Pike Mono
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
-
- veteran
ca tot se deschide la stiuca in curand, am si eu o rola de mono de 30 de lbs...merge in locul strunei, sau e pericol? cam cat faceti leader-ul de lung la stiuca cand folositi pe post de struna metalica, un mono gros?
Ultima oară modificat 15 Mar 2007, 14:31 de către andrei-ovidiu, modificat 1 dată în total.
[quote="andrei-ovidiu"]ca tot se deschide la stiuca in curand, am si eu o rola de mono de 30 de lbs...merge in locul strunei, sau e pericol? cam cat faceti leader-ul de lung la stiuca cand folositi pe post de struna metalica, un mono gros?[/quote]
Nu mai dau exact la stiuca , da am dintosii mei . Leaderu , in cazu asta ( din motive de dinti ), ii in functie de lungimea batului , si chiar de felul lui , adica daca ii mai moale sau mai rigid . Distanta dintre naluca ,( sau plumb in alte cazuri ,) si virfu batului , numita si drop , variaza in functie de bat , si , cel putin in cazu meu , nodu , care nu-i tocmai subtil , nu intra prin inele . Deci , daca cu batu pe care-l folosesti in mod normal arunci cu un drop de 90 cm , leaderu poate fi de 80 cm . In momentu in care refaci nodu cu textilu si ala cu agrafa ( ala il refac la fiecare 3-4-5 ore ) daca nu-i lezat , ramii cu aceasi bucata de fir , doar ca mai scurta , lipsind din lungimea initiala lungimea necesara nodurilor . Ii mai economic .
Eu dau cu Asari de 0,52 si deocamdata nu am avut probleme , oricum , pentru astfel de leadere prefer un material tare , dur decit unu mai molicios si usor de legat . Ii bun si ala , da la alte lucruri .
Fir Intins!!!
Nu mai dau exact la stiuca , da am dintosii mei . Leaderu , in cazu asta ( din motive de dinti ), ii in functie de lungimea batului , si chiar de felul lui , adica daca ii mai moale sau mai rigid . Distanta dintre naluca ,( sau plumb in alte cazuri ,) si virfu batului , numita si drop , variaza in functie de bat , si , cel putin in cazu meu , nodu , care nu-i tocmai subtil , nu intra prin inele . Deci , daca cu batu pe care-l folosesti in mod normal arunci cu un drop de 90 cm , leaderu poate fi de 80 cm . In momentu in care refaci nodu cu textilu si ala cu agrafa ( ala il refac la fiecare 3-4-5 ore ) daca nu-i lezat , ramii cu aceasi bucata de fir , doar ca mai scurta , lipsind din lungimea initiala lungimea necesara nodurilor . Ii mai economic .
Eu dau cu Asari de 0,52 si deocamdata nu am avut probleme , oricum , pentru astfel de leadere prefer un material tare , dur decit unu mai molicios si usor de legat . Ii bun si ala , da la alte lucruri .
Fir Intins!!!
-
- veteran
poi ii sarma ala de 30 lbsandrei-ovidiu scrie:Doamne ce greu e sa legi un mono de 30 de lbs pe un textil si dupa aia pe o agrafa!

Always C&R
http://www.bscteam.ro
-
- veteran
momentan am perdut o lingura din lanseu cu pike mono , si una ca mi sa rupt cand trageam de o agatatoare , totusi am scos si o stuk de 2.3kg cu firu intrat in gura, dar, tre sa fi atent tot timpu ca se ciupeste usor si de aci pana la a se rupe mai ii un pas ... gasisem si io niste discretzuri dinalea dar.... mai mult de o partida nu tin si la lingura se stramba imediat....plus ca o discretie similara sa taiat cu o stuk de 6 kg la un pretinandrei-ovidiu scrie:asa este pike-ule, am renuntat...am dat de niste strunite f. discrete pt. stiuca...pt. moment renunt la leader mono, ca e ditai namila de fir ala de 30 de lbs, dupa parerea mea, si altu mai subtire nu pun ca n-am incredere ca rezista la dintii cumetrei!

Prefer pike mono daca dau dupa avat in locuri cu stuk ... si in rest strune scurte de otzel , ca si alea lungi se stramba usor si devin nefolosibile , fiind si mai greoaie ptr jocul lingurei si ptr voblere mai mici (iarna)
Always C&R
-
- veteran
faci nodul Mahin ( pe care-l fac craparii ) si sa vezi ce usor e sa legi Pike Mono aia de 30 lb de firul textil .andrei-ovidiu scrie:Doamne ce greu e sa legi un mono de 30 de lbs pe un textil si dupa aia pe o agrafa!
O sg data a cedat unu de 20 lb in gura unei stiuci dar dupa ce prinsesem multe stiuci si probabil se mai ciupise si eu n-am verificat
pe ala de 30 nu il rupe nici o stuk
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.