Pescitul la păstrăv

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

cos78min
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de cos78min » 14 Apr 2008, 08:21

Înfine. Dacă e să discutăm aşa nu mai terminăm până la anul. Decât să intrăm în tot felul de polemici a-şi prefera să îmi răspundeţi la întrebare...dacă doriţi. La fel de bine mă puteţi îndruma şi în privinţa pescuitului la muscă, asta ca să le fac plăcerea şi celor care m-au dojenit. :D Nu sunt pe acest forum ca să mă cert şi să intru în discuţii contradictorii. Şi rog pe cei care intră numa ca să îmi arate că ei nu pescuiesc de cât la muscă să mă lase împace...ori îmi oferă informaţiile cerute, ori să deschidă un alt topic în care să argumentăm pescuitul momeli naturale sau artificiale VS pescuit la muscă.
Miky, ai şi tu dreptate într-un fel, dar te rog să citeşti totuşi cu atenţie ce am sris zilele trecute. Nu m-am referit numa la pescuit la râmă sau scorobete. Deşi se poate ca pe aceste ape, păstrăvii să nu atingă dimensiunile care să permită pescuitul la twistere, voblere, năluci sau linguri.

genu
veteran
veteran

Mesaj de genu » 14 Apr 2008, 12:13

Nu te supara Cosmine , dar legea scie clar : pescuitul salmonidelor se practica exclusiv cu momeli artificiale . Nici macar nu exista loc de interpretare . Ca altii pescuiesc cu naturale ceea ce e ilegal e pe propria raspundere . Fiecare are buletin si stie ce vrea sau face ce vrea . De asta nu e respectata nicaieri legea in Romania . Dute in Slovenia si pescuieste cu carlige cu spin chiar cu musca artificiala sau pune mai multe muste sa vezi ce se intampla . De asta au peste si nu pestisori , pentru ca au respect fata de natura si de legi . A fost zi can m-au controlat de 3 ori . De ce nu intri pe site-ul muscarilor si acolo ti se raspunde civilizat la intrebari , primesti ajutor , indrumari , fiecare te ajuta cu sfaturi din zonele unde locuiesc sau pescuiesc frecvent . E asa de greu ?

Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 14 Apr 2008, 22:33

genu scrie:Dute in Slovenia si pescuieste cu carlige cu spin chiar cu musca artificiala sau pune mai multe muste sa vezi ce se intampla . De asta au peste si nu pestisori , pentru ca au respect fata de natura si de legi . A fost zi can m-au controlat de 3 ori . De ce nu intri pe site-ul muscarilor si acolo ti se raspunde civilizat la intrebari , primesti ajutor , indrumari , fiecare te ajuta cu sfaturi din zonele unde locuiesc sau pescuiesc frecvent . E asa de greu ?
Cosmine, nu te enerva ca sarira baietii puristi pe tine cu exemple gen Slovenia. Nu cred ca e chiar asa de strict nici acolo, de fapt cand voi ajunge pun clar buldo cu 3 muste si daca vad ca fac baietii gura sau gat...am eu ac de cojocul slabanogilor de sloveni! Nu le strica nici alora o baie imbracati in raul de munte! Si daca ma enervez la maxim bag naibii si o rama rosie de gunoi si il prapadesc! Oricum mai rau decat sa ma expulzeze nu au ce face! Bani de la mine nu vor vedea, crede-ma!
Lasa-i pe slveni, oameni ingusti la minte ca toti ex-iugoslavii, desi bravi in razboaie nationaliste! Uite te asadar in curtea francezilor si italienilor unde sunt si cursuri on line de pesuit cu momeli naturale! Daca ne starnagem destui pescari si facem galagie in 2-3 ani se va legaliza si la noi...doar sa nu ne lasam "facutzi" de muscari. Doar si noi cotizam, si apele sunt si ale noastre! Plus ca apar repede si ape gospodarite de asociatii de pescari attele decat RNP si AJVPS si acele asociatii aproape sigur vor permite in timp si pescuitul la naturale...chiat ca va trebui sa platim o taxa mai mare....Da, cine vrea cu naurale si sa poata pastra nu 5 ci 10 pastravi sa dea 50 lei pe zi nu 25! Pentru mine ar fi OK... In plus, nu e normal ca sezonul sa inceapa la 1 mai si alia sa fie peste tot de 20 cm. Poate unele asociatii vor obtine de la ANPA dreptul sa deschida sezonul la 15 aprilie, sau 1 aprilie! Ori pe apele mici si slabe nutritiv talia va fi de 18 cm iar pe apele f bogate in haleala de 23 cm! Flexibilitatea e cheia succesului, nu? :lol:

miky
veteran
veteran

Mesaj de miky » 14 Apr 2008, 23:43

cos78min...
iti doresc mult succes ... atat in obtinerea pretioaselor sfaturi pe care le astepti, cat si la pescuit de pastrav !
bye !
nu e suficient ca tu sa fii norocos...mai trebuie musai ca ceilalti sa nu fie !!!...
http://musca13.ro/home/

cos78min
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de cos78min » 15 Apr 2008, 12:12

Mersi baieţi.

Scrie răspuns