Posibil record de stiuca?

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 14 Sep 2006, 11:29

Armand ,
nu e un rationament .....e asa un feeling profund nascut din spirale de ADN si multe zile pe apa .
superioaritatea unui stil fata de altul ?
pai esti un domn , elegant ......a da la pestisor viu in montura la stiuca poate fi denumit orice numa stil de pescuit sportiv nu .
E ca si cum ai bate un penalti cu poarta goala de pe lini portii si aooi ai plonja transfigurat de bucurie pe burta in iarba gazonului in fata galeriei ...
Und e indemanarea , meritul , provocarea , distractia ?.....bagi un nefericit de baboi in apa la capatul unei bote si astepti tresarirea plutoiului , varfului lansetei , bambinei sau senzorilor sofisticati ( am vazut si d-astia o gramada ).

Din pacate vorbesc de o specie de purtatori de unditze nu de cazuri izolate mai mult sau mai putin relevante

Mai au si un instinct teritorial fantastic .....unde se aseaza , pe o raza teritoriala variabila invers proportional cu presupusul coeficient de inteligenta nu mai are loc nimeni .
maine poimaine o sa faca precum cainii , pisandu-se pe copaci , pietre etc ........ca sa-si marchezel locul de ''pescuit'' si sa faci cale intoarsa de la distanta

,,Ce faci domle , am bagat niste lansete aici si-mi sperii pestii :shock: ''

plus ca inca nu am bvazut vreun baboiar sa elibereze vreun , peste , oricat de mic
de ce oare ?
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.

costica_fishing
veteran
veteran

Mesaj de costica_fishing » 14 Sep 2006, 11:33

la novac asta e singura metoda sportiva! Peste idiot! :lol:
near the beer

Armand
veteran
veteran

Mesaj de Armand » 14 Sep 2006, 18:10

Dupa cum am mai spus, sportivitatea si eleganta in pescuit nu vine din faptul ca pui un twister sau o rama in carlig, din cate milioane costa unditza ta sau din ce culoare este trendy saptamana asta la shaduri.
Eleganta vine din atitudinea pe care o ai fata de peste, fata de apa, fata de natura si fata de tine in primul rand!
Pescuiesc pentru ca imi place sa ies in natura si imi place sa prind peste. Asta nu inseamna ca sunt fomist si pastrez pana la ultimul alevin!
Pentru ca imi place sa prind peste foloses orice metoda sportiva mi se pare ca merge in mometul ala!!! Daca trage ca disperatul la artificiale, nu ma doare mana sa i le flutur pe la nas... dar daca are chef sa manance carnitza proaspata nu o sa ii plimb o tabla pe la nas doar asa de amorul artei!!!
In general la stiuca pescuiesc cu pestisorul momeala mare(chiar foarte mare pentru unii) si chestia asta imi permite 2 chestii: sa prind in general stiuci mari, iar cand se avanta marlitele, sa le pot elibera mult mai in siguranta decat daca le-as fi infipt 2 ancore in bot!!!

PS: daca pescuiesc cu pestisor pe jig ce sunt, spinner sau baboiar?! :?
Spining....Prea bun ca sa fie light...

vijelie
veteran
veteran

Mesaj de vijelie » 15 Sep 2006, 08:36

FIRESTE nu oricine reuseste asta :twisted: [/b]
prind cat prind,si cand nu mai prind...inseamna ca am secat lacul!!

Gerula
veteran
veteran

Mesaj de Gerula » 15 Sep 2006, 08:37

Nu despre asta era vorba :lol:.

P.S. Totusi, poza aia cu stiuca de 14kile (nu cu aia de 80 de kile :lol: ) unde e? :roll: :twisted:
Cu lacrimi Bastus!

vijelie
veteran
veteran

Mesaj de vijelie » 15 Sep 2006, 08:49

in albumul prietenilor :wink:
prind cat prind,si cand nu mai prind...inseamna ca am secat lacul!!

