Posibil record de stiuca?

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

exu...
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de exu... » 16 Sep 2006, 14:41

Acuma, Mihai Balais, tipu' cu rechinii, care pescuieste prin Noua Zeelanda, sa'ntelegem ca nu este deloc priceput in ale pescuitului la rapitor...ca daca el pune'n plase, bucati de carne de peste si momeste diferitele specii de pesti, sa'nteleg ca nu prea le are deloc cu sportivitatea si cu stiinta pescuitului???...Adicatelea, ar putea da si el c'o naluca de'o juma de metru, asta doar pt a demonstra, ce???...
Am citit undeva, o vorba a unui pescar de rapitor: rapala, a inventat naluca artificiala, in momentu' in care n'a mai gasit pestisori de talie mica... Nu sunt convins ca asa este, insa, hai sa fim seriosi...prea se bate moneda pe artificiale si sunt condamnati cei care fac pescuit de rapitor cu naturale...cei d'afara, pescuiesc frecvent cu naturale si nu'i condamna nime', ba chiar se mandresc cu asta si fac tot felu' de emisiuni pe la tv...agata pescaru' respectiv, bucatile de peste in monturi si apoi asteapta sa puna codu botu, sau stiuca, sau mai stiu io ce rechin...
Pe unu' care are 10 bete intinse, sta calare pe ele si isi "marcheaza" zona, si eu il condamn, insa este diferenta in a da cu pestisor pe jig, dupa salau sau mai stiu io ce, c'o scula si a impanzi malu' cu scule de "stationat"...
Parerea mea, nu c'ar conta, insa d'aia e democratie... :twisted:
Multi si'au dat seama, ca apa minerala, nu este tot aia cu sifonu' si, au trecut la consumu' apei minerale, dintre ei, si'au dat seama cativa, ca apa minerala plata, este mai indicata decat apa acidulata, insa foarte multi, prefera in continuare sifonu'...sunt ei de condamnat???...
Eu i'as intreba pe cei ce condamna "naturalistii": de ce nu inlocuiti tripele, de la naluci, cu "simple":D??? pt ca este si naluci cu simple... :roll:
ÃŽmi plac peştele...

exu...
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de exu... » 16 Sep 2006, 15:38

Sorin scrie:Armand ,
nu e un rationament .....e asa un feeling profund nascut din spirale de ADN si multe zile pe apa .
plus ca inca nu am bvazut vreun baboiar sa elibereze vreun , peste , oricat de mic
de ce oare ?
Esti sigur ca ai colindat destule locuri cu baboieri???....stiu cu siguranta, citiva baboieri, care elibereaza pestele mic, in functie de specie...
In schimb, asa cum spunea si Armand, am vazut (anu' trecut in noiembrie), pe cand il cocosam pe salau, la boarta pe jig, pe teava la Hagiesti, 3 spineri frate...aveau niste jiguri imense, fir textil si aruncau f departe, cca 50-70m, iar stilu' in care ei pescuiau, nu se compara cu nimic din ceea ce eu "nvatasem, de curand"...nu le'am acordat prea multa atentie, asta pana am luat un salau, iar lor nu le venea sa creada asta(probabil ca in sinea lor, il condamnau pe baboier)...cu greu am reusit sa'l scot din apa si, ca sa fiu pregatit pt urmatoru', mi'am adus minciocu' din masina...aproape imediat, "un spiner", care dadea la artificiale, a intepat in cocoasa, un ctenoooo de 4 kile...avea siguranta in firu' lui, nu ca mine, care aveam mono de 0,145, asa ca l'a adus cu frana strinsa, avand un dril pe cinste...l'am ajutat pe spiner cu minciocu' meu, iar cand pestele a fo' deasupra minciocului, a scapat din jig, in plasa insa...
Care'i spotivu' frate aici??? :shock:
ÃŽmi plac peştele...

Gerula
veteran
veteran

Mesaj de Gerula » 16 Sep 2006, 19:09

Majoritatea oamenilor de aici cred ca au un dinte contra baboierilor cu 10 lansete si care indeasa in juvelnic si pixurile de 100 de grame. Si din pacate astia sunt majoritari. Normal ca exista si exceptii, ai perfecta dreptate, de-a lungul timpului am intalnit cativa pescari de acest fel care aveau un comportament sportiv absolut ireprosabil. Dar in marea masa a baboierilor ei reprezinta un procent insignifiant.

