discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
-
Adi_
- veteran

@eugen
-tuf line mi-am luat de 20lbs.
-daca n-au sanse sa ajunga cu dintii la fir, asa cum spui, hai sa nu mai folosim struna deloc. in acest caz, ce mai conteaza ca e mono sau textil?
-eu credeam ca vorbim despre cazuri in care e necesara struna, adica acele cazuri cand exista o sansa reala de a taia. in aceste cazuri textilul n-are nici o sansa. posibil totusi sa reziste mai bine decat un mono la acelasi diametru, dar nu te poti baza pe el cum te bazezi pe o struna(kevlar, fluororcarbon gros, etc.)
- daca vrei sa faci bold, apesi pe butonul cu "B", scrii cuvantul si apoi mai apesi odata pe acelasi buton

"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski
-
Gerula
- veteran

Adi_ scrie:
orice
pescar stie [...]
ma abtin sa spun mai multe.

Cred ca notiunea ta despre atacul la persoana e simpla: tu ai dreptul sa spui orice, iar altii ar trebui sa-ti mjenajeze sensibilitatile. Nu merge asa.
Daca aveai un comportament normal si spuneai ceva de genul "vezi ca e vorba de
struna" iti garantez ca nu primeai acelasi raspuns.
Cu lacrimi Bastus!
-
Gerula
- veteran

Razvane, aia e totusi o reclama si cam atat, dupa parerea mea. "Cu ajutorul unei tehnologii revolutionare de preparare" e un text pe care l-am vazut de prea multe ori. Oricum, daca tot l-ai cumparat, asteptam pareri la prima mana

.
Cu lacrimi Bastus!
-
Adi_
- veteran

mai Gerula, de unde era sa stiu eu ca tu n-ai citit bine?
din cate ai sustinut pana acum, te pricepi. asa ca am luat mesajul tau ca fiind pe bune.
si la fel de bine puteai si tu sa spui ca ai gresit si sa-ti ceri scuze. sau eram eu obligat sa-mi dau seama ca "din greseala" ai scris ce ai scris?
si hai sa n-o mai lungim si aici. ideea cred c-ai inteles-o.
Numai bine!
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski
-
Adelin
- Moderator

Sunt curios cat va fi ciuca care imi va taia prima data(dar si ultima ) Pike-Mono-ul, sigur va fi un monstru....iar razvan m., care este si care mi-a sugerat sa-l cumpar, va fi castrat.

....Pretul unei role este de 165.000lei(in Arad) 10 metri, deci apropos de buget, e cam piparata jucaria.

Macar daca nu ar fi teapa!...dar mie imi cam amiroase.

-
Sorin
- Moderator

E bun Adeline , nu cred ca-l va rupe vo stuk .
aici insa e cu 130 k

Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.
-
eugen
- veteran

multumesc razvan. o sa merg sa vad cum arata.
adi, nu am propus sa nu se foloseasca struna si stiu ca e stupid sa lasi marle cu cercei prin balta. numa' ca strunele de la noi sunt grosolane si multi nu le folosesc din cauza asta, dar prind poate mai bine ca altii tocmai ca nu au strune si pescuiesc mai fin. cateodata nu conteaza si prinzi si clean cu struna, dar in situatii cu pesti putini si fitzosi tree sa dai foarte fin ca sa vezi o trasatura. stii si tu asta, deci nu mai bag, sunt convins ca ai inteles ce-am vrut sa spun. iar cu rezistenta textilului tau la dintii stiucii incearca si mai vorbim dup-aia. numai bine!
-
Gerula
- veteran

Adi_ scrie:mai Gerula, de unde era sa stiu eu ca tu n-ai citit bine?
din cate ai sustinut pana acum, te pricepi. asa ca am luat mesajul tau ca fiind pe bune.
si la fel de bine puteai si tu sa spui ca ai gresit si sa-ti ceri scuze. sau eram eu obligat sa-mi dau seama ca "din greseala" ai scris ce ai scris?
si hai sa n-o mai lungim si aici. ideea cred c-ai inteles-o.
Numai bine!
Eu inteleg bine ce spui tu, dar vad ca tu nu intelegi deloc ce spun eu, si anume ca in momentul in care ti se pare ca un alt forumist spune o prostie, si mai vrei si sa-l "atingi", nu strica sa-ti incordezi un pic neuronii si sa pricepi ce vrea sa spuna ala de fapt.
Intr-adevar, n-are rost s-o mai lungim, aici se discuta totusi despre strune din monofilament.
Apropo de subiect, intr-adevar povestea cu inscriptia "made in USA", care apare pe tot felul de produse ar merita putin mai multa atentie. Una-i cand contrafacerile se vand in Obor si alta-i cand ajung pe raft in magazine de profil.
Cu lacrimi Bastus!
-
Adi_
- veteran

o cate porcarii de contrafaceri sunt si pe rafturile magazinelor de profil....
nici nu-ti vine sa crezi.
-
SF
- veteran

Nu stiu de unde apar fabuloasele ideei cum ca textilul rezista mai putin decit un mono la stiuca . Pa vremea cind bagam spaima in mirlitele din tara foloseam textil pe post de struna si daca bine imi amintesc nu am scapat nici una din motivul asta , desi dadeam mai mult la viu cu un cirlig simplu si o pluta subtirica .
Aici dau la stiuca de mare , adica baracuda . Pestele asta are in gurita doua placi osoase care seamana leit cu doua lame de cutit . Doua sus si doua jos . Pe prima jumatate se inchid in foarfeca . Un forfac din mono il taie instantaneu . Mai are ea niste colti pe acolo , ca si stiuca , da aia is nimic fata de foarfeca aia din cerul gurii . Inca nu am avut nici o prezentare pe struna de otel si toate capturile le-am facut cu forfac textil . Cu fluorocarbon nici nu am apucat sa incord batul . Asta la naturale , la linguri nu apuca sa inghita si atunci leg fluorocarbon , nu pentru ca-i mai tare ca multifilamentul ci pentru a avea sanse si la alte specii mai ...sensibile .
Daca stiti sa taiati firul cu dintii , incercati un flourocarbon de 0,40 si un braided de 0,30 , vedeti care se taie mai repede . Inca nu fac diferenta intre un fusionated si un braided , da m-am trezit cu un fireline de 0,15 pe tambur , miine merg la stiuca , tai si eu vreo 15cm de unde ii mai rau , ca sa am de-o struna . Pai asa nu merge , clar .
Fir Intins!!!