popper

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 12 Iul 2005, 22:42

Cu ce popper ai prins avat?Cat de mare era popperul?Cate capturi ai avut la popper si unde?

sanyi
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de sanyi » 13 Iul 2005, 20:55

salut
avat am prins forte bine cu poper de la salmo, cred ca 5sau 7 cm adica un poper destul de mare dar si avatii prinsi erau pe masura, intre 2 si 3 kg si toti au fost "adjudecati" pe cris la Ginta sau Tarian

Jean Scurtu

Mesaj de Jean Scurtu » 14 Iul 2005, 04:07

Sanyi,

Chiar voiam sa te intreb daca nu pescuiesti la Tarian,unde cand eram eu acasa erau foarte multi avati sub baraj,nu mai vorbesc de clean(Tisa fehes ,scurt si gros).
Pana acum nu ai pomenit ca pescuiesti si la Tarian,care era cea mai buna zona cu avat mare.
Prima data cand am pescuit la Tarian,unde m-au dus niste prieteni ce aveau masina ca sa pescuim la scobar,prietenii mei radeau de mine vazand ca aveam o husa mare plina de bete.M-au intrebat de ce am venit cu"dulapul" dupa mine.
Am pescuit vreo ora am prins un scobar si mi-am dat seama ca nu e mult peste acolo.
Vazand ca mai jos sareau niste pesti(in fata podului de lemn de mai jos de baraj) ce nu erau scobari,mi-am scos un bat de lingurit cu mulineta ABU CARDINAL 44,DAMYL TECTAN de 0,12mm ,am inceput sa pescuiesc cu un MEPPS galben,cred ca nr. 1 si atunci a inceput distractia.
Cleanul de Tisa fiind in bataie(era imediat dupa prohibitie)urcase pe Crisul Repede si astfel am avut cea mai buna zi de pescuit la clean din viata mea.
La fiecare aruncare aveam atac,uneori si de doua ,trei ori daca nu se agata pestele la atacurile anterioare.Erau niste tarani ce coseau iarba si s-au oprit si au venit sa vada cum de prind asa de mult peste.
Nu luasem nici un juvelnic cu mine ,trecusem pe cealalta parte a Crisului si intrasem in apa pana la genunchi in fata unui repezis.Nu ieseam din apa si pestii prinsi ii aruncam pe mal pana a venit unul din prietenii mei cu plasa de tinut pestii.Clenii erau intre 400-800g.
Am prins continu pana cand colegii mei (de invidie probabil ca ei erau doar spectatori)au zis ca trebuie sa mergem ,ca cel cu masina trebuia sa mearga la SALONTA la socrii lui ,dar a zis ca mai putem pescui pe canalul colector(am si pescuit,dar comparativ cu pescuitul pe Cris,aici am "pazit" apa.)
Cred ca daca nu trebuia sa plecam nu mai ma scotea nimeni din apa,desi prinsesem peste 20kg. de clean(de,uitasem in febra pescuitului ca aveam dreptul numai la trei kg. de fiecare....).
Au putut si taranii sa -si vada de coasa lor linistiti,iar eu "cosisem" destui cleni si de atunci niciodata prietenii nu mi-au mai zis de ce iau "dulapul" cu mine.Au vazut utilitatea lui ei care venisera cu doar un bat telescopic fix pt. pescuit la scobar.

V-as dorii tuturor sa aveti pare de ceva asemanator , sunt sigur ca eu niciodata nu voi mai avea un pescuit asemanator,dar...."DUM SPIRO SPERO"!!!

Jean Scurtu

sanyi
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de sanyi » 14 Iul 2005, 21:14

buna
sa stiti ca si acuma este tot asa de mult clean si chiar forte mult avat, eu am fost chiar si azi si am luat cativa avati intre 25- 30 cm dar care s-au reintors in cris, desi azi crisul era foarte mare fata de zilele trecute, poate au dat drumul mai tare la baraj din cauza ploilor
va salut si sper sa mai vorbim
FIR INTINS

remusnico
utilizator constant
utilizator constant

pentru Jean Scurtu

Mesaj de remusnico » 15 Iul 2005, 08:25

In ce an a avut loc patania? Intreb pentru ca in anii '80 eu am "greblat" multi kilometri pe cele 3 crisuri la rotativa, si am avut multe succese, desi nu asa de mari ca cel relatat.
Cu stima, Remusnico.

Cazatorul
junior
junior

Mesaj de Cazatorul » 12 Aug 2005, 01:54

Saptamana trecuta am prins avat(3kg) la Skitter Pop pe Timis.Atacul a fost foarte violent.

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 12 Aug 2005, 05:56

Unde pe Timis,daca nu e secret.... 8)

sanyi
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de sanyi » 13 Aug 2005, 07:08

salut
Cazatorul spunea ca a prins avat cu poper cea ce cred si eu ca a fost un atac foarte violent, de obicei asa este la poper dar trebuie amintit ca la asa ceva (poper) se prinde de obicei cand este soare, cald cand avatul ataca foarte mult la suprafata
de obicei voblerele imitatile de oblete si linguritele sunt variantele nr 1 si daca intervine situatia de mai sus cu soare si caldura si multe atacuri la suprafata atunci merita incercat
salut

Jean Scurtu

Re: pentru Jean Scurtu

Mesaj de Jean Scurtu » 13 Aug 2005, 21:39

remusnico scrie:In ce an a avut loc patania? Intreb pentru ca in anii '80 eu am "greblat" multi kilometri pe cele 3 crisuri la rotativa, si am avut multe succese, desi nu asa de mari ca cel relatat.
Cu stima, Remusnico.
Daca mai tin minte bine era prin iunie 1980-1981,doar ca au trecut cam multi ani de atunci si ....multa apa pe Crisuri.

Jean Scurtu

sanyi
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de sanyi » 15 Aug 2005, 20:35

salut
chiar azi am fost la pescuit la avat si poperele m-au lasat azi balta, am prins doar unul singur(de fapt au fost mai multi dar doar unul merita invitat la cina) si acela la un vobler floting
salut

Scrie răspuns