povestea unui JIG...
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
-
- veteran
Re: povestea unui JIG...
Interesanta "povestea unui jig" si de folos celor care se hotarasc sa-si toarne singuri jigurile.
Ceea ce este f. "curios" ca Edi nu pomeneste nimic de agentii de demulare,fara de care este mai complicat sa confectionezi o matrita. Cel putin despre cel care se foloseste la turnarea celei de a doua parti a matritei zic eu ca era bine sa se fi pomenit. In alta ordine de idei,o "oala" electrica de turnat plumb (la fel si pentru plastisol) nu e chiar complicat de realizat (termostatata ) Daca prezinta interes,pot face ceva recomandari intr-un topic.
O zi buna tuturor si : "vine vine primavara......."
Ceea ce este f. "curios" ca Edi nu pomeneste nimic de agentii de demulare,fara de care este mai complicat sa confectionezi o matrita. Cel putin despre cel care se foloseste la turnarea celei de a doua parti a matritei zic eu ca era bine sa se fi pomenit. In alta ordine de idei,o "oala" electrica de turnat plumb (la fel si pentru plastisol) nu e chiar complicat de realizat (termostatata ) Daca prezinta interes,pot face ceva recomandari intr-un topic.
Exista doua feluri de oameni.Unul spune ceea ce gandeste. Celalalt are prieteni.
-
- utilizator constant
Sincer, nu stiu cat de bine ar curge plasticul prin duza de la cuptorul de topit plumb si imi e frica ca temperatura de topire ar fi prea mare pentru plastic, chiar daca setezi furnalul la minim...
eu am gasit o pudra de plastic, praf sau cum i-o zice, n-ai voie sa-l infierbanti mai mult de 170°... la cate grade incepe plumbul sa se topeasca?tanase_cornel scrie:Sincer, nu stiu cat de bine ar curge plasticul prin duza de la cuptorul de topit plumb si imi e frica ca temperatura de topire ar fi prea mare pentru plastic, chiar daca setezi furnalul la minim...
-
- utilizator constant
Am scris in tutorial...327 C. Oricum, ma uitam la un filmulet recomandat de Edi si tipul de acolo spune ca se pot folosi si cuptoarele astea deci e posibil sa ma fi inselat 
http://www.youtube.com/watch?v=SlLN5X59lII - minutul 5,40

da, intr-adevartanase_cornel scrie:Am scris in tutorial...327 C. Oricum, ma uitam la un filmulet recomandat de Edi si tipul de acolo spune ca se pot folosi si cuptoarele astea deci e posibil sa ma fi inselat

- edi_curiosul
- veteran
florin1948 scrie:Interesanta "povestea unui jig" si de folos celor care se hotarasc sa-si toarne singuri jigurile.
- edi_curiosul
- veteran
unul spunea ca ii trebuie 10min sa se raceasca, hai ma ca e usorAdi G scrie:ma gandeam ca se raceste destul de repede plasticul dupa ce-l scotzi de la microunde.... cuptorul poate sa mentzina temperatura constanta... in sensul asta ma gandeam...edi_curiosul scrie: am vazut pe un site o data care recomandau...
da... deci mai putzin "gandit" si mai mult "just do it"edi_curiosul scrie:unul spunea ca ii trebuie 10min sa se raceasca, hai ma ca e usorAdi G scrie:ma gandeam ca se raceste destul de repede plasticul dupa ce-l scotzi de la microunde.... cuptorul poate sa mentzina temperatura constanta... in sensul asta ma gandeam...edi_curiosul scrie: am vazut pe un site o data care recomandau...

- edi_curiosul
- veteran
aici nu am inteles "agentii de demulare"florin1948 scrie:...Ceea ce este f. "curios" ca Edi nu pomeneste nimic de agentii de demulare,fara de care este mai complicat sa confectionezi o matrita. ....."
- edi_curiosul
- veteran
DA, bine zis, sa te vedem!Adi G scrie:da... deci mai putzin "gandit" si mai mult "just do it"