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 15 Sep 2006, 11:29

Armand scrie:Dupa cum am mai spus, sportivitatea si eleganta in pescuit nu vine din faptul ca pui un twister sau o rama in carlig, din cate milioane costa unditza ta sau din ce culoare este trendy saptamana asta la shaduri.
Eleganta vine din atitudinea pe care o ai fata de peste, fata de apa, fata de natura si fata de tine in primul rand!
Pescuiesc pentru ca imi place sa ies in natura si imi place sa prind peste. Asta nu inseamna ca sunt fomist si pastrez pana la ultimul alevin!
Pentru ca imi place sa prind peste foloses orice metoda sportiva mi se pare ca merge in mometul ala!!! Daca trage ca disperatul la artificiale, nu ma doare mana sa i le flutur pe la nas... dar daca are chef sa manance carnitza proaspata nu o sa ii plimb o tabla pe la nas doar asa de amorul artei!!!
In general la stiuca pescuiesc cu pestisorul momeala mare(chiar foarte mare pentru unii) si chestia asta imi permite 2 chestii: sa prind in general stiuci mari, iar cand se avanta marlitele, sa le pot elibera mult mai in siguranta decat daca le-as fi infipt 2 ancore in bot!!!

PS: daca pescuiesc cu pestisor pe jig ce sunt, spinner sau baboiar?! :?
Armand ,
am mai ezplicat de ce ala nu e stil de pescuiit sportiv......
nu e nimic interesant si meritoriu sa stai pe un scaunel asteptand sa te traga stiuca de ...bambina...chiar daca statistic cele mai mari stiuci s-au prins la baboi ......

E ca si cum un crapar de competitie enervat de inapetenta pestilor la boilisurile lui cu aroma de ficat de scoci verzi strivite pe pervaz la soare la solunaara minora ...ar scoate ca ultima solutie din buzunar un momitor cu mamaliga cu anason si garnisit cu viermusi....ca astfel va prinde el ceva pana la urma

Problema cu baboiarii e ca in 99,99 % din cazuri , de partea mai groasa a lansetei e atasat un exemplar primitiv, teritorial si lacom ....
ceea ce totusi nu se intampla in spinning .....

daca dai cu baboi pe jig probabil te numesti Jean Luc Philippe , ai o lanseta sonora cu cotor pana dincolo de cot si esti in direct la 6 PESH :D

Glumesc , ....e o mare diferenta pt ca nu stai pe scaunel .....ci caut in permanenta pestele incercand sa-l provoci sa atace.....
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.

Gerula
veteran
veteran

Mesaj de Gerula » 15 Sep 2006, 12:32

Problema e cu teritorialitatea asta feroce, in rest pe mine specia asta nu ma deranjaza, pescuieste fiecare cum poate si cum il duce mintea, cata vreme n-o face ilegal. Dar cand unul de-asta incepe sa urle de pe celalalt mal al garlei "nu vezi domle ca am lansete bagate acolo" cand te-ai apropiat la mai putin de 50 de metri de locul unde si-a pus scaunelul, ma apuca instantaneu pandaliile.
Cu lacrimi Bastus!

Leba
veteran
veteran

Mesaj de Leba » 15 Sep 2006, 13:02

baboiarii? hmmm, astia nu-s asa de nesuferiti ca aia cu "unelte" de braconat. manca-i-ar stiuca de nesimtiti!
mere omu, da cu naluca si ia...plase!
"Cu aceeasi minciuna nu poti pescui de doua ori"
East Spinning Team

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 15 Sep 2006, 13:09

corect,ma dispera cei cu muuulte betze,unii au peste 10 buc bagate de-a lungul malului,pe o distantza apreciabila.Culmea e ca,trecand pe langa ei,tocmai in fatza acelor betze rapesc niste avatzi sau stiuci si mor de ciuda ca nu pot sa-mi incerc norocul acolo,desi nea caisa da la mamaliga sau alte plasteline.
dupa ce in sfarsit gasesc si eu un loc atractiv,unde misca ceva,ma apropii tiptil,ca indianul,incet-incet si cand sa lansez un alt nea caisa ma apeleaze de pe malul celalalt dintr-un boschete cu un urlet de caveman:"baaaa vezi sa nu-mi dai peste fire ca-s aruncate pana dincolo!"
asta e,ce sa facem... :roll: :?
Michael va recomanda Regulamentul forumului

Scrie răspuns