Posibil record de stiuca?
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
- Paul Adrian
- veteran
Posibil record de stiuca?
In 12.09.2006 sub barajul de la Avrig a fost prinsa o stiuca de aproximativ 1,2 - 1,4 m . Cel care a prins exemplarul spunea ca are 14 kg. Am vazut exemplarul era inca viu, am reusit sa-l fotografiez cu tel. mobil dar nu am posuibilitate de a posta pozele, lipsa cablu, lipsa soft. A mai fotografiat cineva exemplarul si poate il posteaza, sper...! Din informatiile de la fata locului, stiuca a sarit la pestisor in montura, ceva de genul asta.
Paul Adrian
http://fishingclub.iony.ro/
Ma bucur ca exista asemenea exemplare pe Olt si un asemenea drill iti da probabi niste senzatii super
Da cand aud ca a fost prinsa la montura cu baboi .....ma apuca o pintecareala psihica si o senzatie de ''dezgast'' teribil .
mi-l si imaginez pe fericit pazind o ditai ,,bota'' langa o galeAta de vopsea Duffa in care inoata baboii si blocand pt o zi probabil vreo 25 m de mal .....
Nea Smeu zicea odata ca e pacat sa prinzi stiuca la baboi .....
Ca sa nu mai vorbim de celebra replica din OPeratiunea Monstrul...''solunara minora a trecut, am outea incerca cu pestisor viu , da'.....nu cadreaza '' si asta era in '76 !!!
mai e mult pana departe
Baboiari , ...ILOVE YOU ......neconditionat ...vede-av-as in borcane la Antipa la ...SPECII DISPARUTE !
Da cand aud ca a fost prinsa la montura cu baboi .....ma apuca o pintecareala psihica si o senzatie de ''dezgast'' teribil .
mi-l si imaginez pe fericit pazind o ditai ,,bota'' langa o galeAta de vopsea Duffa in care inoata baboii si blocand pt o zi probabil vreo 25 m de mal .....
Nea Smeu zicea odata ca e pacat sa prinzi stiuca la baboi .....
Ca sa nu mai vorbim de celebra replica din OPeratiunea Monstrul...''solunara minora a trecut, am outea incerca cu pestisor viu , da'.....nu cadreaza '' si asta era in '76 !!!
mai e mult pana departe
Baboiari , ...ILOVE YOU ......neconditionat ...vede-av-as in borcane la Antipa la ...SPECII DISPARUTE !
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.
- vijelie
- veteran
Re: Posibil record de stiuca?
Paul Adrian scrie:In 12.09.2006 sub barajul de la Avrig a fost prinsa o stiuca de aproximativ 1,2 - 1,4 m . Cel care a prins exemplarul spunea ca are 14 kg. Am vazut exemplarul era inca viu, am reusit sa-l fotografiez cu tel. mobil dar nu am posuibilitate de a posta pozele, lipsa cablu, lipsa soft. A mai fotografiat cineva exemplarul si poate il posteaza, sper...! Din informatiile de la fata locului, stiuca a sarit la pestisor in montura, ceva de genul asta.
MAH TU NE MINTI

prind cat prind,si cand nu mai prind...inseamna ca am secat lacul!!
Nu minte,am auzit de stiuca asta .Pescuiesc in zona si stiu potentialul.Si anul trecut s-a luat in zona de 12 kg si de 14kg dar daca nu a aparut prin vreo revista Bucurestiul nu a aflat
Am vazut cu ochii mei un rateu de zile mari in sensul ca cel care prinsese una de 12kg a avut in lanseta una de peste 1 metru ,un metru si ceva apreciata la vreo 15kg.In final a frecat struna de betonul canalului de fuga si a scapat.Din nefericire toate intra la viu in montura(pater-noster)

Am vazut cu ochii mei un rateu de zile mari in sensul ca cel care prinsese una de 12kg a avut in lanseta una de peste 1 metru ,un metru si ceva apreciata la vreo 15kg.In final a frecat struna de betonul canalului de fuga si a scapat.Din nefericire toate intra la viu in montura(pater-noster)
- vijelie
- veteran
fishi scrie:Nu minte,am auzit de stiuca asta .Pescuiesc in zona si stiu potentialul.Si anul trecut s-a luat in zona de 12 kg si de 14kg dar daca nu a aparut prin vreo revista Bucurestiul nu a aflat![]()
omule eu nu zic ca este imposibil sa iein o stiuca asa mere dar prea le lungim.Cel mai corect sa vb cu poze sa nu ne amagim degeaba.Uite eu de exemplu am destule stiuci de 7-8-10-si chiar una de 14kg dar frate .......am facut poze

prind cat prind,si cand nu mai prind...inseamna ca am secat lacul!!
- Paul Adrian
- veteran
Am precizat ca s-au facut poze, probabil ca unii dintre forumisti le vor vedea, citeva cunostinte au si vazut pozele deja. Daca reusesc sa le postez, CU SIGURANTA vor aparea si pe forum. Am mentionat ca marimea este aproximativa, nu merg cu metru la mine sa masor pestii prinsi, de principiu totul se intoarce in apa, ca fapt divers a mai fost cineva care a fotografiat exemplarul cu tel. mobil. Sper ca acel cineva sa le poata posta.
Paul Adrian
Explica-ti rationamentul...cu ce este superior pescuitul la naluci, pescuitului cu pestisor!?Sorin scrie: Baboiari , ...ILOVE YOU ......neconditionat ...vede-av-as in borcane la Antipa la ...SPECII DISPARUTE !
Atata vreme cat este facut in limitele bunului simt, pescuitul este pescuit indiferent de tehnica!
Mi s-a intamplat ca intr-o zi cand stateam si "baboiam" linistit cu 2 lansete, sa imi vina pe cap 5 spinneri convinsi(cu tot echipamentul care apare in revistele de moda pentru spinneri) si sa imi prinda la spin sistematic pestisorii din lansete. dupa cca 1-2 ore cat mi-au zapacit firele, au vazut ca se prindea la japca(categoria mea favorita) asa ca....am vazut ceea ce nu ma asteptam sa vad vreodata:
un Sppiner convins dadea la japca cu un Ultra Light de 2.10 si...pe deasupra cand a agatzat un novac de vreo 5 kile mi-a cerut minciocul sa il scoata

Nu cred ca are nimik de-a face stilul de pescuit pe care il adopti cu bunul simt si sportivitatea!!!!
Spining....Prea bun ca sa fie light...