Pescitul la păstrăv

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

cos78min
utilizator nou
utilizator nou

Re: Pescitul la păstrăv

Mesaj de cos78min » 11 Apr 2008, 09:42

Fario_nebunu scrie:Sfatul meu e sa pui un singur calrlig
Nu pescuiesc cu mai mult de un cârlig pe undiţă.
Fario_nebunu scrie:(si asteapta totusi sa vina 1 mai chiar daca locuiesti langa o apa de munte...stiu ca ti-e greu!)
De asta poţi fi sigur. Dacă îmi place să mai pun şi râmă în ac nu înseamnă că sunt pus pe căsăpit la păstrăvi. Am spus de ce prefer momeala naturală sau artificială (în cazul în care am să mă obişnuiesc cu ea), în locul muştelor artificiale.

Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 11 Apr 2008, 10:26

La telescopica aceea usoara de 4 metri cu fir de 0,16-0,18 nu prea stiu ce momeala artificial ai putea pune. De regula cu asemenea lanseta se pescuieste la momeala naturala. OK, poti lua si o lanseta de 5-6 m si la capatul fiirului pui o musca artificiala, pe care o asezi discret pe suprafata bulboanei, in spatele unui bolovan etc. Daca ai ochii buni si vezi atacul atunci ai sanse sa prinzi...daca nu, mai bine pune o lacusta ca e mai sigur!
Cu o lanseta de doar 3 metri poti folosi o imitatie de boistean (twister, jig in forma de pestisor, lestat la cap) pe care o vei juca in "dinti de fierastrau" la botul pestilor. Fir de 0,20-0.22 mai ales daca pastravul e la kil in zona pentru ca intepi tare si risti sa ai ruptura.

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 11 Apr 2008, 10:54

Fario_nebunu scrie: H.Poincare, mare avocat francez,
Off topic: intr-adevar mare, francez desigur, dar avocat nu prea! Era el matematician, fizican, filozof, dar avocat... Cum poti face asemenea confuzii?

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 11 Apr 2008, 11:18

io stiam ca e padurar... :roll:
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

fishi
veteran
veteran

Mesaj de fishi » 11 Apr 2008, 11:21

MihaiV scrie:
Off topic: intr-adevar mare, francez desigur, dar avocat nu prea! Era el matematician, fizican, filozof, dar avocat... Cum poti face asemenea confuzii?
@Serbanel

Vezi ca e unii mai cultzi ca tine! :lol:

cos78min
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de cos78min » 11 Apr 2008, 13:38

Fario_nebunu scrie: Fir de 0,20-0.22 mai ales daca pastravul e la kil in zona pentru ca intepi tare si risti sa ai ruptura.
Apele de munte pe care pescuiesc au debit mediu, cred. Nu sunt nici prea mici dar nici mari. Normal că în orice apă de munte, mai ales ca sunt zone şi de carst, se formează tăuri sau vaduri unde se pot lua păstrăvi mai mari. Dar în general nu trec mult peste cei 20 de centimetri pentru a putea fi opriţi. Din 10 bucăţi prinse, cam 4 trebuie aruncaţi înapoi în apă, iar din cei rămaşi numa 1 sau 2 ajung la 30 cm. Rareori aud pe careva că a scăpat sau a prins păstrăv de 1 kg.
În cazul ăsta e cam greu şi cu alesul momelii artificiale, aici mă refer la twistere, voblere, năluci sau linguri. Am văzut undeva pe un site ceva care imită zglăvocul, dar nu ştiu dacă e vreo şansă să prind ceva cu astfel de momeală. Pentru asta trebuie păstrăvi mari.

Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 11 Apr 2008, 22:35

MihaiV scrie:
Da, scuze, am facut o confuzie. Avocatul era Raymond Poincare iar frate-su, mai faimis, a fost matematician....
http://members.aol.com/cfmulti/poincare/poincare.htm

De fapt Raymond a fost si presedinte al Frantei in timpul Primului Razb Mondial! :lol:
Asta e, mai gresesc si eu!

Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 11 Apr 2008, 22:36

fishi scrie:
MihaiV scrie:
@Serbanel
Da, Fishi draga, ma bucur ca tu esti la fel de cult ca un pastrav fantanel! :lol:

fishi
veteran
veteran

Mesaj de fishi » 12 Apr 2008, 06:59

Fario_nebunu scrie:
fishi scrie:
MihaiV scrie: Off topic: intr-adevar mare, francez desigur, dar avocat nu prea! Era el matematician, fizican, filozof, dar avocat... Cum poti face asemenea confuzii?
@Serbanel
Da, Fishi draga, ma bucur ca tu esti la fel de cult ca un pastrav fantanel! :lol:
@Piscatore

Te-ai enervat?

miky
veteran
veteran

Mesaj de miky » 12 Apr 2008, 07:35

cos78min scrie:...pentru mine pescuit nu înseamnă să petrec minute în şir numa pentru a observa ce fel de muşte zboară pe deasupra apei.
te inteleg perfect...asa e: 10 minute de-astea de observat mustele din jur sunt epuizante si pot sa compromita intreaga zi de pescuit daca nu ai o conditie fizica adecvata si un psihic solid! :D
e mult mai relaxant sa sapi dupa rame sau sa cauti dupa scorobeti in albie ! :lol:
nu e suficient ca tu sa fii norocos...mai trebuie musai ca ceilalti sa nu fie !!!...
http://musca13.ro/home/

Scrie răspuns