Cred ca banuiesc cine erau cei trei la care faci referire :lol:.
Cu lacrimi Bastus!

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 18 Sep 2006, 09:19

exu,
facushi o comparatie de mare valoare .....nu inteleg ce lagatura are stampila primariei cu coada vacii sau discutia de aici cu Mehigh ..... :D
Pai el da dupa rechini nu pentru imensa dificculatate de a-i pacali ....oricine poate arunca un terci de pesti in sange si se pomeneste cu rechinu zambind-ui frumos ca toata dantura aia fara carii...
eu cred ( si el poate confirma sau infirma ) ....ca da dupa asemenea pesti pt ceea ce inseamna lupta cu un asemenea exemplar , adrenalina provocata .....nicidecum pt ca e un peste greu de prins
De altfel Mehigh ne-a aratat daca bine-mi aduc aminte si poze cu niste pastravi superbi ( si nu crted ca i-a prins la rama sau icra de somon ) ........nu pune nimenui la indoiala calitatile lui de pescar .

Am umblat f mult ..de la gingiricarii din Ct pt care halaul e un accesoriu esential , la baboierii din juru capitalei cu galetile de vopsea , si pana la pescarii de pastrav la rama de la Vidra si pana la baboiarii care dau la rosioara si caras pe Olt si ...mai spun ?..... ....si am dat in permanenta peste aceasta sepcie de ......pescarus lacustris baboieris teritorialis traistarus ...., si daca e nevoie sa caut mai abitir ca sa gasesc ceea ce spui tu ....oricum e trist .
Chiar nu am vazut pe cineva sa elibereze vreun juvenil cu coada .....

Tu-mi spui de pescarii straini care dau cu pestisor sunt civilizati si sportivi ......pai la aia TOATA NATIA e civilizata comparativ cu noi
Sunt convins ca de la noi , din randul pescarilor , ultimii cares e vor integra mental ( daca ) in Uniunea Bunului Simt .....vor fi Baboiarii...
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.

exu...
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de exu... » 19 Sep 2006, 13:14

Imi pare rau pt intarziere, intru rar pe net...:oops:

Mda...s'ar zice, ca parerile, este impartite...sunt baboieri si baboieri, asa as zice eu, iar eu sunt un baboier :twisted: ...recunosc, o mai si nalucesc uneori, n'am inlocuit triplele de la naluci, deoarece sunt mai eficiente, am observat asta cand am prins salau la vobler, stiuca...:D la oscilanta si avat la rotativa...stiu insa, ca oridecateori am prins frun juvenil, l'am restituit parintilor imediat, sau daca l'am retinut, l'am eliberat in ior sau pe dambovita...diferenta intre cei care jepcuiesc pe "la pietre", cu ancore de trag si vaca afara si cei care jepcuiesc cu jigu' pe aiurea, nu exista mai deloc, poate doar in stil si calitatea sculelor pe care le au...in ceea ce priveste cilivizatia de care avem parte, tine doar de cultura, de aluatu' din care suntem plamaditi, de conditia sociala si de sangele de dac, pe care'l avem in noi...da' sa speram ca vom avea parte de generatii mai "citite", pt ca poti pune paznici, unu' langa altu' si tot nu se vor respecta regulamentele, legile scrise sau nescrise...
ÃŽmi plac peştele...

exu...
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de exu... » 19 Sep 2006, 13:31

Da' stiti care'i cel mai dureros lucru, pe care l'am vazut in viata mea???...pe canal la Gurbanesti, chiar dupa stavilar, dau baietii la varga, dupa caras, platica...de foarte multe ori, intra si le'nghit acu', strapi cat pixu'...prin iulie august, este iarba plina de ei, acestia fiind aruncati pe mal., fiind fara valoare gastronomica, facand dupa parerea celor ce'i captureaza, "o mare belea", "mai rai chiar decat soretele"... :shock:
ÃŽmi plac peştele...

vijelie
veteran
veteran

Mesaj de vijelie » 19 Sep 2006, 13:46

de unde nu este...nici dumnezeu nu cere :wink:
atat pot atat fac :wink:
:twisted:
prind cat prind,si cand nu mai prind...inseamna ca am secat lacul!!

Scrie răspuns