popper

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
dandan
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de dandan » 02 Iun 2005, 18:47

vor aduce aia de la mim team unele popere de pana in 4 cm,cam peste o luna. Cel putin asa spuneau...

dragos74
veteran
veteran

Mesaj de dragos74 » 02 Iun 2005, 20:54

Am luat un popper rapala SP-5 (5 cm) care desi inca e mare parca pare mai mic decat cele salmo si mai fin.Nu am dat pana acum la popper dar as da orice sa prind cu el dat. atacului la vedere .
L-am incercat sa vad cum function. Face acel zgomot caract. ''blup'' f.misto dar nu mi-a reusit la fiecare trasatura. :cry:
Spuneti-mi si mie daca stiti care e metoda de tractiune ca sa il fac sa lucreze de fiecare data adica sa iasa zgomotul perfect se ''blup'' :?:
Cum trebuie tinuta lanseta :in jos sau in sus :?:

paul
Moderator
Moderator

Mesaj de paul » 02 Iun 2005, 20:58

dragos74 scrie:Am luat un popper rapala SP-5 (5 cm) care desi inca e mare parca pare mai mic decat cele salmo si mai fin.Nu am dat pana acum la popper dar as da orice sa prind cu el dat. atacului la vedere .
L-am incercat sa vad cum function. Face acel zgomot caract. ''blup'' f.misto dar nu mi-a reusit la fiecare trasatura. :cry:
Spuneti-mi si mie daca stiti care e metoda de tractiune ca sa il fac sa lucreze de fiecare data adica sa iasa zgomotul perfect se ''blup'' :?:
Cum trebuie tinuta lanseta :in jos sau in sus :?:
Nu am dat niciodata cu popper, dar imi inchipui ca trebuie tinuta cu varful in sus, la un unghi de vreo 50 grade cu solul, poate ceva mai mare...Si, posibil sa incerci cu miscari bruste din incheietura in timp ce o scurta portiune de fir de la popper se afla pe apa.
Sunt doar pareri... la ora asta nu stiu ce sa zic :) va rog nu dati in mine :)

dragos74
veteran
veteran

Mesaj de dragos74 » 02 Iun 2005, 21:15

Noapte Buna Paul :!: :)

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 02 Iun 2005, 21:54

cel mai mult conteaza ca popper-ul sa produca efectul scontat, de exemplu sa pleoscaie si sa improaste cu picaturi de apa....
trebuie smucit putin pentru treaba asta, "jerk"
daca obtii efectul, nu conteaza cum tii batul ... :lol:

tudor
Moderator
Moderator

Mesaj de tudor » 02 Iun 2005, 21:56

Cum stau treburile cu popperele le-am mai scris deja si aici, si pe ALP. Nu vreau sa scriu tot timpul acelasi lucru. Mai intii cititi si dupa aia poate mai sunt intrebari. Nu vreau s-o iau tot timpul de la inceput.

Tudor

paul
Moderator
Moderator

Mesaj de paul » 03 Iun 2005, 07:37

dragos74 scrie:Noapte Buna Paul :!: :)
Buna dimineata Dragos! :lol:

legio1083
veteran
veteran

Mesaj de legio1083 » 03 Iun 2005, 16:37

Pana sa-si scoata unii altora ochii, cred ca cel mai important e sa observi cum lucreaza fiecare pop in parte. In timp ce unele pleoscaie la o anumita miscare, altele nici macar nu ating pelicula la acelasi gen de tractiune. Nu toti cainii sunt scurti de coada asa ca sacrificati 3 min inaintea partidei de pescuit si lamuriti-va cum trebuie "tractat" pleoscaitorul. SI asa cum spunea si Tudor, nu-i totul sa aiba prezenta scenica... important e sa prinda peste! :wink:
Legio - Patria Nostra

Prieteni Pescari _Iasi

dragos74
veteran
veteran

Mesaj de dragos74 » 03 Iun 2005, 22:48

Tudor tocmai ca am citit articolul din ALP care m-a intaratat si mai mult sa prind cu popper dar acolo parca nu explica o anumita metoda de tractiune a acestuia pt. a scoate zgomotul caracteristic :?:
Oricum cand l-am testat pe al meu desi am tinut in aceeasi pozitie lanseta nu mi-a iesit de fiecare data figura ....adica odata lucra alta data nu .Oricum am avut putin timp dar o sa mai incerc si am sa ma lamuresc eu pana la urma :)
Credeam ca e xista totusi o anumita regula :!: :?:

dragos74
veteran
veteran

Mesaj de dragos74 » 03 Iun 2005, 22:50

Aaaaaaaaaa am uitat......
Noapte Buna Paul :!: :D :D :D

Scrie răspuns