Permis barca
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
-
- utilizator nou
Permis barca
Salutare tuturor!
Am si eu o intrebare: pt o barca pneumatica de 3,10m, categoria C este nevoie de permis indiferent unde navighezi cu ea sau doar pt Dunare si Mare?
Am si eu o intrebare: pt o barca pneumatica de 3,10m, categoria C este nevoie de permis indiferent unde navighezi cu ea sau doar pt Dunare si Mare?
Re: Permis barca
Permis iti trebuie ptr motoare de la 5 hp in sus....., oriunde ai navigabogdan3006 scrie:Salutare tuturor!
Help a man when he is in trouble, and he will remember you when he is in trouble again...
-
- veteran
Ca sa fim mai exacti de la 3,7kw in sus....Permis iti trebuie ptr motoare de la 5 hp in sus....., oriunde ai naviga

pescuitul nu e tir cu arcul...asa ca insistati!
-
- utilizator nou
Sa inteleg ca daca am motor sub 5cp pot sa navighez in liniste oriunde fara sa ma intrebe nimeni nimic? Iar in cazul in care vreau permis ce trebuie sa fac? Cum se obtine?
- Angler_rou
- utilizator constant
Deci,
astazi legea zice cam asa:
se inmatriculeaza obligatoriu orice ambarcatiune de peste 5 metri lungine - optional poti inmatricula orice ambarcatiune de orice lungime daca asa doresti tu;
pentru capacitatea de peste 5 cp, este necesar permis conducator ambarcatiune agrement - acesta se obtine pe baza examenului de capacitate sustinut la capitania de care apartii, sau dupa gustul tau, la oricare din capitaniile romaniei, cu conditia ca acesta sa organizeze sesiuni de examinare.
Sper ca te-am lamurit.
se inmatriculeaza obligatoriu orice ambarcatiune de peste 5 metri lungine - optional poti inmatricula orice ambarcatiune de orice lungime daca asa doresti tu;
pentru capacitatea de peste 5 cp, este necesar permis conducator ambarcatiune agrement - acesta se obtine pe baza examenului de capacitate sustinut la capitania de care apartii, sau dupa gustul tau, la oricare din capitaniile romaniei, cu conditia ca acesta sa organizeze sesiuni de examinare.
Sper ca te-am lamurit.
Sa fii domn, e o intamplare, sa fii OM, e lucru mare!
-
- utilizator nou
Un astfel de raspuns asteptam, merci. Am dat comanda la barca, urmeaza motorul.
Esti sigur ca obligativitatea inscrierii unei ambarcatiuni nu apare la ambarcatiuni peste 7metri (nu 5) sau 20 de cai?Angler_rou scrie:Deci,
Sper ca te-am lamurit.
Prieteniile sunt ca umbra, nu apar decat cand este soare
Na mai sunt si cate unii care le stiu pe toate din nascare si mai dezinformeaza cu emfaza si pe ceilalti

http://www.probarca.ro/Examen-obtinere- ... igatie.htm
...............................................................................................
http://www.yachtexpert.ro/imi-cumpar-o-barca/
Referitor la înmatriculare este de reţinut că în OUG 74/2006 (M.O. 827/2006), Art. 51 (4), parag. 5, se arată : "nu se înmatriculează sau nu se înscriu în registrul de evidenţă următoarele categorii de nave: ambarcaţiunile cu o lungime mai mică de 7 m şi/sau cu o propulsie mai mică de 15 kW(20.11 CP); ambarcaţiunile propulsate prin forţa umană". De asemenea, trebuie citit şi aplicat Ordinul Min.Transp. 534/26.06.2006 privind Certificatul de conducător ambarcaţiune agrement și Regulamentul de navigaţie pe Dunăre, Ordonanţa 42/1997 modificată prin OUG 74/2006 referitoare la transportul maritim şi pe căile navigabile interioare. Suplimentar este bună o informare la Autoritatea Navală Română (www.rna.ro) pentru tot ceea ce înseamnă înmatriculare, echipamente obligatorii şi alte informaţii care sunt necesare pentru o navigaţie în legalitate şi, mai ales, în siguranţă.

...............................................................................................
http://www.yachtexpert.ro/imi-cumpar-o-barca/
Referitor la înmatriculare este de reţinut că în OUG 74/2006 (M.O. 827/2006), Art. 51 (4), parag. 5, se arată : "nu se înmatriculează sau nu se înscriu în registrul de evidenţă următoarele categorii de nave: ambarcaţiunile cu o lungime mai mică de 7 m şi/sau cu o propulsie mai mică de 15 kW(20.11 CP); ambarcaţiunile propulsate prin forţa umană". De asemenea, trebuie citit şi aplicat Ordinul Min.Transp. 534/26.06.2006 privind Certificatul de conducător ambarcaţiune agrement și Regulamentul de navigaţie pe Dunăre, Ordonanţa 42/1997 modificată prin OUG 74/2006 referitoare la transportul maritim şi pe căile navigabile interioare. Suplimentar este bună o informare la Autoritatea Navală Română (www.rna.ro) pentru tot ceea ce înseamnă înmatriculare, echipamente obligatorii şi alte informaţii care sunt necesare pentru o navigaţie în legalitate şi, mai ales, în siguranţă.

FISHING IS LIFE.
The rest just details!
The rest just details!
- Angler_rou
- utilizator constant
Tot ceea ce am mentionat acolo, a fost raspunsul unui capitan de port la care mi-am facut RNR-ul, adica revizia la barca mea - cei care navigheaza pe Dunare si au avut de-a face cu capitania (controlul navigatiei), probabil stiu ca e bine sa nu se puna contra si sa respecte sugestiile lor;crysst scrie:Esti sigur ca obligativitatea inscrierii unei ambarcatiuni nu apare la ambarcatiuni peste 7metri (nu 5) sau 20 de cai?Angler_rou scrie:Deci,
Sper ca te-am lamurit.
despre noile adaugiri si eventuale modificari ale legislatiei si aici ma refer strict la ultimele modificari - nu am idee, ce am mentionat era valabil la acu vreo cativa anisori;
daca este cineva mai informat - rog sa se pronunte in scop constructiv si avizat si nu sa se dea cu capu de pereti - acest post a fost cu scop clar de a indruma corect pe cineva.
Sa fii domn, e o intamplare, sa fii OM, e lucru mare!