plastice/jiguri
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
plastice/jiguri
pentru ca n-am prea pescuit cu plastice moi, ci mai mult cu blinkere si voblere, am si eu o rugaminte: as vrea sa-mi explicati cam care este raportul dintre lungimea (eventual si/sau greutatea) plasticelor si marimea/gramajul jigului, chiar daca n-ar fi o chestie universal valabila.
as vrea sa-mi achizitionez ceva plastice si jiguri de pe net si nu stiu exact ce sa comand...
pescuiesc in general pe rauri, unde convietuiesc avati, stiuci si cativa somotei (rar salai).
multumesc
as vrea sa-mi achizitionez ceva plastice si jiguri de pe net si nu stiu exact ce sa comand...
pescuiesc in general pe rauri, unde convietuiesc avati, stiuci si cativa somotei (rar salai).
multumesc
- StefanDinu
- veteran
Ce cred ca vroia sa zica Stefan, este Nr3. =carlig 3/0 , nr.4 = carlig 4/0.StefanDinu scrie:la un plastic de 4" merge un jig nr. 3 maxim 4.
gramajul nu are de a face cu marimea plasticului ci cu apa in care pescuiesti, nivelul de activitate al pesteluiv
Totusi exista o greutate minima sub care multe plastice nu lucreaza eficient.
Spre exemplu Proton Shad-urile de la Kingdom,au flotabilitate mare si la un shad de 8 cm, daca nu ii pui minim 8 grame nu o va lucra.
Cu 4-5 grame ai sanse sa pluteasca.
In general pe majoritatea baltilor cu adancimi 1-3 metrii se folosesc 8-10-12 grame.
Pe rauri depinde cat de puternic e curentul , mergi de regula cu cateva grame in plus.
Spre exemplu, amicii de pe Olt dau mult cu 12-14 grame.
Pe Dunare, 20-30-40-50gr ,etc...
- StefanDinu
- veteran
As vrea sa-mi iau o matrita pt jiguri si ma intrebam daca acest pe acest model de jig http://www.fishshop.ro/Products/customview.aspx?id=243 sta shadul la fel de bine ca pe un jig cu spin ca acesta http://www.fishshop.ro/Products/customview.aspx?id=238. Adica daca nu iese de pe primul model fara spin.
Until next time....Tight Lines!
- cristi cristi
- veteran