popper
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
Tocmai asta scriu acolo, ca nu scoate de fiecare data sunetul pe care-l vrem noi si asta e bine. Perceptia noastra si cea a pestilor e total diferita. Asa ca nu face greseala pe care eu am facut-o. "Daca nu face un pop zgomotos nu e bun". Si la fel nu vreau sa vad ce am citit mai sus ca a iesit popper-ul cel mai deasupra celorlalte. Asta ce inseamna ? Ca l-a incercat pe teren ? Nu ! I-a placut pescarului mai mult ! Da ce-i place pescarului ii place neaparat si pestelui ?
OK multumesc acum am priceput
Nu e obligatoriu sa scoata zgomotul caracteristic pt a atrage pestii iar uneori e posibil chiar sa nu aprecieze acest BLUP clar si sa prefere un zgomot mai discret .
dDe asemenea trebuie pus accentul pe miscarea la suprafata pe care i-o dam popperului in asociere cu diverse grade de zgomote mai slabe sau mai accentuate pana gasim varianta castigatoare pt acel loc si acei pesti pe care ii intalnim intr-o anumita zi si la o anumita ora
Adica nu exista o regula

Nu e obligatoriu sa scoata zgomotul caracteristic pt a atrage pestii iar uneori e posibil chiar sa nu aprecieze acest BLUP clar si sa prefere un zgomot mai discret .
dDe asemenea trebuie pus accentul pe miscarea la suprafata pe care i-o dam popperului in asociere cu diverse grade de zgomote mai slabe sau mai accentuate pana gasim varianta castigatoare pt acel loc si acei pesti pe care ii intalnim intr-o anumita zi si la o anumita ora

Adica nu exista o regula

Pai e proiectata sa faca acest lucru, dar iregularitatilor si altor factori ce intervin este imposibil sa obtii la toate modelele de poppere efectul de fiecare data.
Pt k nu au toti aceeasi mana, nu au toti aceeasi lanseta sau batz. deci nu ai aceeasi factori.......
Eu cred k ce-a mai buna metoda de a "popperi" este cu vf in jos, sau inspre apa, pt k dc e vf sus, iti sare popperul de pe apa si ti se mai si incurca tripla in fir...
Pt k nu au toti aceeasi mana, nu au toti aceeasi lanseta sau batz. deci nu ai aceeasi factori.......
Eu cred k ce-a mai buna metoda de a "popperi" este cu vf in jos, sau inspre apa, pt k dc e vf sus, iti sare popperul de pe apa si ti se mai si incurca tripla in fir...
Nu este obligatoriu sa iasa mereu un "plop" perfect.In multe cazuri e suficient sa improaste apa,sa produca agitatie.Ca mai scoate si cate un "plop",asta e bonus.danr scrie:am spus ca poperul sa trebuie produca efectul scontat, DE EXEMPLU sa faca plop

Michael va recomanda Regulamentul forumului
@andrei ai dreptate, popperul lucra cel mai bine cand e recuperat cu varful lansetei in jos; mai ales daca e si vant perpendicular pe directia de recuperare, si e si lanseta cu varful in sus....popperul fiind pe pelicula, firul e luat de vant si popperul e pur si simplu tarat pe suprafata apei...si sincer nush cat atrage asta pestele..... 

SI totusi...
Mi-am tras un "pop"de vreo 12cm alb cu cap rosu, cu ancora din capat imbtacata in par negru/gri si cu dungi ala bibi , de culoare neagra , de la coada pana la capatzana aia rosie. Si cand ma uit in ochii lui, stau si ma gandesc oare unde mi-o fi fost capul cand l-am vopsit asa, devreme ce nu am mai vazut nici unul la fel si nici n-am mai pescuit cu paternul "semnal"... Poate ma ajuta TUDOR , fiind un impatimit al nalucilor de suprafata sau poate altcineva care a mai trecut prin capitolul asta... Am nevoie de o motivatie..
Si oarte poate fi folosita exploxia asta de contrast si-n ape mai limpezi?
Mi-am prins urechile-n problema asta...
AJUTOR !!!

Mi-am tras un "pop"de vreo 12cm alb cu cap rosu, cu ancora din capat imbtacata in par negru/gri si cu dungi ala bibi , de culoare neagra , de la coada pana la capatzana aia rosie. Si cand ma uit in ochii lui, stau si ma gandesc oare unde mi-o fi fost capul cand l-am vopsit asa, devreme ce nu am mai vazut nici unul la fel si nici n-am mai pescuit cu paternul "semnal"... Poate ma ajuta TUDOR , fiind un impatimit al nalucilor de suprafata sau poate altcineva care a mai trecut prin capitolul asta... Am nevoie de o motivatie..

Si oarte poate fi folosita exploxia asta de contrast si-n ape mai limpezi?

Mi-am prins urechile-n problema asta...
AJUTOR !!!
Legio - Patria Nostra
Prieteni Pescari _Iasi
Prieteni Pescari _Iasi
Avand in vedere ca si eu sunt "constructor" de voblere(si poppere), nu de foarte mult timp imi permit sa intru in discutie. Crede-ma ca si cele mai tampite pictograme pot aduce peste.Daca tu ai pictat bine voblerul sau nu asta i-ti va spune stiuca sau avatul(depinde ce cauti). Eu iti propun sa mergi la rau si sa incerci chiar daca pentru inceput pari neincrezator.
Daca vrei parerea mea popperul tau poate da rezultate bune la stiuca, dar pentru avat cred ca este cam mare. Dar asta este doar parerea mea.
Ii las pe cei mult mai experimentati decat mine sa te lamureasca.
Salut si fir intins!
Daca vrei parerea mea popperul tau poate da rezultate bune la stiuca, dar pentru avat cred ca este cam mare. Dar asta este doar parerea mea.
Ii las pe cei mult mai experimentati decat mine sa te lamureasca.
Salut si fir intins!
C&R, please!