discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
-
adiwolf
- veteran

adriancean scrie:O intrebare pentru cei care au matrita de mai sus sau ceva asemanator : daca vreau sa pun un carlig nr 3/0 sau 4/0 sa torn un jig de 10 gr sau de 7 gr se poate? Asta daca iese curbura carligului afara din matrita cred ca se poate.Astept parerile voastre. Mersi.
da, se poate.
da, curbura carligelor iese din matrita.
se pot face diverse combinatii de gramaje si marimi carlige, dar totusi fara sa exagerezi
adica un carlig 3/0 nu il poti baga in locasul de la 4gr, insa daca tii mortis, poti sa faci si acest lucru aducand mici modificari matritei
-
ULK
- veteran

Da se poate ..uitate pe tackelwarehouse ca au poza si cu matrita deschisa parca...Dar nu poti sa combini toate gramajele cu toate marimile.
Santulete nu vad dece si unde s-ar putea face pentru alte marimi..doar la adaincitura pentru ochet , pentru modele cu ochet mai distantat.
E alt model , dar matrita este identica :
http://www.jeffsundin.com/plastics_sale ... iginal.jpg
Problemele apar asa:
- la gramaje mai mari pe carlige mai mici decat cel specificat , o sa acopere plumbul juma'din tija sau mai mult(nu stiu cat este de important la intepatura)
- la gramaje mici ,pe carlige mai mari decat specificat...nu mai intra partea indoita cu ochetul in matrita(se poate remedia home-made cred)
Dar in ambele cazuri poti "sari" un numar la stanga, dreapta in matrita fara probleme majore.
-
AdrianHD
- veteran

-
Multumesc tuturor !
Until next time....Tight Lines!
-
evin
- utilizator constant

@ ULK
La matritele pentru carlige mici, la partea de jos a matritei, exista inca o ridicatura care nu te lasa sa pui carlige mari. In aceasta ridicatura se face un santulet astfel incat curbura carligului sa iasa in afara, la fel ca la celelalte matrite.
La matrita 3,5-17 gr exista un picior in partea de jos care nu te lasa sa torni 3,5gr pe carlige 3-4/0 (nu se inchide matrita perfect). Pt celelalte gramaje eu largesc santul in care sta carligul pt ca folosesc si carlige mai groase.
Pt cazul cand ai nevoie de gramaj mare (7-11 gr) pe carlige mici, poti folosi carlige cu tija lunga (ex eagle claw, carlige musca, etc).
-
ULK
- veteran

evin...noi vorbim de un model anume de matrita..nu in general..ce zici tu nu se aplica la acest model.....la gramajul cel mai mic ai dreptate ...carligele mari nu ar intra de ridicuta acea, acolo chiar trebuie sant...asa e.
Pun si o poza mai spre seara cand ajung acasa...oricum la modelul acesta cel mai mic gramaj nu prea are ce cauta pe cele mai mari carlige ce intra in matrita,respectiv 0.875g pe un 6/0 ..Parerea mea.
-
evin
- utilizator constant

@adriancean
In fotografia ta, la partea de jos a matritei, zona de langa balama, se vad doua ''chestii'' dreptunghiulare din cauza carora nu poti pune carlige mari in primele doua sloturi (cele mai mici greutati). Acestea trebuie pilite. Daca pui in matrita un carlig o sa vezi exact cat si cum trebuie modificata.
@ULK e valabil pentru toate modelele de matrita, tu decizi daca vrei sa torni si pe alte modele sau marimi de carlig decat cele pt care matrita a fost facuta.
-
ULK
- veteran

Cam asa sta treaba

...In matrita sunt 2 Ownere ,unu de 3/0 si unu de 4/0 si un Gamakatsu de 3/0...deci intra la 3.5g lejer si cel de 4/0.... la 1.75g cel de 3/0 .....si la 0.87g cel de 2/0..Oricum, cel mai mic gramaj deja nu poate sa "traga in actiune"( sa evolueze corect) o guma atat de mare la care sa fie nevoie de carlig mai mare ..chiar si de 2/0 e exagerat de lung pentru acele shaduri si gruburi minuscule care inca bat corect la un asa mic gramaj.
Modificare as face doar la adincitura pentru ochet...in sensul ca as face-o mai lunga sa pot eventual folosi si carlige cu partea orizontala mai lunga...si doar la gramajul de 3.5 si 7 g.
evin..tu folosesti cumva gramaj de 0.87 pe carlige mai mari de 2/0..sau chiar si 2/0 ? Ca altfel nu vad dece se aplica cele zise de tine , la acest model...Eu la asta m-am referit. Eu unu nu folosesc aproape deloc acest gramaj..si de acolo mai sus nu ma mai deranjeaza ridicatura aia din matrita.
-
AdrianHD
- veteran

-
Mersi mult ULK ....

M-am lamurit.
-
AdrianHD
- veteran

-
Stiti cumva o sursa sigura,un mag. online din tara se unde pot lua carlige Gamakatsu originale pt turnat jiguri?