Permis barca

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

modigliani
veteran
veteran

Re: Permis barca

Mesaj de modigliani » 04 Iun 2013, 04:04

bogdan3006 scrie:Sa inteleg ca daca am motor sub 5cp pot sa navighez in liniste oriunde fara sa ma intrebe nimeni nimic? Iar in cazul in care vreau permis ce trebuie sa fac? Cum se obtine?
Teoretic da . Insa sunt situatii in care , indiferent de faptul ca ai sau nu permis , pe Dunare cate-un comandant de pichet solicita "permis de agrement nautic" pe zona in care e "cocosu' de pe gard" . In 2011 ne-am confruntat cu aberatia asta pe raza pichetului Gostinu .

Noi ii spunem aici aberatie , dar un dram de logica si argument are . Cu un "colacel" d-asta de-al nostru nu putem comunica optic si/sau acustic cu o alta nava pe care-o intalnim . Cei fara permis ( de exemplu ) nici nu stiu sa interpreteze semnalele unei nave care incearca sa anunte o anumita manevra . In caz de incidente cazul se rasfrange (si) asupra frontierei . Asadar "cocoselu' de pe gard" decide sa-si simplifice existenta si iti solicita .... aberatia aia de permis .

p.s. ..... Pe care el personal o elibereaza ! Dar de solicitat .... tot ti-o solicita ! :wallbash:

Scrie răspuns