul si care se numeste generic "agent de demulare". E adevarat ca poti folosi la fel de bine ulei siliconic,ulei mineral,etc.
Durerea mare este cand torni partea a doua a matritei peste prima parte deja turnata.Daca nu protejezi matrita pe care ai turnat-o corespunzator,siliconul pe care il torni face o priza excelenta(citeste "se lipeste") si obtii un bloc de silicon care se desface numai cu cutitul,in detrimentul calitatii.Firmele care comercializeaza silicon au de regula si agenti de demulare,inclusiv firma de la care ai cumparat Edi acel RTV HT 33 ZHERMACK :
http://www.btools.ro/produse/silicon-in ... auxiliare/
Exista doua feluri de oameni.Unul spune ceea ce gandeste. Celalalt are prieteni.

edi_curiosul
veteran
veteran

Mesaj de edi_curiosul » 25 Feb 2012, 19:30

florin1948 scrie:
edi_curiosul scrie:
florin1948 scrie:...Ceea ce este f. "curios" ca Edi nu pomeneste nimic de agentii de demulare,fara de care este mai complicat sa confectionezi o matrita. ....."
aici nu am inteles "agentii de demulare"
...modelul ales sa fie protejat impotriva aderarii (lipirii) siliconului...
chiar nu am inteles cu demulatorul, banuiam, era discutia amestecata, era din prima parte a "povestea unui jig"
nu stiam ca aveau asa ceva, chiar am vbt cu ei, si cum mi-au recomandat asa am si facut, fara demulator, asa am procedat, intradevar are priza, dar nu se omogenizeaza cu cealalta parte
elongatia e de 4ori la el, deci ai rezerva
posibil ca la machete mai mici, mai complicate sa se intample cum ai spus

tanase_cornel
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de tanase_cornel » 25 Feb 2012, 23:11

Cred ca ce spunre Florin e valabil la turnarea plasticului, nu laplumb, de aceea nu ai avut tu probleme Edi.

edi_curiosul
veteran
veteran

Mesaj de edi_curiosul » 25 Feb 2012, 23:44

tanase_cornel scrie:Cred ca ce spunre Florin e valabil la turnarea plasticului, nu laplumb, de aceea nu ai avut tu probleme Edi.
se refera cand torni negativele de rtv, nu a plumbului

florin1948
veteran
veteran

Mesaj de florin1948 » 26 Feb 2012, 13:27

Chestia cu demulatorul este valabila cand confectionezi matrita,indiferent ce torni ulterior in ea.
Ca sa fim si mai ortodoxi,se utilizeaza si agent de demulare si agent de separare(fiecare are rolul lui bine determinat). Este o vorba : "un lucru se poate face prost intr-o suta de feluri si bine intr-un singur fel !" Si mai este una valabila intotdeauna : " mai binele este raul binelui" (adica daca ai facut un lucru bine,lasa-l asa ca incercand sa-l faci mai bine il strici)
Exista doua feluri de oameni.Unul spune ceea ce gandeste. Celalalt are prieteni.

Adi G
veteran
veteran

Mesaj de Adi G » 24 Mai 2012, 11:30

https://www.youtube.com/watch?feature=p ... I8MvR000IM

softbaits din gel.... e ceva nou? ati mai auzit? ce parere aveti? :roll:

Adi G
veteran
veteran

Mesaj de Adi G » 24 Mai 2012, 12:00

da bine stiu de astea, dar plasticul ala sau gel ce-o fi el, se face cu apa calda, le faci si pe malu garlei cu apa calda de la termos :lol: :lol: :lol: .... fara cuptoare de microunde si alte minuni, asta e jmecheria. oare e comparabil cu siliconul normal, incalzit la microunde? mi se pare cam suspect ca pune atza aia de-a lungul nalucii, oare o fi destul de rezistent la dinti de rapitor?

Adi G
veteran
veteran

Mesaj de Adi G » 24 Mai 2012, 12:41

poi da... tot jeliboane pan la urma, nu? :lol:

http://www.fritz-germany.com/portal/

ma cam bate gandu.... serios.

Scrie răspuns